×
سیاسی
شناسه خبر : 39837
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/22 ساعت 14:55
آیا ترور سردار سلیمانی قانونی یا اخلاقی بود؟

روزنامه اتریشی بررسی کرد؛

آیا ترور سردار سلیمانی قانونی یا اخلاقی بود؟

اگر مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا معتقد باشند که این کشور در حال جنگ با ایران است، ترور ژنرال سلیمانی قابل توجیه و معنادار خواهد بود. اما آمریکا با ایران در جنگ نیست و قانون اساسی آمریکا تنها به کنگره اجازه اعلام جنگ را اعطا کرده و این نهاد هرگز جنگ با ایران را اعلام نکرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پس از ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همراهان ایشان توسط دولت تروریست آمریکا، وزارت خارجه این کشور در توجیه این اقدام جنایتکارانه خود مدعی شد سردار سلیمانی به مدت 20 سال معمار اصلی حملات تروریستی ایران بوده است!
در این خصوص؛ روزنامه «در اشتاندارد» اتریش در یادداشتی به قلم «پیتر سینگر» نوشته است: 
با توجه به سابقه سرویس های اطلاعاتی آمریکایی در ارائه اطلاعات کذب، حتی اگر فرض شود اظهارات دولت آمریکا این بار درست بوده، آیا حمله مرگبار به «سلیمانی و المهندس» از نظر اخلاقی قابل توجیه بود؟
بگذارید با این فرض شروع کنیم که کشتن مردم اشتباه است. «دونالد ترامپ» نیز موافق این اصل است. اما آیا استثنائی برای اشرار وجود دارد؟ برای ساده‌تر کردن استدلال تا حد امکان، فرض می کنیم این اصل فقط درباره افراد بی‌گناه صدق می‌کند.
اما چه کسی درباره بی‌گناه بودن افراد قضاوت می کند؟ اگر همانطور که آمریکایی‌ها اغلب ادعا می‌کنند، پیرو «حاکمیت قوانین و نه افراد خاص» هستند، باید یک روند قانونی برای تشخیص خطاکاران وجود داشته باشد. از سال 2002، دادگاه بین المللی جزایی سعی در پیاده سازی چنین روشی در سراسر جهان داشته، اما هنوز کاملا موفق نشده است.
«آگنس کالامارد»، گزارشگر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در پی ترور سلیمانی اظهار داشت که هیچ نظارتی بر قتل‌های هدفمند در خارج از مرزهای یک کشور وجود ندارد. دستگاه اجرایی هر کشور به سادگی تصمیم می گیرد که چه کسی را بدون انجام مراحل قانونی مناسب یا کسب رضایت مقامات دولتی دیگر از میان بر خواهد داشت. پذیرش چنین رویه‌ای، یافتن تفاوت‌های اساسی با قتل‌های مشابهی را که توسط سایر کشورها برنامه‌ریزی یا انجام شده‌اند، دشوار می‌کند.
تنها دفاعیه‌ای که آمریکا برای اقدامات خود دارد، این است که می‌گوید ما فقط افراد شرور واقعی را هدف قرار می‌دهیم. اما آنها بدین ترتیب بار دیگر از تصمیمات فردی و نه حاکمیت قانون پیروی می‌کنند.
توجیه دیگری که پنتاگون برای این ترور ارائه داد، اشاره‌ای مبهم به «ممانعت از برنامه‌های ایران برای حمله در آینده» بود. همانطور که کالامارد خاطرنشان می‌کند، این به معنای حمله قریب الوقوع نیست که قوانین بین المللی برای توجیه دفاع از خود می‌پذیرند.
مطالعه دقیق متن بیانیه کنفرانس مطبوعاتی سه مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، ذهنیت واقعی دولت ترامپ را نشان می دهد. در پاسخ به سوالات مکرر درباره نحوه توجیه این حمله، یک مقام دولتی این حمله را با سرنگون سازی هواپیمای حامل «ایزوروک یاماموتو»، دریاسالار ژاپنی در سال 1943 مقایسه کرد.
اگر مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا معتقد باشند که این کشور در حال جنگ با ایران است، ترور ژنرال سلیمانی قابل توجیه و معنادار خواهد بود. اما آمریکا با ایران در جنگ نیست و قانون اساسی آمریکا تنها به کنگره اجازه اعلام جنگ را اعطا کرده و این نهاد هرگز جنگ با ایران را اعلام نکرده است.
از طرف دیگر، اگر این ترور اقدامی جنگی نبوده، بنابراین یک قتل فراقانونی محسوب می‌شود و از آنجا که به منظور جلوگیری از حمله قریب الوقوع انجام نشده، هم غیرقانونی و هم غیر اخلاقی است. این امر می‌تواند عواقب منفی جدی نه تنها در رابطه با تشدید اقدامات تلافی‌جویانه در خاورمیانه، که با تضعیف بیشتر نظم حقوقی بین المللی داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک