×
فرهنگی
شناسه خبر : 40042
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/24 ساعت 17:34
رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی

رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی

مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران از پایش تصاویر ماهواره‌ای مربوط به سیل خبر داد و گفت: تصاویری که می‌تواند کمک‌رسانی به سیستان و بلوچستان را تسریع کند بیشتر از ماهواره‌های راداری آژانس فضایی اروپا، ماهواره terra و سنجنده modis دریافت می‌شود چرا که اکنون ایران ماهواره‌ای در مدار ندارد.

 به گزارش نورنیوز-رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی رویارویی با سیل به کمک تصاویر ماهواره‌های اروپایی تهران-ایرنا- مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران از پایش تصاویر ماهواره‌ای مربوط به سیل خبر داد و گفت: تصاویری که می‌تواند کمک‌رسانی به سیستان و بلوچستان را تسریع کند بیشتر از ماهواره‌های راداری آژانس فضایی اروپا، ماهواره terra و سنجنده modis دریافت می‌شود چرا که اکنون ایران ماهواره‌ای در مدار ندارد. ابتدای امسال زمانی که سیل در استان‌های شمالی و غربی کشور جاری شد، پایش تصاویر ماهواره‌ای کمک کرد تا مسوولان بتوانند هم در زمان وقوع سیل، بر اساس اولویت‌بندی امدادرسانی کنند هم پس از آن میزان خسارت را به عدد واقعی برسانند.

از جمعه گذشته با هشداری که قبلا سازمان هواشناسی داده بود و سنجش از راه دور سازمان فضایی نیز آن را تایید کرده بود، متاسفانه شاهد سیلی بودیم که از قبل آمدنش را اطلاع داشتیم اما شواهد نشان می‌دهد پیش‌بینی قبلی خیلی هم روال امدادرسانی را تغییر نداده است. مصطفی منصورپور درباره این که با توجه به پایش تصاویر ماهواره‌ای سیل، می‌توان برآورد کرد خسارت سیل سیستان و بلوچستان از سیل نوروز بیشتر است یا نه، گفت: اکنون نمی‌توانیم در این خصوص نظر قطعی بدهیم، اما با توجه به گستردگی سیل نوروز در شمال و غرب کشور به نظر نمی‌رسد خسارات سیل اخیر بیشتر باشد. وی افزود: اما با توجه به این‌که موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی منطقه متفاوت از شمال کشور است، می‌توان ارزیابی کرد که این سیل کجا می‌‎توانست اثرات زیان بار بیشتری بر جای بگذارد این مساله نیز با داده‌های ماهواره‌ای کاملا قابل تشخیص بود، نوروز امسال توانستیم با داده‌های موجود که در دسترس همگان نیز قرار گرفت، سیل را پیش‌بینی کنیم، هر چند پیش‌بینی سیل وظیفه ما نیست اما معمولا این کار را انجام می‌دهیم تا بتوانیم با اطلاع از وضعیت زمین، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی اشاره کرد: با توجه به اعلام قبلی سازمان هواشناسی کشور، داده‌های ماهواره‌ای و تجربه‌ای که از سیل نوروز داشتیم انتظار می‌رفت آمادگی رویارویی با سیلی که در سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست، بیشتر باشد. در سازمان فضایی کشور متخصصان جوان برای کارشان انگیزه زیادی دارند و اطلاعات را از منابع مختلف دریافت می‌کنند، سیل نوروز در تعطیلات رخ داد و نهادها نیمه تعطیل بودند، در آن شرایط نداشتن آمادگی لازم دور از ذهن نبود، اما در سیل سیستان و بلوچستان با تمام پیش‌بینی‌های اولیه انتظار آمادگی بیشتر را داشتیم. مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران در خصوص آمادگی این سازمان برای انجام پایش تصاویر ماهواره‌ای خاطرنشان کرد: با توجه به هشدارهایی که از یک هفته قبل از وقوع سیل اعلام شده بود، ما تیم پایش سیل را فعال کردیم و به کارشناسان اطلاع دادیم برای روزهای ۲۰ تا ۲۱ دی ماه آماده تولید نقشه‌های ماهواره‌ای و پایش محدوده سیل گرفته باشند.

وی افزود: در همان زمان اطلاعات ماهواره‌ای دریافت شده را پردازش کردیم، این اطلاعات را به نهادهای مختلف ارسال نکردیم به این دلیل که وظیفه ما پیش بینی نیست ما برای این که خودمان در جریان باشیم، پردازش‌ها را انجام می‌دهیم، البته صحبتم به این معنا نیست که ما اطلاع رسانی نمی‌کنیم، اما از آن‌جایی که مرجع پیش‌بینی‌ها، سازمان هواشناسی است و با این کار در وظایف آن‌ها تداخل پیش می‌آید به این مساله ورود نکردیم اما هر سازمانی از ما اطلاعات بخواهد با کمال میل در اختیارشان قرار می‌دهیم. منصورپور تصریح کرد: وظیفه اصلی تیم سنجش از دور سازمان فضایی کشور، پایش است، مرحله‌ای که به شکل کامل به آن ورود می‌کنند، امروز توانستیم تصاویری که از آژانس فضایی اروپا دریافت کردیم را در اختیار کاربران قرار دهیم، این تصاویر از ماهواره‌های راداری اخذ شده است. وی گفت: زمان وقوع سیل آسمان کاملا ابری و شرایط جوی نامساعد است، به همین دلیل پایش سطح وسیعی از منطقه کاری سخت و گاهی ناممکن است، در آن شرایط حتی ممکن است پهپادها هم نتوانند پرواز کنند در حالی که ماهواره‌های راداری قابلیت تصویربرداری در تمامی شرایط آب و هوایی را دارند.

دسترسی به این داده ها می تواند به مسوولان در زمان بحران کمک کند تا از وسعت پهنای سیل و میزان خسارت مطلع شوند و مناطق را بر اساس نیازی که برای امدادرسانی وجود دارد، اولویت بندی کنند. وی در خصوص دسترسی به داده‌های ماهواره‌های راداری گفت: در برخی مواقع نمی شود از داده‌های راداری ماهواره‌ها استفاده کرد چرا که تعداد این ماهواره‌ها خیلی زیاد نیست ضمن این که ایران کلا ماهواره راداری ندارد و ماهواره‌های دیگر هم به دلیل عمر کوتاهی که داشتند الان در مدار نیستند، بنابراین عملا چه در بخش ماهواره راداری چه در بخش ماهواره اپتیک از داده‌های ماهواره‌ای آژانس فضایی اروپا استفاده می‌کنیم.

منصورپور درباره تخمین خسارتی که به زمین‌های کشاورزی و دامی وارد شده است، گفت: بخشی از دیتای مورد نیاز برای این کار باید از طریق پهپاد، داده های زمینی و بازرسی های زمینی اتخاذ شود اما تصاویر مکانی با کیفیت بالا که توسط بخش خصوصی و استارتاپ‌ها دریافت و پردازش می‌شود می‌تواند میزان خسارات را برآورد کند و در اختیار سازمان متولی قرار دهد. وی با تاکید بر اینکه پهنه سیل بزرگ نیست اما مشکلاتی که ایجاد کرده بسیار زیاد است، افزود: شهرستان‌های کنارک، میرجاوه، نیک‌شهر، هیرمند در سیستان و بلوچستان و شهرستان‌های بشاگرد، جاسک، حاجی آباد، رودان، سیریک، میناب در هرمزگان مناطقی هستند که بیش از شهرها و روستاهای دیگر تحت تاثیر سیل قرار گرفته‌اند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ایران 0 - 1 ژاپن ؛ چهل‌ونهمین نبرد برای طلای والیبال آسیا و سهمیه المپیک
نخست‌وزیر عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق میدان درگیری دیگران شود
فردا دوشنبه 23 شهریور کدام مناطق استان کرمان برق ندارند؟ برنامه خاموشی رفسنجان و سیرجان
خروج نظامیان آمریکایی از عراق قطعی شد؛ بغداد تمدید نمی‌کند
هشدار زرد هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در پایتخت
کامبک ایران مقابل اردن؛ تیم ملی بسکتبال با صدرنشینی راهی یک‌چهارم نهایی شد
انهدام مهمات عمل‌نکرده در دماوند؛ احتمال شنیده شدن صدای انفجار
نورنما | یک برخورد ناخواسته، یک عذر خواهی از جنس احترام
مسیر جدید در تنگه هرمز؛ جزئیات مهم نشست فردا در عمان از زبان عراقچی
جدول آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 22 شهریور 1405؛ ریزش 5 میلیونی سکه امامی
بازگشایی مدارس از اول مهر به‌صورت حضوری
بورس کانال 7.4 میلیون واحد را فتح کرد
شرط سابقه تحصیلی برای ارزشیابی مدارک علوم پزشکی خارج از کشور لغو شد
برنامه قطعی برق کردستان امروز یکشنبه 22 شهریور 1405 منتشر شد + لینک
بریکس خواستار پایان تحریم‌های آمریکا علیه کوبا شد
وزیر راه: پروازهای خارجی بدون مشکل در حال انجام است
قیمت دینار عراق امروز یکشنبه 22 شهریور 1405؛ کاهش قیمت هزار دینار
آخرین قیمت دلار امروز یکشنبه 22 شهریور 1405؛ چرا دلار 5 هزار تومان ارزان شد؟
ایران، آمریکا و اسرائیل در مسابقه زمان؛ عقربه‌های ساعت علیه کدام طرف می‌چرخد؟
رایگان بودن مترو و بی‌آرتی تمدید شد؛ جزئیات مصوبه شورای شهر
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز 22 شهریور 1405؛ قیمت های جدید شاهین، اطلس و کوییک
تکذیب توقف طرح اسقاط؛ 2 هزار موتورسیکلت از رده خارج شد
پزشکیان: فردا تفاهم ایران و عمان درباره تنگه هرمز نهایی می‌شود
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه 22 شهریور + پنج روش استعلام قطعی برق پایتخت
برنامه خاموشی استان گلستان امروز یکشنبه 22 شهریور + معرفی چهار روش استعلام برنامه قطعی
جزئیات قانون ملی توسعه هوش مصنوعی؛ از صندوق 100 همتی تا آزادسازی داده‌ها
آرسنال روی ریل پیروزی؛ صعود توپچی‌ها به صدر لیگ برتر انگلیس
قانون ملی توسعه هوش مصنوعی ابلاغ شد
پزشکیان در بریکس پلاس: ایران آماده نقش‌آفرینی در مسیرهای انرژی و ترانزیتی است
توقف دلار، صندوق های طلا را نزولی کرد؛ خروج 1.8 همت پول حقیقی از درآمد ثابت‌ها
تغییرات در کنکور 1406 «تاثیر مثبت» سوابق 6 درس پایه یازدهم
جزئیات حمله صبح امروز آمریکا به کشتی کانتینربر در نزدیکی جزیره هنگام
زمان‌بندی خاموشی ایلام یکشنبه 22 شهریور + جدول
مرزهای ایران و عراق دوباره باز شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛حمله به کشتی‌های تجاری در هرمز و قشم؛پیام ایستادگی پزشکیان
چمران: امروز درباره رایگان ماندن مترو و بی‌آر‌تی تصمیم می‌گیریم
کشف بقایای نوزاد 6 ماهه در ایزگام‌دشت رامسر؛ راز تازه از زندگی انسان در عصر مفرغ
مسکو شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
پیش بینی قیمت طلای جهان؛ طلا در اتاق انتظار فدرال رزرو
صندوق ارزی جای دلار فیزیکی را می‌گیرد؟ نگاهی به نسخه جدید وزیر اقتصاد برای کنترل بازار ارز
سوابق تحصیلی کنکور چه زمانی به سازمان سنجش اعلام می‌شود؟
حملات اسرائیل به جنوب لبنان ادامه دارد؛ جنایت جدید در الخیام
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز یکشنبه 22 شهریور؛ ساعت خاموشی یاسوج و گچساران
بسته شدن مرز‌های چذابه و شلمچه در دومین روز از سوی دولت عراق
نوراینفو | حجم ذخیره آب سدهای تهران چقدر است؟
ترافیک سنگین در آزادراه کرج تهران؛ چالوس و تهران شمال مسدود شد
واردات نفت چین 30 درصد افزایش یافت
جدول خاموشی استان چهارمحال و بختیاری امروز یکشنبه 22 شهریور
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 22 شهریور 1405/ قیمت جدید دنا پلاس و تارا اتوماتیک
کرونا دوباره جان گرفت ؛ از آرامش نسبی تا عبور دوباره از آستانه هشدار