×
سیاسی
شناسه خبر : 40230
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/26 ساعت 19:50
انتقاد «بورل» از آمریکا: می‌گویید دنبال توافقی بهتر از برجام هستید، بهتر برای چه کسی؟

انتقاد «بورل» از آمریکا: می‌گویید دنبال توافقی بهتر از برجام هستید، بهتر برای چه کسی؟

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد دوباره از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، گفت اروپا خواهان حفظ این توافق است و می‌داند رسیدن به توافقی تازه تا چه حد دشوار است.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه بار دیگر از تصمیم آمریکا برای خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و گفت کسانی که به دنبال از بین بردن این توافق هستند، باید بدانند که رسیدن به توافقی تازه تا چه حد دشوار است.

وی که در هند در نشست «رایسینا» سخنرانی می‌کرد، در این مورد گفت: «اروپایی‌ها می‌خواهند از شکل‌گیری رقابت اشاعه تسلیحات اتمی در خاورمیانه و شمال آفریقا جلوگیری کنند. به لطف برنامه جامع اقدام مشترک، که این روزها همه دارند در موردش صحبت می‌کنند، امروز ایران یک قدرت اتمی نیست. تصور کنید اگر ایران امروز یک قدرت اتمی بود، اوضاع به چه شکل بود.»

بورل افزود: «آن کسانی که می‌خواهند این توافق را بکشند و ادعا می‌کنند که می‌توانند توافق بهتری مذاکره کنند - بهتر برای چه کسی؟ - باید به یاد داشته باشند که مذاکره بر سر این توافق ۱۲ سال طول کشید و این توافق توانست جهان را به مکانی امن‌تر بدل کند. در این چارچوب، باید بار دیگر از تصمیم ایالات متحده برای خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای با ایران ابراز تأسف کنم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: «چند روز پیش سه کشور اروپایی شرکت‌کننده در برجام، یعنی فرانسه، آلمان و انگلستان، ساز و کار حل اختلاف مربوط به اجرای تعهدات ایران ذیل این توافق را فعال کردند. با این وجود، باید اشاره کنم که در نشست هفته گذشته با وزرای خارجه، همه ما اروپایی‌ها بر لزوم زنده نگه داشتن این توافق تأکید کردیم، چراکه می‌دانیم به دست آوردن یک توافق دیگر، چقدر دشوار است.»

اظهارات بورل چند روز پس از آن مطرح می‌شود که سه کشور اروپایی حاضر در برجام با متهم کردن ایران به نقض مفاد توافق هسته‌ای، ساز و کار حل اختلاف این توافق را فعال کردند. این روند، در صورت عدم حل اختلاف، می‌تواند به بازگشت دو طرف به وضعیت پیش از برجام منتهی شود.


 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از صحبت‌هایش، به چالش‌های پیش روی اتحادیه اروپا پرداخت و گفت: «ما اروپایی‌ها هنوز به دنبال هویت هستیم و نمی‌دانیم که می‌خواهیم چه نقشی ایفا کنیم.»

او با بیان اینکه احیای دیدگاه‌های «ملی‌گرایانه» و «عوامفریبانه» می‌تواند دستاوردهای پس از جنگ جهانی را از بین ببرد، گفت: «در جهان امروز قدرت‌های بزرگ از مسائل زندگی روزمره، سلاح می‌سازند و تلاش می‌کنند از آن برای دستیابی به قدرت بیشتر استفاده کنند.»

او تجارت، فناوری و پایین‌ آوردن ارزش پول ملی را از جمله ابزارهای کسب قدرت در جهان امروز توصیف کرد و با برشمردن چالش‌های جهان امروز، گفت در مقابل این روندها، «چندجانبه‌گرایی امروز بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است، چراکه هیچ کشوری به تنهایی آنقدر بزرگ و قدرتمند نیست تا از این چالش‌ها جدا باشد.»

وی سپس خطاب به اروپایی‌ها گفت: «باید این سؤال را از خود بپرسیم که آیا می‌خواهیم یک بازیگر باشیم، یا یک زمین بازی. اگر می‌خواهیم بازیگر باشیم، چه نوع بازیگری؟»

بورل با تأکید بر لزوم افزایش استقلال و قاطعیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت اختلاف تاریخی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در پیش گرفتن یک سیاست خارجی یکپارچه را دشوار کرده است، اما کشورهای اروپایی باید به یاد داشته باشند که یک سیاست خارجی متحد، به معنی داشتن یک سیاست خارجی واحد و کاملا یکسان نیست.

او افزود: «قواعد چندجانبه‌گرایی که با دشواری ساخته شده‌اند، نه تنها نباید نابود شوند، بلکه باید تکثیر شوند تا امنیت نظم بین‌المللی را تضمین کنیم.»

بورل چندجانبه‌گرایی را «تحت محاصره» خواند و گفت اروپایی‌ها اکنون دارند به مرور درمی‌یابند که «باید زبان قدرت را بیاموزیم، چراکه صرف قدرت نرم، کافی نیست.»

وی تأکید کرد که کشورهای اروپایی باید برای دفاع از «ارزش‌های خود»، قدرتمند شوند و از حاکمیت قانون دفاع کنند، چراکه در غیراینصورت، «قانون جنگل» بر جهان حاکم می‌شود و قدرت جایگزین حق می‌شود.

در ماه‌های گذشته آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد موضوعات مختلفی از جمله هزینه‌های نظامی، تجارت و مسئله مهاجران اختلافات گسترده‌ای داشته‌اند. بورل که به تازگی سکان سیاست خارجی اتحادیه اروپا را به دست گرفته، به حمایت از استقلال سیاست خارجی اتحادیه اروپا معروف است. 


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان