×
سیاسی
شناسه خبر : 39854
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/22 ساعت 18:28
اتهام‌زنی لندن به ایران و سردار سلیمانی در یادداشت توهین‌آمیز وزیر خارجه انگلیس

اتهام‌زنی لندن به ایران و سردار سلیمانی در یادداشت توهین‌آمیز وزیر خارجه انگلیس

وزیر خارجه انگلیس در یادداشتی توهین‌آمیز، سردار سلیمانی را «فردی خطرناک» خوانده و ایران را به حمایت از گروه‌های تروریستی و تلاش برای ساخت تسلیحاتی اتمی متهم کرده است.

به گزارش نورنیوز، «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس با انتشار یادداشتی، ضمن اتخاذ مواضعی توهین‌آمیز علیه جمهوری اسلامی، ایران را به ارجاع پرونده هسته‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تهدید کرده است. وی در ابتدای این یادداشت در روزنامه «دیلی تلگراف»، که پیش از بازداشت سفیر این کشور در تهران منتشر شده، در ابتدا به بالا گرفتن تنش‌ها در منطقه غرب آسیا اشاره کرده و نوشته است که در هفته‌ای که گذشت ایران و آمریکا تا آستانه جنگ پیش رفتند. راب سپس نوشته است: «اکنون به کاستن از تنش‌ها در این وضعیت نیاز داریم. ما در عین حال باید از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کنیم.»

این دیپلمات انگلیسی به ترور سردار «قاسم سلیمانی» توسط آمریکا اشاره کرده و تلویحا به دفاع از این اقدام پرداخته است. وی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مسئول سازماندهی «شبه نظامیان نیابتی و گروه‌های تروریستی» خوانده و مدعی شده است: «او مرد خطرناکی بود و دستش به خون بریتانیایی‌ها آغشته بود.» وزیر خارجه انگلیس با بیان اینکه هیچ‌کس خواهان بروز جنگ در منطقه غرب آسیا نیست، نوشته است که لندن در هفته‌ای که گذشت سخت برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش کرد و همزمان تدابیری برای اطمینان از «امنیت شهروندان» خود به عنوان اولویت نخست سیاست خارجی انگلیس، در دستور کار قرار داد.

او «ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی» را دومین اولویت راهبردی انگلیس توصیف کرده است. وی با وجود اشاره به خروج آمریکا از برجام، از ایران به دلیل برداشتن گام پنجم کاهش تعهد به توافق هسته‌ای انتقاد کرده و مدعی شده است که ایران «آمال مخفی» هسته‌ای دارد و اکنون هم با برداشتن گام پنجم برجام را به یک «پوسته خالی» بدل کرده است. راب سپس ایران را به ارجاع پرونده هسته‌ای به شورای امنیت تهدید کرده است: «سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلستان، آلمان و فرانسه) به صراحت اعلام کرده‌اند که اکنون در حال بررسی کلید زدن ساز و کار حل اختلاف [در برجام] هستند.

هدف ما حفظ دیپلماسی و زنده نگه داشتن توافق هسته‌ای است، نه از بین بردن آن. نهایتا، اگر عدم پایبندی ایران اصلاح نشود، کلید زدن ساز و کار حل اختلاف، می‌تواند به ارجاع موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد منجر شود.» وی که در این یادداشت بارها از نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک «رژیم» یاد کرده، نوشته است که دریچه دیپلماسی با ایران تنها اندکی باز است و پیامی که لندن در تماس‌های خود با تهران ارسال کرده، این است که «اگر ایران به مسئولیت‌های بین‌المللی خود پایبند باشد، راهی برای خروج از انزوا دارد.» او «عدم پیگیری سلاح اتمی»، «پایان دادن دادن به حمایت از تروریسم» و «آزادی اتباع خارجی و افراد دارای تابعیت مضاعف» را به عنوان شروط پایان دادن تنش با ایران مطرح کرده و مدعی شده است که بازداشت اتباع خارجی توسط ایران بخشی از یک «بازی شنیع دیپلماتیک» است. راب نوشته است که اجرای این شروط تصمیمی راهبردی است که باید از جانب ایران اتخاذ شود. راب تصادفی بودن هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی در ایران را هم یک «ادعا» خوانده و نوشته است که ایران باید با «تحقیقاتی جامع و مستقل» موافقت کند.

وزیر خارجه انگلیس با بیان اینکه ایران اکنون در وضعیتی سرنوشت‌ساز قرار دارد، در پایان نوشته است: «زمان آن است که آن‌ها (ایرانی‌ها) پای میز مذاکره بیایند. اگر ایران اراده این کار را داشته باشد، بریتانیا از انرژی دیپلماتیک خود استفاده خواهد کرد تا با تمام متحدان خود همکاری کرده و راهی مسالمت‌آمیز به پیش بیابیم.»


فارس
نظرات

آخرین اخبار
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت