×
سیاسی
شناسه خبر : 40482
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/29 ساعت 20:34
آمریکا برای حمایت از ناآرامی در ایران، شرکت‌های فناوری را پشتیبانی مالی می‌کند

آمریکا برای حمایت از ناآرامی در ایران، شرکت‌های فناوری را پشتیبانی مالی می‌کند

نشریه «فایننشال تایمز» گزارش داده است که دولت آمریکا در تلاش برای ایجاد ناآرامی و تظاهرات در ایران، از شرکت‌های فناوری ارائه‌دهنده فیلترشکن و «وی‌پی‌ان» حمایت مالی می‌کند.

به گزارش نورنیوز، نشریه «فایننشال تایمز» روز یکشنبه به نقل از منابع مطلع نوشته است که دولت آمریکا به امید کمک به ایجاد ناآرامی و اعتراض عمومی در ایران، از شرکت‌هایی که به دور زدن فیلترینگ در ایران کمک کنند، پشتیبانی مالی می‌کند. بنا بر این گزارش، دولت آمریکا از سال ۲۰۱۸ همزمان با شکل‌گیری برخی ناآرامی‌ها در ایران، تلاش برای تسهیل ارتباط میان شرکت‌کنندگان در ناآرامی‌ها و اعتراضات را تسریع کرده است.

فایننشال تایمز با اشاره به حمایت مالی آمریکا از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات فیلترشکن و «وی‌پی‌اِن»، نوشته است که بسیاری از ایرانی‌ها برای دور زدن فیلترینگ از وی‌پی‌ان‌ استفاده می‌کنند، بی‌آنکه بدانند بسیاری از این ابزارها و شرکت‌ها از سوی واشنگتن پشتیبانی مالی می‌شود. یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این مورد گفته است: «ما با شرکت‌های فناوری کار می‌کنیم تا به جریان آزاد اطلاعات کمک کرده و ابزارهایی برای دور زدن [فیلترینگ] ارائه کنیم. همین ابزارها به اعتراضات [هفته گذشته] کمک کرد.

ما قادریم از وی‌پی‌ان‌هایی که به ایرانی‌ها اجازه می‌دهند از اینترنت استفاده کنند، پشتیبانی [مالی] کنیم.» بر اساس این گزارش، هرچند دولت آمریکا در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران وضع کرده، اما وزارت خزانه‌داری آمریکا برای فناوری‌ها و سرویس‌هایی که به دور زدن فیلترینگ کمک کند، معافیت تحریمی صادر کرده است. یکی از این ابزارها که به نوشته فایننشال تایمز از پشتیبانی مالی دولت آمریکا و یک مجوز معافیت تحریمی خزانه‌داری آمریکا بهره می‌برد، نرم‌افزار کانادایی «سایفون» است.

«مایکل هال» مدیر این شرکت در گفت‌وگو با فایننشال تایمز مدعی شده است که در ماه‌های اخیر میزان استفاده از این نرم‌افزار در ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. به نوشته این نشریه، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای حمایت مالی از چنین برنامه‌هایی، به برنامه‌ای متکی است که در زمان «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا به بهانه «ارائه اینترنت آزاد و امن در کشورهایی چون ایران» در وزارت خارجه آمریکا پایه‌گذاری شد.

بر اساس گزارش کمیته بودجه مجلس نمایندگان آمریکا، دولت آمریکا قرار است امسال دستکم ۶۵.۵ میلیون دلار برای برنامه «اینترنت آزاد» هزینه کند که این رقم در قیاس با زمانی که دولت اوباما پایان یافت، ۳۰ درصد افزایش یافته است. فایننشال تایمز در گزارش خود اشاره کرده است که دولت آمریکا علاوه بر پشتیبانی از نرم‌افزارهای مقابله با فیلترینگ، در تلاش است تا ابزارهای تازه برای ارتباط بدون اینترنت را هم پشتیبانی کند.

از جمله این ابزارها نرم‌افزارهای پیام‌رسان بلوتوث و نظیر به نظیر (Peer--to-peer) است. پیش از این «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا هم ضمن حمایت از ناآرامی و آشوب در ایران، گفته بود واشنگتن در تلاش است تا ابزارهای تازه‌ای ایجاد کند تا اطمینان یابد که شرکت‌کنندگان در اعتراضات بتوانند «با هم و با جهان» ارتباط برقرار کنند. دولت آمریکا در جریان ناآرامی‌های اخیر از شرکت‌کنندگان در این تجمعات خواست تصاویر و ویدئوهای خود را برای دولت آمریکا ارسال کنند.

پیش از این در رسانه‌ها گزارش شده بود که دولت آمریکا در برنامه‌ای تحت هدایت آژانس مرکزی اطلاعات (سیا) در تلاش است تا الگویی مشابه از شبکه‌سازی و ارتباط‌گیری برای ایجاد ناآرامی در کشورهای رقیب را ترویج کند. از اعتراضات در هنگ‌کنگ به عنوان نمونه‌ای از چنین ناآرامی‌هایی یاد شده است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید