×
سیاسی
شناسه خبر : 40030
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/24 ساعت 14:48
ماجرا از کجا شروع شد آقای «ترودو»؟/ بنزین را چه کسی روی آتش ریخت

نگاهی به حرفهای نخست وزیر کانادا؛

ماجرا از کجا شروع شد آقای «ترودو»؟/ بنزین را چه کسی روی آتش ریخت

نخست وزیر کانادا در اظهاراتی در خصوص سقوط هواپیمای اوکراینی، بروز این حادثه غم انگیز را در نتیجه شدت گرفتن تنش میان آمریکا و ایران دانست، اما اشاره ای به اینکه این وضعیت چگونه آغاز شد نکرد.

«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا، بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران، برای ایرانی‌ها بویژه کاربران فضای مجازی تبدیل به چهره‌ای مهم شده و اغلب این کاربران اظهارات و اقدامات وی در خصوص قربانیان این حادثه را یا بصورت فیلم و یا بصورت مکتوب در فضای مجازی باز نشر می‌دهند.

ترودو که این روزها مشغول سر زدن به خانواده‌های قربانیان حادثه غم‌انگیز سقوط هواپیمای اوکراینی است در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود دلیل وقوع این سانحه را تنش‌های میان آمریکا و ایران دانسته اما اشاره‌ای به اینکه چرا این تنش‌ها شکل گرفته و اینکه چه کسی و یا چه کشور یا کشورهایی سبب شدت گرفتن این تنش‌ها شده‌اند نکرده است.

ماجرا از کجا شروع شد؟

توافق برجام چه خوب چه بد بعد از حاصل شدن موجب شد تا تنش‌هایی که میان ایران و غرب بویژه آمریکا وجود داشت فروکش کند و طرفین به دنبال استفاده از این توافق بروند. این وضعیت تا زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا ادامه داشت.

ترامپ از همان ابتدا و حتی قبل از مشخص شدن پیروزی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، شمشیر خود را علیه ایران از رو بسته بود و به صراحت اعلام می‌کرد که در صورت رسیدن به کاخ سفید توافق برجام را پاره می‌کند.

ترامپ به این وعده خود عمل کرد و در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و بعد از خروج تحریم‌هایی که به موجب این توافق هسته‌ای از روی ایران برداشته شده بودند مجدداً به جای خود بازگشتند و این آغازی بود برای شدت گرفتن دوباره تنش‌ها میان آمریکا و ایران.

نخست وزیر کانادا می‌گوید دلیل اصلی سقوط این هواپیما تنش‌های میان ایران و آمریکا است، اما نکته مهمی که کمتر شخصیتی از مقامات کشورهای دیگر به آن اشاره می‌کند نقش ترامپ و همراهان جنگ طلبش در شدت گرفتن این تنش‌ها و رسیدن آن به نقطه انفجار هستند.

در واکنش به این اقدام آمریکا، ایران ابتدا به کشورهای اروپایی حاضر در برجام فرصت داد تا به تعهدات خود در این توافق عمل کنند اما تعلل این کشورها و بازی آنها با کلمات و دلخوش کردن به اینستکسی که هیچ وقت اجرایی نشد سبب شد تا نهایتاً تهران تصمیم خود برای کم کردن گام به گام تعهدات در برجام را در پیش بگیرد.

در این میان ترامپ که به تحریک تیم بی، به اقدامات ضد ایرانی خود افزوده بود هر روز به بهانه موضوعی بر شدت تنش‌های میان واشنگتن و تهران می‌افزود و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع می‌کرد و در این میان کشورهای اروپایی با سکوت و گاه با همراهی با کاخ سفید بر شدت تنش‌ها می‌افزودند.

مواردی همچون حمایت صریح ترامپ و همراهانش از اغتشاشات سال ۹۶ ایران و همچنین اعتراضات آبان ۹۸ نمونه‌هایی کوچک از تلاش ترامپ برای شدت بخشیدن به تنش‌های میان آمریکا و ایران هستند.

اما چه شد که شدت که این تنش‌ها به نقطه انفجار رسید؟ به اعتقاد اغلب کارشناسان غربی اقدام ترامپ در صدور دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، و عملی شدن این دستور در روز جمعه ۱۳ دی ماه، به نوعی چکاندن ماشه جنگ با ایران بود و بسیاری از این اقدام ناسنجیده به عنوان نقطه‌ای برای تغییر تاریخ و یا حتی آغاز جنگ جهانی سوم تعبیر می‌کردند.

در نتیجه این اقدام تروریستی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای، از در پیش بودن انتقامی سخت خبر داد و در همین رابطه روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه پایگاه عین الاسد عراق که در اختیار نظامیان آمریکایی است هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت.

انتقام سخت ایران از آمریکا موجب شد تا منطقه در نوعی وضعیت هشدار قرار بگیرد و حفظ آمادگی برای مقابله با اقدامات دیوانه‌وار ترامپ موجب گشت تا ایران نیز در نوعی وضعیت آماده‌باش قرار بگیرد که نتیجه آن بروز خطای انسانی و شکل‌گیری حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی بود.

بله نخست وزیر کانادا راست می‌گوید و شاید دلیل اصلی سقوط این هواپیما تنش‌های میان ایران و آمریکا بوده باشد اما نکته مهمی که کمتر شخصیتی از مقامات کشورهای دیگر به آن اشاره می‌کند نقش ترامپ و همراهان جنگ طلبش در شدت گرفتن این تنش‌ها و رسیدن آن به نقطه انفجار هستند.

شاید این حادثه تلخ بتواند نقطه آغازی باشد برای مقامات کشورهای مختلف برای تصمیم‌گیری درباره اینکه آیا واقعاً خواستار کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا هستند یا فقط در زبان و برای فرار کردن از زیر بار مسئولیت این حرف را می‌زنند.

کاهش تنش میان ایران و آمریکا نیازمند اقداماتی است که بدون شک این اقدامات باید از سوی کشورهای غربی انجام شود تا شاید اعتماد از دست رفته ایران به غرب به نوعی بازسازی شود.


مهر
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی وارد بیروت شد
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
X
آگهی تبلیغاتی