×
سیاسی
شناسه خبر : 40281
تاریخ انتشار : جمعه 1398/10/27 ساعت 15:45
سخنگوی‌عبدالمهدی: ترور سردار سلیمانی و نیروهای الحشد عزم عراق را برای اخراج نظامیان بیگانه جزم‌تر کرد

سخنگوی‌عبدالمهدی: ترور سردار سلیمانی و نیروهای الحشد عزم عراق را برای اخراج نظامیان بیگانه جزم‌تر کرد

سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق گفت آمریکا با نقض همه موازین و قوانین بین المللی و تجاوز به خاک عراق عزم عراقی‌ها را برای اخراج نظامیان بیگانه از همه خاک این کشور از جمله منطقه کردستان جزم‌تر کرد.

 «عبدالکریم خلف» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق روز جمعه  ساز و کار خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق را توضیح داد و گفت که این تصمیم به طور مستقل گرفته شده است و شامل منطقه کردستان عراق هم می‌شود.

خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از سرلشکر خلف آورده است: «حضور نیروهای آمریکایی در عراق بر اساس یادداشت ارائه شده از سوی بغداد به سازمان ملل و شورای امنیت و درخواست برای تشکیل ائتلاف حامی نیروهای عراقی در مقابله با تروریست‌های داعش تشکیل شد که  همه منطقه را تهدید می‌کردند و با این قضیه موافقت شد».

سخنگوی نیروهای مسلح عراق افزود: «پس از پیروزی بر داعش، عراق بر اساس یادداشتی که «ابراهیم الجعفری» وزیر خارجه سابق این کشور به سازمان ملل ارائه داد خواهان پایان کار ائتلاف شد».

حملات آمریکا به القائم و بغداد تعجیل اقدامات برای اخراج نظامیان آمریکایی را به همراه داشت

سرلشکر خلف،  با تاکید بر اینکه عراق شریک ائتلاف بین المللی است، گفت: «هر گونه تحرک نیروی هوایی ائتلاف در آسمان عراق فقط با موافقت عراق انجام می‌شود اما در مقطع اخیر با حمله هوایی هواپیماهای آمریکایی به القائم غافلگیر شدیم که به بهانه حمله به نیروهای آمریکایی از سوی یکی از گروه‌های مسلح عراق انجام شد و  شهادت و زخمی شدن 90 نیروی الحشد الشعبی را به همراه داشت.»

خلف با اشاره به تجاوز بعدی آمریکا به عراق با حمله به فرودگاه بغداد گفت: «این حمله هوایی آمریکا در فاصله کم‌تر از 200 متری با باند فرودگاه و در قلب بغداد انجام شد. این  عملیات خودسرانه، نائب رئیس الحشد الشعبی و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را هدف گرفت و این دو رخداد، خواسته‌ها برای اخراج نظامیان آمریکایی را  جلو انداخت آن هم پس از اینکه از آمریکایی‌ها درباره دلیل استفاده از آسمان ما برای انجام حملاتشان پرسیدیم».

خلف گفت: «مقامات عراقی در سوم ژانویه هم با صدور فرمانی پرواز هواپیماهای ائتلاف بین المللی را در آسمان عراق ممنوع اعلام کردند، اما آمریکا نافرمانی کرد و دست به حملات اخیر زد. پس از اقدامات آمریکا وزارت خارجه عراق سفیر آمریکا را فراخواند و اعتراض خود را بیان داشت و یادداشت اعتراضی هم به سازمان ملل فرستاد و دولت عراق هم به کاخ سفید ابلاغ کرد که با اقداماتش مخالف است و می‌خواهد این شراکت تمام شود».

وی شمار نیروهای خارجی در عراق را کم‌تر از شش هزار نفر در کل خواند و گفت: «از این تعداد حدود پنج هزار نفر آنها آمریکایی بوده‌اند و  این نیروها در پادگان‌های واقع در پایگاه‌های عراقی حضور داشته‌اند و تحرکات آنها هم  در محدوده پایگاه‌های عراقی است که تحت فرماندهی عراق قرار دارد.»

ناتو هم حق ایجاد پایگاه را در عراق ندارد

وی شراکت با ناتو را هم در چارچوب آموزش دراز مدت نیروها و تجهیز عراق خواند و گفت: «از سال 2005 عراق با ناتو شراکت دارد و ما به آنها پیام دادیم که در چه چارچوبی فعالیت کنند و آنها حقی برای ساختن پایگاه‌های نظامی ندارند و این را در سازوکار جدیدی که دولت عراق فراهم کرده به آنها ارائه خواهیم داد».

اربیل با اخراج نظامیان آمریکایی مشکلی ندارد

خلف با بیان اینکه آمریکا هنوز جدول زمانی برای خروج نیروهایش از عراق تعیین نکرده است، گفت: تصمیم اخراج نیروهای بیگانه تصمیمی حاکمیتی و مستقل است و همه خاک عراق از جمله منطقه کردستان عراق را شامل می‌شود زیر آنجا هم بخشی از عراق است و منطقه کردستان عراق هم با این قضیه مشکلی ندارد.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
یورش نظامیان اسرائیل به دو روستای جنوب سوریه
تغییرات گسترده در آکادمی استقلال؛ سرمربیان جدید معرفی شدند
چرا پرسپولیس برای بازگشت خارجی‌ها عجله دارد؟
روایت عجیب سفیر اسبق ایران در چین از شکست یک پروژه ملی
فردا؛ روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
نفوذ «حنظله» به شبکه تروریستی «پژاک»
کماندوی ارتش اسرائیل در لبنان به هلاکت رسید
شنود اسرائیل از مواضع آمریکا درباره ایران
توضیح چمران درباره تداوم رایگان شدن مترو و اتوبوس
اعتراف رسانه اسرائیلی به اهمیت تنگه هرمز در معادلات ایران
خبر خوش برای هواداران سرخ؛ پرسپولیس با مدیریت آقا کریم به میدان برمی‌گردد
واکنش یوسف پزشکیان به موج جدید شایعات: با نسبت‌دهندگان دروغ برخورد کنید
اخراج کامل؛ تصمیم نهایی عراق برای تروریست‌های ضدایرانی
ادامه دومینوی استعفا در واشنگتن؛ هوش مصنوعی کاخ سفید بدون متولی ماند
اختلال در یکی از مهم‌ترین اپلیکیشن‌های مالی اسرائیل؛ احتمال هک قوت گرفت
فرمانده ارتش لبنان راهی پاکستان شد
بلژیک تونس را با خاک یکسان کرد؛ آماده‌باش به یوزها
وزیر کشور پاکستان وارد تهران شد
هشدار یمن به اسرائیل درباره ادامه حملات به لبنان
پرونده شکنجه دو دختر سنندجی به دادگاه رسید
نارضایتی از صدراعظم آلمان به اوج رسید
5 نیروگاه جدید وارد مدار برق تهران می‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی به دنبال فروپاشی آتش‌بس است
تیم ملی فوتبال ایران عازم مکزیک شد
مخالفت دوباره رهبر واتیکان با جنگ واشنگتن و ایران
هگست:اروپا با تهاجم ایدئولوژیک روبروست
آمادگی مسکو برای نوسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ
جوانان ایران با 18 مدال در قایقرانی آسیا خوش درخشیدند
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
جنایت جدید صهیونیست‌ها با بمباران چادرهای آوارگان در شهر غزه
نورنما | تایم لپس بی نظیر مقارنه سایه دماوند و ماه
بازگشت ترامپ به میز تجارت در چین؛ نوامبرِ داغ در راه است
پیمان دوباره امیرحسین قیاسی با ایران: تحت هر شرایطی طرف وطنم ایستاده‌ام
ایران به برجام وفادار بود، واشنگتن بازی را به هم زد
تکل سیاسی آمریکا روی پای جام جهانی
از کالابرگ و شارژ کارت امید مادران تا تسویه مطالبات گندم
پاسخ قاطع سفارت ایران به ادعای سفیر آمریکا در کارشکنی در صدور ویزای تیم ملی
آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی
ایران خواستار مجازات مهاجمان به تأسیسات صلح‌آمیز شد
عارف: مهاجرت معکوس نخبگان و اساتید را محقق کنیم
سفیر آمریکا: ما در لبنان هرطور بخواهیم تصمیم می‌گیریم
تعیین سهمیه آسیایی در گرو رای کمیته استیناف یا بازی‌های پلی‌آف
آغاز مقتدرانه شاگردان کاوه در مغولستان؛ دشت مدال از قلب اولان‌باتور
اختلافات بر سر 100 میلیارد دلار دارایی مسدود شده، سد راه مذاکرات ایران و آمریکا
وزارت خارجه: آمریکا با نقض مکرر آتش‌بس اراده‌ای برای کاهش تنش ندارد
تاثیر جنگ خاورمیانه بر بازار سهام اروپا و قیمت نفت برنت
هوای مشهد فردا چند درجه می‌شود؟
تقدیر وزیر کشور از حمایت‌های پکن؛ تأکید دو کشور بر اتحاد راهبردی در برابر تجاوزات آمریکا
کاخ ریاست‌جمهوری اسلوونی به رنگ پرچم فلسطین درآمد
مخالفت اکثریت آمریکایی‌ها با جشن پرهزینه تولد ترامپ در کاخ سفید