×
فرهنگی
شناسه خبر : 40074
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/10/25 ساعت 09:41
نمکی: مشکلی در حوزه دارو و نیروی انسانی برای کمک به سیل‌زدگان نداریم

نمکی: مشکلی در حوزه دارو و نیروی انسانی برای کمک به سیل‌زدگان نداریم

وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی بر مقابله با بیماری‌ها در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان و تحویل آب سالم و بهداشتی به مردم تاکید کرد.

به گزارش نورنیوز-دکتر سعید نمکی در نشست بررسی مشکلات، آسیب‌ها و پیشگیری از بیماری‌های پیش رو در مناطق سیلزده جنوب سیستان وبلوچستان که در چابهار برگزار شد اظهارداشت: تمام کادر بهداشتی درمانی در آماده باش و در حال خدمات رسانی به سیلزدگان هستند تا مشکل و بیماری به وجود نیاید. وی گفت: تامین مایحتاج زندگی بویژه آب سالم و بهداشتی از اقدامات ضروری مسوولان برای سیلزدگان در دستور کار باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کشور همسایه با بیماری‌های زیادی مواجه است و استان سیستان وبلوچستان به دلیل همجواری وظیفه سنگینی برای مقابله و ارتقای سلامت دارد. وی افزود: سیستان وبلوچستان باید یک استان بزرگ از نظر جمعیت و وسعت دیده شود و جمعیت پراکندگی آن برای برخی امکانات به حد نصاب نمی‌رسد که نیاز است برای اختصاص امکانات و نیرو یک بازنگری جدی داشته باشیم. نمکی گفت: سرم عقرب وارداتی نمی‌تواند موثر باشد چون نوع عقرب منطقه متفاوت بوده و اگر هم خریداری کنیم فایده‌ای ندارد و توصیه من استفاده از سرم عقرب رازی است که می‌تواند بیمار را درمان کند. وی تصریح کرد: جمع آوری لاشه‌های حیوانات اهلی و وحشی به قید فوریت انجام شود تا مردم با بیماری و مشکلات دیگر و حاد رو به رو نشوند. وزیر بهداشت ادامه داد: ۳۹۶ هزار قطعه مرغ در آق قلا براثر سیل تلف شدند ولی در این منطقه بهتر می‌توان نسبت به جمع آوری و دفن لاشه‌های حیوانات و دام و طیور اقدام کرد.

وی بیان کرد: کارخانه‌های دارویی به اندازه کافی مواد اولیه دارند و دارو به حد کافی موجود است و علیرغم تحریم دارویی مشکلی نداریم و دشمن به دروغ می‌گوید که دارو تحریم نیست در حالی که نمی توانیم دارو از خارج تامین کنیم. نمکی از تلاش‌های کادر بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر برای خدمات رسانی در سیل چابهار و سایر نقاط قدرانی کرد و افزود: هیچ بیماری در منطقه تاکنون رخ نداده‌ است. وی بیان کرد: در گذشته از هر پنج نفر ۲ نفر در سیستان وبلوچستان دچار بیماری‌های پرمخاطره بودند و هم اینک وضع از گذشته خیلی بهتر است.

استاندار سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: هواشناسی بارندگی‌ها را پیش‌بینی کرد ولی در عمل بیش از دو برابر بارید، بطوریکه بارندگی‌های اخیر در برخی نقاط نظیر بنت نیکشهر به ۲۲۶ میلی‌متر رسید و در نقاط مختلف خسارت‌های زیادی داشته است. احمد علی موهبتی افزود: سیستان وبلوچستان در حوزه بهداشت و درمان در کشور خیلی عقب بوده و نیاز است توجه ویژه‌ای به تکمیل چارت بهداشتی درمانی، نیروی انسانی و پزشک این استان شود. وی بیان کرد: حوزه آموزش و بهداشت از اولویت‌هاست و شاخص‌های پایین این استان به دلایل مختلف همیشه عقب است و در همه‌ی حوزه‌های مشکلات جدی داریم و تنها راه رسیدن به میانگین و استانداردهای کشوری تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای جبران این عقب ماندگی‌هاست. استاندار سیستان و بلوچستان استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی این استان را خواستار شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز اظهار داشت: ۳۷ مادر باردار در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان جابجا شدند که ۱۴ مادر با اورژانس هوایی به مراکز بهداشتی درمانی انتقال یافتند. محمدمهران امینی فرد افزود: ۸۸ واحد بهداشتی درمانی خسارت دیده‌اند که براساس برآورد اولیه ۳۵ میلیارد ریال خسارت وارد شده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز اظهار داشت: ۸۰ درصد چارت حوزه سلامت در جنوب سیستان وبلوچستان خالی است وتنها با ۲۰ درصد در حال فعالیت هستیم. فرهاد دادگر افزود: امسال ۶۰۰ مورد بیماری مالاریا کشف شده که نیازمند توجه بیشتر به تجهیزات و امکانات و پزشکی دارد.

وی افزود: بیش از ۴۰۰ موتور سیکلت برای استفاده نیروها در حوزه بهداشت ودرمان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیاز است تا بتوانند وظایف خود در مناطق مختلف را انجام دهند. معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز با ارائه گزارشی از وضعیت و ظرفیت‌های چابهار اظهار داشت: این شهرستان علیرغم داشتن فرصت‌های فراوان و بی‌نظیر با مشکلات زیادی از جمله با ۷۰ هزار نفر حاشیه نشین مواجه است.

رحمدل بامری افزود: سیل زدگان با شرایط سختی در سرما زندگی می‌کنند که نیاز است مشکلات آنها بررسی و مرد رسیدگی قرار گیرد. وی از وزیر بهداشت ودرمان خواست نسبت به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار اقدامات لازم را انجام دهد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از مصلی تهران | ردّ اشک، نقش وفاداری
تجلی وحدت ملی در وداع با رهبر شهید؛ حضور میلیونی در نماز بر پیکر مطهر
سلطه جهانی آمریکا در حال فروپاشی است
گزارش لوموند از دومین روز تشییع رهبر شهید
گزارش تصویری برگزاری نماز بر پیکر رهبر شهید
تأکید وزارت امور خارجه بر تداوم مسیر رهبری شهید و صیانت از دستاوردهای ملی
گزارش تصویری شب اول وداع
سردار قاآنی: عاقبت به خیری امام شهید، نتیجه مجاهدت خالصانه‌اش است
ارائه خدمات بیمه‌ سلامت علیرغم اختلال در سامانه
سفیر ایران در چین: عبور از تنگه هرمز مشمول هزینه‌های جدید می‌شود
امباپه: بلدیم فوتبال فیزیکی هم بازی کنیم
گزارش تصویری بعد از ظهر روز اول وداع
پایان سناریوی ربایش در کوهستان‌های زنجان؛ لحظه نجات کودک از صندوق خودرو
میراث زشت در مستطیل سبز؛ پاراگوئه مقابل فرانسه چگونه اخلاق را باخت؟
دریادار ایرانی: مقاومت ایران فراتر از مرزهاست
سرمربی جدید پرسپولیس معرفی شد؛ تارتار روی نیمکت سرخ‌ها
هشتگ «باید برخاست» غوغا کرد
«رژه پیروزی» در میدان مصلی
قالیباف: ملت سربلند ایران، حق‌طلبانه در سوگ رهبر خود ایستاد
مراسم بدرقه میلیونی رهبر شهید در آرامش کامل ادامه دارد
میدری: کارگر و کارفرما در نگاه رهبر شهید دو بالِ یک پیکره بودند
کدام فرودگاه‌ها فردا تعطیل هستند؟
تعطیلی پارکینگ‌های حرم امام رضا (ع)
نگاه تمدن‌ساز به خانواده؛ روایت از اندیشه‌های اجتماعی رهبر شهید
نشت اطلاعات 70 هزار نفر در فضای ابری آی‌بی‌ام
گسترش شهرک‌سازی و تهدید معیشت ساکنان جنوب سوریه
چرا بن گویر نمی تواند از مرزهای اسرائیل خارج شود؟
تغییر مسیر کشتی‌ها در تنگه هرمز
آخرین نماز؛ آنجا که اشک، آمین گفت
سوخت کشور پایدار است؛ مردم نگران نباشند
عادل عبدالمهدی: نقش رهبر شهید در مقابله با نظام سلطه تاریخی است
قیمت گوشت قرمز امروز 14 تیر 1405 + جدول
مراکز اسکان زائران در نزدیکی مصلی تهران کجا هستند؟
جنایت هولناک در تهران؛ قاتل 7 روز با جسد همسرش زندگی کرد
آیاجنگ بعدی نزدیک است؟ رمزگشایی از نحوه شکل گیری پازل جدید ترامپ_ نتانیاهو
بغداد زیر فشار سیاسی واشنگتن؛ هشدار درباره باج‌گیری آمریکا
ثبت بیش از 6.4 میلیون سفر با مترو تهران
آمادگی 17 بقعه متبرک قم برای اسکان رایگان بیش از 11 هزار زائر
از نگاه مردم آمریکا چه کشوری دشمن اصلی است؟
بازتاب جهانی نماز بر پیکر رهبر شهید؛ وقتی تهران به اتاق خبر دنیا تبدیل شد
تداوم فعالیت داروخانه‌های کشور در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
آتش‌نشانی تهران: مراسم وداع بدون هیچ حادثه‌ای در حال برگزاری است
بزرگ‌ترین مراسم تشییع قبل از انقلاب ایران برای چه کسی بود؟
پیام آیت‌الله مکارم شیرازی در پی تشییع رهبر شهید؛ جنگ تمام نشده است
سرنوشت تلخ زن ایرانی در دام قاتل سریالی قبرس+جزئیات هولناک
پیش بینی قیمت طلای جهانی / رفت و برگشت طلا در سایه معمای نرخ بهره
سخنگوی ارتش: هر خطای دشمن با پاسخ کوبنده نیروهای مسلح روبه‌رو می‌شود
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های قم
بزرگ‌ترین نماز جماعتِ منظم و با شکوه در تاریخ اسلام
آخرین اخبار سود سهام عدالت 1405؛ زمان واریز و مبلغ سود برای مشمولان