×
اقتصادی
شناسه خبر : 40197
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/26 ساعت 12:50

ریسک بازار سرمایه کمتر از سایر بازارهاست/ سهامداران حرفه‌اى مرتب سبد خود را موازنه کنند

رییس سازمان بورس اوراق بهادار ضمن کم ریسک دانستن بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها تاکید کرد: حتی سهامداران حرفه ای نیز باید مرتباً سبد خود را موازنه کنند و در سبد خود اوراق خریداری کنند.

به گزارش نورنیوز؛ امروز شاپور محمدی در سومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی در نشست بازار سرمایه، درباره کلیت مشارکت سرمایه‌های خرد در بازار سرمایه بیان کرد: ۱۱ میلیون نفر در ایران کد بورسی دارند که در جمعیت ۸۰ میلیون نفری و در مقایسه با ۲۵ میلیون سهامدار هندی در نسبت جمعیت بیش از یک میلیارد نفری تناسب بالایی است.

هرچند ممکن است برخی از این سهامداران ماهی یک بار هم معامله انجام ندهند. او اضافه کرد: همچنین دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در صندوق‌های با درآمد ثابت در سال ۹۷ ETF حضور داشتند اما در سال جاری ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از آنها کم شد ولی ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر به صندوق‌های مختلف اضافه شده است. محمدى درباره اظهارنظرهاى متفاوت درباره ورود سرمایه هاى خرد به بازار سرمایه، گفت: برخی می‌گویند که اگر سهامداران خرد به این بازار ورود کنند سبب ایجاد تلاطم در بازار می‌شوند چراکه این سهامداران سریعاً وارد و بلافاصله از بازار خارج می‌شوند؛ برخی دیگر بر این باورند که ورود سهامداران خرد به رشد قیمت‌ها دامن می‌زند و یا اینکه برخی می‌گویند ممکن است اعتماد عمومی را خدشه دار کند.

او افزود: ما نمی‌خواهیم این موارد را رد کنیم اما ابزار اکثراً رها از ارزش داوری است؛ یعنی به صورت ارزش داوری نمی‌توان به همه ابزارها نگاه کرد، در اکثر کشورها نیز حضور سهامداران خرد رو به افزایش است اما تفاوت آن در نحوه حضور آنهاست. محمدى با تاکید بر ایجاد ارزش افزوده توسط سهامداران خرد خاطرنشان کرد: برخی استدلال غلط می‌کنند که سهامداران خرد یک ارزش واقعی و موجود را دست به دست می‌کنند و هیچ ارزش افزوده ای ایجاد نمی‌کنند در حالی که این برداشت غلط است و ورود آنها ایجاد ارزش افزوده می‌کند.

رییس بورس اوراق بهادار با تاکید بر کم ریسک بودن بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها تصریح کرد: اگر نرخ دلار، ملک، خودرو یا حتی ارز و سکه نیز تغییر کند، سفره مردم تنگ‌تر شده و به بودجه خانوار فشار می‌آورد؛ اما بازار سهام مایحتاج مردم را مستقیماً تحت تأثیر قرار نمی‌دهد و این تفاوت بازار سرمایه با سایر بازارهاست. محمدى شفافیت، کارایی و منصفانگی را سه رکن بازار سرمایه دانست و بیان کرد: این سه رکن در ماده دو قانون بورس و اوراق بهادار مورد تأکید بوده است، این بازارها شفافیت در کشف قیمت ایجاد می‌کنند و منصفانگى به این معناست که سهام یک شرکت محدود به چند نفر نباشد، حتی معاملات ثانویه نیز به چکش خوردن قیمت‌ها منجر شده و نرخ‌ها مرتب اصلاح می‌شوند.

وی تأکید کرد: حتی کسانی که وقت تحلیل بازار و تخصص آن را دارند نیز باید یونیت‌های صندوق‌ها را خریداری کنند، صندوق‌های حاضر در بازار سرمایه حاشیه امن برای سهامدار ایجاد می‌کند چراکه ممکن است خرید سهام دچار تغییر ناگهانی شود، بنابراین حتی سهامداران حرفه ای نیز باید مرتباً سبد خود را موازنه کنند و در سبد خود اوراق خریداری کنند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار وظیفه سازمان بورس را به عنوان نهاد ناظر، تنوع بخشی به ابزارهای بورسی دانست و تصریح کرد: این اقدام سبب استقبال عموم مردم از بازار سرمایه شده ضمن اینکه ما باید فرهنگ سازی نیز انجام دهیم، کما اینکه شخصیت سیاساکتی در فرهنگ سازی رانندگی اثر گذار بود. او ادامه داد: این کار را در بازار سرمایه با راه اندازی لیگ ستارگان بورس، مسابقات الگوریتمی، جشنواره بورس و رسانه و همچنین گفتگوی رودررو با مردم انجام دادیم و به مردم گفتیم که سهام متنوع بخرند و به سودآوری شرکت‌ها توجه کنند.

وی افزود: کسی که ملک خود را بفروشد و وارد بازار سرمایه شود تا بتواند ظرف دو ماه به سود برسد اقدام نادرستی داشته است. محمدى گفت: توجه به سود ده بودن شرکت‌ها این نتیجه را دارد که اگر سهم این شرکت رشد در قیمت هم نداشته باشد، اما سهامدار می‌تواند در پایان سال سود خود را از مجمع شرکت دریافت کند. به گفته رییس سازمان بورس اوراق بهادار، شب گذشته به دو میلیون نفر اصول سرمایه داری را پیامک کردیم و هدف این است که مردم آگاهانه وارد بازار شوند. محمدی در خصوص بانک محور بودن تأمین مالی در ایران اظهار داشت: تسهیلاتی که بانک‌ها داده اند عمدتاً قابل وصول نیستند و بانک‌ها سالانه آنها را تجدید سرمایه می‌کند در حالی که نتوانستند این تسهیلات را بازپس بگیرند، این ایراد به بورس هم وارد است؛ برخی تجدید ارزیابی شرکت‌های بورسی را تأمین مالی می‌دانند در حالی که این کار تأمین مالی نیست و فقط ترازنامه شرکت به روز شده است.

در حال حاضر تأمین مالی در بازار سرمایه به ۱۷ تا ۱۸ درصد تأمین اعتبارات رسیده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: قبل از حضور من ۳۴ درصد از شرکت‌های بورسی اطلاعات خود را افشاء نمی‌کردند اما در حال حاضر ۹۸ درصد شرکت‌ها اطلاعات خود را به موقع افشا کرده و یک درصد با تأخیر اطلاع می‌دهند و یک درصد هم اطلاعات نمی‌دهند که به دادگاه معرفی می‌کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
درخواست ایران از سازمان ملل برای محکومیت حملات تروریستی گروه جیش‌العدل
تاریخ و زمان قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در یک نگاه
کدام یک از گوشی‌های شیائومی به روز نخواهد شد؟
برکناری یک مقام ارشد نظامی در دولت ترامپ!
عراقچی: مستندسازی جنگ 12 روزه در دستور کار است
واکنش عربستان به بحران انسانی در غزه؛ جامعه جهانی دخالت کند
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 1 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 1 شهریور + پخش زنده
ونزوئلا و چالش مداخله‌گری ایالات متحده
آژانس بین‌المللی هسته‌ای: چندین انفجار در چرنوبیل رخ داده است
روش‌های طبیعی برای نرم کردن پوست خشک با ماسک‌های خانگی
هشدارپزشکان درباره عفونت ویروسی معروف به «سرماخوردگی چشمی»
تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود
دکتر پزشکیان قهرمانی تیم ملی نجوم و اخترفیزیک ایران را تبریک گفت
گفت‌وگوی صریح و بی‌پرده با وزیر بهداشت + فیلم
هشدار عراقچی درباره منافع ملی ایران و تلاش اروپا برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک + فیلم
تسویه مطالبات گندمکاران، معلمان و فعالان حوزه دارو در دستور کار قرار گرفت
اجبار نصب پیام‌رسان‌های داخلی روی گوشی‌های هوشمند در روسیه
جنگ 12روزه برخی اولویت‌های ما را تغییر داد
افغانستان ادعای پاکستان درباره حضور داعش در این کشور را رد کرد
جزئیات نشست اهالی فرهنگ و هنر با معاون اول رئیس‌جمهور + فیلم
دستور وزیر ورزش برای پیگیری مفقودی 2 کوه‌نورد ایرانی در قرقیزستان
ترامپ: پوتین و زلنسکی توان کنار آمدن ندارند؛ شرکت در دیدار آنها را ترجیح نمی‌دهم
تحقیقات درباره اسناد محرمانه؛ حمله اف‌بی‌آی به خانه جان بولتون
استقلال یکی از بهترین تیم‌های تاریخ را تشکیل داد
آتشفشان دماوند فعال شد؟ + فیلم
کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
وزارت امور خارجه کسب مدال در المپیاد بین‌المللی نجوم را تبریک گفت
آیا دوباره جنگ می شود؟
فضانوردان «آرتمیس 2» تمرینات ویژه‌ای را برای سفر به دور ماه آغاز کردند
آمریکا روند بررسی روادید 55 میلیون خارجی را تشدید می‌کند
فراجا: عاملان جنایت در ایرانشهر به سزای اعمالشان خواهند رسید
تصادف در محور رباط کریم - ساوه+تعداد مصدومان
سفارت آلمان در تهران باز است ؟
جیپو: بی‌صبرانه منتظر دیدار با هواداران استقلال هستم
حمله اوکراین به زیرساخت‌های نفتی روسیه در مسیر مجارستان و اسلواکی
حماس: اعلام رسمی قحطی در غزه، رسوایی بزرگ برای اسرائیل و متحدانش است
پهپادهای یمنی بار دیگر سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دادند
گفت و گو وزیر دفاع در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری
دیدار حساس مقامات ایران و آژانس در وین
جزییات حادثه دلخراش در چین/تعدادفوتی ها
آغاز دور جدید مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا مشخص شد
یاسر آسانی: خوشحالم که به بزرگ‌ترین باشگاه آسیا پیوستم + فیلم
اتحادیه اروپا: بحران قحطی در غزه جدی است؛ کمک‌های انسانی باید بی‌وقفه ارسال شود
تحولی بزرگ در باتری‌های لیتیومی؛ ظرفیت دو برابر با فناوری جدید
ترافیک سنگین در ورودی‌های مازندران
لاوروف: زمان دیدار زلنسکی و پوتین هنوز مشخص نشده است
پوستر ویژه پرسپولیس برای نبرد حساس با سپاهان رونمایی شد
یارانه نقدی کدام دهک ها در مردادماه قطع شد؟
حمله FBI به منزل جان بولتون، مشاور سابق رئیس‌جمهور آمریکا