×
سیاسی
شناسه خبر : 39837
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/22 ساعت 14:55
آیا ترور سردار سلیمانی قانونی یا اخلاقی بود؟

روزنامه اتریشی بررسی کرد؛

آیا ترور سردار سلیمانی قانونی یا اخلاقی بود؟

اگر مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا معتقد باشند که این کشور در حال جنگ با ایران است، ترور ژنرال سلیمانی قابل توجیه و معنادار خواهد بود. اما آمریکا با ایران در جنگ نیست و قانون اساسی آمریکا تنها به کنگره اجازه اعلام جنگ را اعطا کرده و این نهاد هرگز جنگ با ایران را اعلام نکرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پس از ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همراهان ایشان توسط دولت تروریست آمریکا، وزارت خارجه این کشور در توجیه این اقدام جنایتکارانه خود مدعی شد سردار سلیمانی به مدت 20 سال معمار اصلی حملات تروریستی ایران بوده است!
در این خصوص؛ روزنامه «در اشتاندارد» اتریش در یادداشتی به قلم «پیتر سینگر» نوشته است: 
با توجه به سابقه سرویس های اطلاعاتی آمریکایی در ارائه اطلاعات کذب، حتی اگر فرض شود اظهارات دولت آمریکا این بار درست بوده، آیا حمله مرگبار به «سلیمانی و المهندس» از نظر اخلاقی قابل توجیه بود؟
بگذارید با این فرض شروع کنیم که کشتن مردم اشتباه است. «دونالد ترامپ» نیز موافق این اصل است. اما آیا استثنائی برای اشرار وجود دارد؟ برای ساده‌تر کردن استدلال تا حد امکان، فرض می کنیم این اصل فقط درباره افراد بی‌گناه صدق می‌کند.
اما چه کسی درباره بی‌گناه بودن افراد قضاوت می کند؟ اگر همانطور که آمریکایی‌ها اغلب ادعا می‌کنند، پیرو «حاکمیت قوانین و نه افراد خاص» هستند، باید یک روند قانونی برای تشخیص خطاکاران وجود داشته باشد. از سال 2002، دادگاه بین المللی جزایی سعی در پیاده سازی چنین روشی در سراسر جهان داشته، اما هنوز کاملا موفق نشده است.
«آگنس کالامارد»، گزارشگر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در پی ترور سلیمانی اظهار داشت که هیچ نظارتی بر قتل‌های هدفمند در خارج از مرزهای یک کشور وجود ندارد. دستگاه اجرایی هر کشور به سادگی تصمیم می گیرد که چه کسی را بدون انجام مراحل قانونی مناسب یا کسب رضایت مقامات دولتی دیگر از میان بر خواهد داشت. پذیرش چنین رویه‌ای، یافتن تفاوت‌های اساسی با قتل‌های مشابهی را که توسط سایر کشورها برنامه‌ریزی یا انجام شده‌اند، دشوار می‌کند.
تنها دفاعیه‌ای که آمریکا برای اقدامات خود دارد، این است که می‌گوید ما فقط افراد شرور واقعی را هدف قرار می‌دهیم. اما آنها بدین ترتیب بار دیگر از تصمیمات فردی و نه حاکمیت قانون پیروی می‌کنند.
توجیه دیگری که پنتاگون برای این ترور ارائه داد، اشاره‌ای مبهم به «ممانعت از برنامه‌های ایران برای حمله در آینده» بود. همانطور که کالامارد خاطرنشان می‌کند، این به معنای حمله قریب الوقوع نیست که قوانین بین المللی برای توجیه دفاع از خود می‌پذیرند.
مطالعه دقیق متن بیانیه کنفرانس مطبوعاتی سه مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، ذهنیت واقعی دولت ترامپ را نشان می دهد. در پاسخ به سوالات مکرر درباره نحوه توجیه این حمله، یک مقام دولتی این حمله را با سرنگون سازی هواپیمای حامل «ایزوروک یاماموتو»، دریاسالار ژاپنی در سال 1943 مقایسه کرد.
اگر مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا معتقد باشند که این کشور در حال جنگ با ایران است، ترور ژنرال سلیمانی قابل توجیه و معنادار خواهد بود. اما آمریکا با ایران در جنگ نیست و قانون اساسی آمریکا تنها به کنگره اجازه اعلام جنگ را اعطا کرده و این نهاد هرگز جنگ با ایران را اعلام نکرده است.
از طرف دیگر، اگر این ترور اقدامی جنگی نبوده، بنابراین یک قتل فراقانونی محسوب می‌شود و از آنجا که به منظور جلوگیری از حمله قریب الوقوع انجام نشده، هم غیرقانونی و هم غیر اخلاقی است. این امر می‌تواند عواقب منفی جدی نه تنها در رابطه با تشدید اقدامات تلافی‌جویانه در خاورمیانه، که با تضعیف بیشتر نظم حقوقی بین المللی داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
مدرسه تلویزیونی جایگزین آموزش مجازی مدارس می‌شود
زلزله 6.6 ریشتری غرب اندونزی را لرزاند
آمریکا بررسی مهاجرت افغان‌ها را موقتاً متوقف کرد
پیام تبریک شمخانی به مناسبت هفتم آذر: دریا اگر لازم شود، میدان تصمیم خواهد بود
مقامات سوریه پس از تیراندازی درعا را منع تردد شبانه اعمال کردند
تورم سالانه آبان 1404 به 40.4 درصد رسید
کار و زندگی؛ دو عقربه، هزار روایت
شهادت یک مرزبان اهل سنت در حمله تروریستی سراوان
ترامپ از ژاپن خواست اختلاف با چین را تشدید نکند
معاون وزیر بهداشت: ای کاش خودروسازها بساطشان را جمع می‌کردند
ترامپ خواستار بازبینی کامل پناهندگان افغانستانی در آمریکا شد
از کل‌کل خیابانی تا قتل؛ پرونده جنجالی مرگ دختر جوان در شهرری
حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در سلیمانیه+فیلم
اصلاح قیمت بنزین با هدف کنترل تورم و حمایت از معیشت است
نقدی بر طرح اصلاح قانون مهریه
پشت پرده تصمیم دولت استرالیا علیه ایران
قدم‌های کوچک برای حل مشکلات بزرگ
آغاز ثبت‌نام قطعی حج 1405 از 15 آذر
در هراس از نشانه‌گیری حزب‌الله
فرود از آسمان
تاکید وزیران خارجه ایران و فرانسه بر ضرورت کاهش تنش‌ها و تقویت صلح بین‌المللی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 6 آذر
X
آگهی تبلیغاتی