×
فرهنگی
شناسه خبر : 40042
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/24 ساعت 17:34
رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی

رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی

مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران از پایش تصاویر ماهواره‌ای مربوط به سیل خبر داد و گفت: تصاویری که می‌تواند کمک‌رسانی به سیستان و بلوچستان را تسریع کند بیشتر از ماهواره‌های راداری آژانس فضایی اروپا، ماهواره terra و سنجنده modis دریافت می‌شود چرا که اکنون ایران ماهواره‌ای در مدار ندارد.

 به گزارش نورنیوز-رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی تهران-ایرنا- مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران از پایش تصاویر ماهواره‌ای مربوط به سیل خبر داد و گفت: تصاویری که می‌تواند کمک‌رسانی به سیستان و بلوچستان را تسریع کند بیشتر از ماهواره‌های راداری آژانس فضایی اروپا، ماهواره terra و سنجنده modis دریافت می‌شود چرا که اکنون ایران ماهواره‌ای در مدار ندارد. ابتدای امسال زمانی که سیل در استان‌های شمالی و غربی کشور جاری شد، پایش تصاویر ماهواره‌ای کمک کرد تا مسوولان بتوانند هم در زمان وقوع سیل، بر اساس اولویت‌بندی امدادرسانی کنند هم پس از آن میزان خسارت را به عدد واقعی برسانند.

از جمعه گذشته با هشداری که قبلا سازمان هواشناسی داده بود و سنجش از راه دور سازمان فضایی نیز آن را تایید کرده بود، متاسفانه شاهد سیلی بودیم که از قبل آمدنش را اطلاع داشتیم اما شواهد نشان می‌دهد پیش‌بینی قبلی خیلی هم روال امدادرسانی را تغییر نداده است. مصطفی منصورپور درباره این که با توجه به پایش تصاویر ماهواره‌ای سیل، می‌توان برآورد کرد خسارت سیل سیستان و بلوچستان از سیل نوروز بیشتر است یا نه، گفت: اکنون نمی‌توانیم در این خصوص نظر قطعی بدهیم، اما با توجه به گستردگی سیل نوروز در شمال و غرب کشور به نظر نمی‌رسد خسارات سیل اخیر بیشتر باشد. وی افزود: اما با توجه به این‌که موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی منطقه متفاوت از شمال کشور است، می‌توان ارزیابی کرد که این سیل کجا می‌‎توانست اثرات زیان بار بیشتری بر جای بگذارد این مساله نیز با داده‌های ماهواره‌ای کاملا قابل تشخیص بود، نوروز امسال توانستیم با داده‌های موجود که در دسترس همگان نیز قرار گرفت، سیل را پیش‌بینی کنیم، هر چند پیش‌بینی سیل وظیفه ما نیست اما معمولا این کار را انجام می‌دهیم تا بتوانیم با اطلاع از وضعیت زمین، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی اشاره کرد: با توجه به اعلام قبلی سازمان هواشناسی کشور، داده‌های ماهواره‌ای و تجربه‌ای که از سیل نوروز داشتیم انتظار می‌رفت آمادگی رویارویی با سیلی که در سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست، بیشتر باشد. در سازمان فضایی کشور متخصصان جوان برای کارشان انگیزه زیادی دارند و اطلاعات را از منابع مختلف دریافت می‌کنند، سیل نوروز در تعطیلات رخ داد و نهادها نیمه تعطیل بودند، در آن شرایط نداشتن آمادگی لازم دور از ذهن نبود، اما در سیل سیستان و بلوچستان با تمام پیش‌بینی‌های اولیه انتظار آمادگی بیشتر را داشتیم. مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران در خصوص آمادگی این سازمان برای انجام پایش تصاویر ماهواره‌ای خاطرنشان کرد: با توجه به هشدارهایی که از یک هفته قبل از وقوع سیل اعلام شده بود، ما تیم پایش سیل را فعال کردیم و به کارشناسان اطلاع دادیم برای روزهای ۲۰ تا ۲۱ دی ماه آماده تولید نقشه‌های ماهواره‌ای و پایش محدوده سیل گرفته باشند.

وی افزود: در همان زمان اطلاعات ماهواره‌ای دریافت شده را پردازش کردیم، این اطلاعات را به نهادهای مختلف ارسال نکردیم به این دلیل که وظیفه ما پیش بینی نیست ما برای این که خودمان در جریان باشیم، پردازش‌ها را انجام می‌دهیم، البته صحبتم به این معنا نیست که ما اطلاع رسانی نمی‌کنیم، اما از آن‌جایی که مرجع پیش‌بینی‌ها، سازمان هواشناسی است و با این کار در وظایف آن‌ها تداخل پیش می‌آید به این مساله ورود نکردیم اما هر سازمانی از ما اطلاعات بخواهد با کمال میل در اختیارشان قرار می‌دهیم. منصورپور تصریح کرد: وظیفه اصلی تیم سنجش از دور سازمان فضایی کشور، پایش است، مرحله‌ای که به شکل کامل به آن ورود می‌کنند، امروز توانستیم تصاویری که از آژانس فضایی اروپا دریافت کردیم را در اختیار کاربران قرار دهیم، این تصاویر از ماهواره‌های راداری اخذ شده است. وی گفت: زمان وقوع سیل آسمان کاملا ابری و شرایط جوی نامساعد است، به همین دلیل پایش سطح وسیعی از منطقه کاری سخت و گاهی ناممکن است، در آن شرایط حتی ممکن است پهپادها هم نتوانند پرواز کنند در حالی که ماهواره‌های راداری قابلیت تصویربرداری در تمامی شرایط آب و هوایی را دارند.

