×
سیاسی
شناسه خبر : 39871
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/22 ساعت 20:25
ترور سردار سلیمانی امکان مذاکره را افزایش داده است

واشنگتن مدعی شد:

ترور سردار سلیمانی امکان مذاکره را افزایش داده است

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در مصاحبه‌ای مدعی شده است که ترور سردار «قاسم سلیمانی» احتمال مذاکره با ایران را افزایش داده است.

به گزارش نورنیوز، «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه‌ای که امروز منتشر شده به دفاع از ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخته و مدعی شده است که این اقدام آمریکا شانس مذاکره با ایران را افزایش داده است. اوبراین در مصاحبه با «آکسیوس»، با بیان اینکه این اقدام «بازدارندگی ما را به حالت قبل بازگردانده»، در مورد تبعات این ترور بر دیپلماسی با ایران، گفته است که با «حذف سلیمانی از میدان نبرد... فکر می‌کنم احتمال اینکه بنشینیم با ایرانی‌ها و با آن‌ها به توافقی برسیم، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.»

او در توجیه این ادعا، گفت: «فکر می‌کنم ایرانی‌ها دریافته‌اند که خواهان تقابل نظامی با ایالات متحده نیستند و اینکه کارزار فشار حداکثری پایان نمی‌یابد.» وی مدعی شد که سردار سلیمانی در تلاش بوده است با افزایش میزان درگیری با آمریکا، واشنگتن را به کاستن از حجم فشارها به ایران وادارد. اوبراین افزود: «فکر می‌کنم آن روزها به سر آمده است... تصور می‌کنم که ایرانی‌ها دارند آرام می‌شوند.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بخش دیگری از این مصاحبه به اعتراضات چند هفته پیش مردم عراق در برابر سفارت آمریکا در بغداد پرداخت و به صراحت از تلاش آمریکا برای ارعاب معترضان عراقی از طریق قدرتنمایی نظامی صحبت کرد. وی گفت: «ما خیلی سریع داشته‌های هوایی خود، [بالگردهای] آپاچی را به هوا بلند کردیم، تا آن جمعیت بفهمند که این سفارت را نمی‌توانند اشغال کنند. ما نمی‌‌خواستیم بگذاریم تهران ۱۹۷۹ (تسخیر سفارت آمریکا) تکرار شود. نمی‌خواستیم بگذاریم [حمله به سفارت آمریکا در] بنغازی تکرار شود.» او در ادامه مدعی شد که واشنگتن اطلاعاتی در اختیار داشته که نشان می‌داده سردار سلیمانی با سفر به دمشق، بیروت و بغداد در تدارک انجام حمله‌ای علیه نیروهای آمریکایی بوده است.

این ادعای این مقام آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که پیش از این «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق گفته است که سردار سلیمانی به دعوت بغداد و با هدف انتقال پیامی به عراق، به این کشور سفر کرده بود. اوبراین هدف حضور هزاران نیروی آمریکایی در منطقه غرب آسیا را هم «ایجاد بازدارندگی» در برابر ایران خواند و گفت تهران «باید پیش از حمله به ایالات متحده و منافعش در آن منطقه، به دقت فکر کند.» وی در پایان در پاسخ به اینکه چرا آمریکا مسئولیت ترور را بر عهده گرفت و امکان انکار این حمله را برای خود باقی نگذاشت، گفت کشورهای زیادی امکان انجام چنین حمله‌ای را نداشتند و ضمنا «دلیلی برای عدم تملک این [حمله] وجود نداشت.»

ارتش آمریکا جمعه گذشته در اقدامی تروریستی و بر خلاف قوانین بین‌المللی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داد. جمهوری اسلامی ایران در اولین گام پاسخ به شهادت سردار سلیمانی، دو پایگاه آمریکا در عراق را با ده‌ها فروند موشک هدف حمله قرار داد. در حالی که پیش از این حمله موشکی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده بود که ممکن است ۵۲ نقطه در ایران را هدف قرار دهد، بعد از پاسخ موشکی ایران، او از این تهدید عقب‌نشینی کرد و گفت دنبال درگیری با ایران نیست.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح و انهدام سه فروند هواپیمای اف 35
ارتباط مستقیم گرمای هوا و سکته قلبی
تمرد بی‌سابقه در ارتش اسرائیل؛ خروج یک گردان صهیونیست از پادگان
نقش متفاوت فصابیان در تلویزیون
عارف: حمله به میراث فرهنگی، جنگ با هویت و تمدن ایران بود
نورویدئو | از خزر تا بیروت؛ نقشه تازه واشنگتن برای محاصره ایران
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کالا نداریم
پیام فرمانده نیروی هوایی ارتش در پی شهادت خلبان مجید کاظمی
واکنش قطر و عربستان به حملات ایران به پایگاه های دشمن در منطقه
سرنوشت روزبه چشمی در فصل جدید استقلال مشخص شد
اطلاعیه شماره 55 سپاه؛ انهدام 3 فروند اف-35 دشمن در پاسخ حمله جنایتکارانه به قشم
پایان نفتِ ذخیره در 4 هفته/ هشدار کارشناسان درباره سناریوی «خفگی بازار» در دولت ترامپ
بن‌بست مطلق در مذاکرات تهران-واشنگتن؛ چرا دیوار بی‌اعتمادی بلندتر شد؟
چرا آنچلوتی پیشنهاد هدایت تیم ملی ایتالیا را رد کرد؟
برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال اعلام شد؛ آغاز رقابت‌ها با دیدار استقلال و پرسپولیس
آیا شهرداری تهران فقط چند چهره را شهید می داند؟!
آمادگی ارتش لبنان برای استقرار در جنوب پس از خروج اشغالگران
ادامه رایزنی اسلام‌آباد با ایران و آمریکا برای آرام‌سازی اوضاع منطقه
گزارش تصویری | خسارات ناشی از تجاوز آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم
نورنما | ماجرای تصویر تکان دهنده از اکبر عبدی قبل از فوتش
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 8 مرداد ؛ طلا عقب نشست
دولت برای مدیریت مصرف آب و انرژی آماده می‌شود
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه؛ 6 شهید و 25 زخمی
داود اوغلو از سیاست کناره‌گیری کرد؛ حزب آینده ترکیه منحل شد
قهقهه شکارچیان شهرت در مراسم ترحیم
نتانیاهو: هنوز به راه‌حل دیپلماتیک با ایران خوش‌بین نیستم
نورویدئو | هنرمندی از جنس مردم و برای مردم
ژاپن میزبان جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا 2028 شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405
اعزام تیم منتخب کشتی آزاد ایران به ترکیه
تردد 1.4 میلیون زائر از مرز مهران
تلویزیون این هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های پنجشنبه و جمعه
جزئیات هولناک قتل مادر و دختر در قزوین؛ روایت تازه از یک جنایت خانوادگی
عبور نخستین کشتی LNG قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران
پیش‌بینی هوای تهران؛ وزش باد شدید و احتمال گردوخاک
مجوز واردات خودرو صادر شد + جزئیات
دومین حمله مسلحانه به مأموران فراجا در ایرانشهر؛ یک گروهبان به شهادت رسید
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 8 مرداد 1405 | جدول خاموشی مناطق
نوراینفو | کودکان در پیاده‌روی اربعین؛ 8 نکته بهداشتی و دارویی که هر والدینی باید بداند
آخرین جزییات ثبت نام فروش فوری و فوق العاده محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز پنج شنبه 8 مرداد
برنامه قطعی برق قم امروز پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
تدبیر گمشده
مقام آگاه: ادعای سفر هیأت ایرانی برای ادامه مذاکرات صحت ندارد
محدودیت تردد در جاده کندوان و آزادراه تهران–شمال
نقشه عجیب 2 دختر برای سرقت از خانه‌ها؛ تدریس زبان بهانه بود
پیش ‌بینی قیمت دلار پنجشنبه 8 مرداد 1405
هشدار هواشناسی؛ گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و رگبار در برخی استان‌ها
پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 8 مرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 8 مرداد + جدول قیمت ها