دسترسی به این داده ها می تواند به مسوولان در زمان بحران کمک کند تا از وسعت پهنای سیل و میزان خسارت مطلع شوند و مناطق را بر اساس نیازی که برای امدادرسانی وجود دارد، اولویت بندی کنند. وی در خصوص دسترسی به داده‌های ماهواره‌های راداری گفت: در برخی مواقع نمی شود از داده‌های راداری ماهواره‌ها استفاده کرد چرا که تعداد این ماهواره‌ها خیلی زیاد نیست ضمن این که ایران کلا ماهواره راداری ندارد و ماهواره‌های دیگر هم به دلیل عمر کوتاهی که داشتند الان در مدار نیستند، بنابراین عملا چه در بخش ماهواره راداری چه در بخش ماهواره اپتیک از داده‌های ماهواره‌ای آژانس فضایی اروپا استفاده می‌کنیم.

منصورپور درباره تخمین خسارتی که به زمین‌های کشاورزی و دامی وارد شده است، گفت: بخشی از دیتای مورد نیاز برای این کار باید از طریق پهپاد، داده های زمینی و بازرسی های زمینی اتخاذ شود اما تصاویر مکانی با کیفیت بالا که توسط بخش خصوصی و استارتاپ‌ها دریافت و پردازش می‌شود می‌تواند میزان خسارات را برآورد کند و در اختیار سازمان متولی قرار دهد. وی با تاکید بر اینکه پهنه سیل بزرگ نیست اما مشکلاتی که ایجاد کرده بسیار زیاد است، افزود: شهرستان‌های کنارک، میرجاوه، نیک‌شهر، هیرمند در سیستان و بلوچستان و شهرستان‌های بشاگرد، جاسک، حاجی آباد، رودان، سیریک، میناب در هرمزگان مناطقی هستند که بیش از شهرها و روستاهای دیگر تحت تاثیر سیل قرار گرفته‌اند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پشت پرده جدایی مهاجم سابق بارسلونا از استقلال؛ پای یک زن درمیان است
زمان انتخاب واحد دانشگاه آزاد اعلام شد
بازگشت آتاری به سینما؛ 10 بازی خاطره‌انگیز فیلم می‌شوند
پویش اربعینی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد؛ 21 هزار زندانی چشم‌انتظار کمک خیرین
قرعه‌کشی ایران خودرو انجام شد؛ شانس برنده شدن متقاضیان در مرداد 1405 چقدر است؟
قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 10 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
فشارها علیه رئیس فیفا بالا گرفت؛ نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفای اینفانتینو شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 11 مرداد
سرقت عجیب در بیمارستان تهران؛ بیمار دستگاه چشم‌پزشکی را دزدید!
ایران جایگزین پاکستان در تجارت افغانستان شد
جدول پخش مسابقات ورزشی امروز شنبه 10 مرداد 1405
قالیباف: اولویت دوره سوم انقلاب، ساختن ایران قوی است
پیش بینی وضعیت آب و هوا قم فردا یکشنبه 11 مرداد
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه؛ بازار هفته آینده تحت تأثیر اخبار سیاسی
خدمات ویژه شهرداری تهران برای اربعین؛ انتقال رایگان زائران به مرز مهران
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-کرج و مسیرهای اربعینی
برنامه قطعی برق همدان امروز شنبه 10 مرداد
تعویق ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405
آتشی زیر خاکستر؛ وقتی فسفر زبان به افشاگری گشود
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا یکشنبه 11
جدیدترین قیمت ایران خودرو امروز 10 مرداد؛ از پژو 207 تا تارا و دنا
برنامه قطعی برق کردستان امروز شنبه 10 مرداد
قاتل غزاله در چند قدمی چوبه دار؛ زن سنندجی قربانی خواستگار خشن شد
هشدار ترامپ درباره بحران مهاجرت؛ آمریکا در مسیر اسپانیا قرار می‌گیرد؟
قیمت طلای جهانی ؛ بازار جهانی طلا از روند نزولی خارج شد
طارمی از لیست لیگ قهرمانان اروپا خط خورد؛ تصمیم جنجالی سرمربی المپیاکوس
قیمت دینار عراق امروز شنبه 10 مرداد 1405 اعلام شد
خوابی که قاتل جوان شیرازی را از چوبه دار پایین کشید؛ بخشش غیرمنتظره یک مادر
بازنویسی معادله میدان
قیمت خودرو امروز 10 مرداد 1405؛ شاهین ارزان شد، 207 و چانگان گران شدند
شتاب توسعه انرژی خورشیدی و بادی؛ ایران در مسیر 30 هزار مگاوات برق پاک
انتشار کلید آزمون ارتقای دستیاران پزشکی؛ نحوه ثبت اعتراض داوطلبان
توافق دریایی عربستان و مقاومت حوثی‌ها
قدرت، اقتصاد و آینده ایران
الگوی وحدت‌آفرین در ادراک سیاست خارجی
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های البرز؛ آزادراه کرج - تهران قفل شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 10 مرداد 1405+ وضعیت استانها
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا