×
سیاسی
شناسه خبر : 39790
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/21 ساعت 21:53

ترودو: بیانیه ایران یک گام مهم بود

نخست‌وزیر کانادا با بیان اینکه بیانیه ایران در خصوص حادثه پیش‌آمده برای هواپیمای خطوط هوایی اوکراین گام مهمی است، گفت کشورش خواهان تحقیقات کامل در مورد این حادثه است.

به گزارش نورنیوز، «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا روز شنبه در یک نشست خبری، به بیانیه ایران در خصوص حادثه پیش‌آمده برای هواپیمای خطوط هوایی اوکراین، واکنش نشان داد و آن را یک «گام مهم» توصیف کرد.

ترودو در این مورد گفت: «ایران پایان وقت شب گذشته مسئولیت خود در ساقط کردن هواپیما را پذیرفت. این یک موضوع بسیار مهم است، اما کانادا و جهان هنوز سؤالات بسیاری دارد.» وی افزود: «پذیرش مسئولیت از سوی ایران گام بسیار مهمی بود، اما گام‌های مهم بسیاری باقی مانده که باید برداشته شود.»

نخست‌وزیر کانادا در ادامه به تماس تلفنی‌اش با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران اشاره کرد و با بیان اینکه در این تماس پذیرش مسئولیت از جانب ایران را گامی مهم در پاسخ به خانواده‌های قربانیان توصیف کرد، گفت: «اما گفتم که گام‌های بیشتری باید برداشته شود و تحقیقاتی کامل انجام گیرد.»

ترودو لزوم مشارکت کشورش در تحقیقات این حادثه را «مهم» توصیف کرد و گفت انتظار دارد هیأت تحقیق کانادا دسترسی‌های لازم را به جعبه سیاه هواپیما داشته و در شناسایی از طریق «دی‌ان‌ای» هم مشارکت داشته باشد. نخست‌وزیر کانادا با بیان اینکه خواهان تسهیل ارائه دسترسی‌های کنسولی به خانواده‌های قربانیان است، گفت ایران تاکنون برای سه نفر از اعضای تیم تحقیق کانادا روادید صادر کرده و به زودی اعضای بیشتری هم به این تیم ملحق می‌شوند.

وی همچنین به افزایش احتمال بروز «چنین تراژدی‌هایی در شرایط تشدید تنش» اشاره کرد و گفت رئیس‌جمهور ایران به وی اطمینان داده است که تحقیقاتی کامل در مورد این حادثه انجام گیرد. وی گفت کانادا به تلاش برای کاستن از تنش در منطقه غرب آسیا ادامه خواهد داد. او در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا ایران با تحقیقات بین‌المللی همکاری می‌کند، گفت: «این واقعیت که ایران مسئولیت ساقط کردن را پذیرفته، به این معنی است که آن‌ها احتمالا کاملا با تحقیقات بین‌المللی همکاری خواهند کرد...

این پذیرش، ما را به سمت انجام تحقیقاتی کامل و بی‌طرفانه یک گام به پیش می‌برد.» نخست‌وزیر کانادا درباره احتمال پرداخت غرامت از جانب ایران به خانواده‌های قربانیان این حادثه، گفت این موضوعی است که باید حتما مد نظر قرار گیرد و در روزها و هفته‌های آینده به آن پرداخته خواهد شد. ترودو همچنین در مورد اینکه آیا با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مورد لزوم کاستن از تنش در منطقه صحبت می‌کند، گفت: «من گفت‌وگوهایی با رئیس جمهور ایالات متحده داشته‌ام و به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهم.

واقعیت این است که برای مدتی طولانی در آن منطقه تنش وجود داشته است.» نخست‌وزیر کانادا افزود: «ما خواستار پایان این تنش‌ها هستیم تا دیگر شاهد از دست دادن جان کسی نباشیم و در آن منطقه صلح و ثبات برقرار شود. در حال حاضر اولویت ما انجام تحقیقات در این مورد است.» بامداد چهارشنبه یک فروند خطوط هوایی اوکراین دقایقی بعد از برخاستن از فرودگاه امام خمینی (ره) تهران سقوط کرده و تمام سرنشینان آن، که بسیاری از آن‌ها تابعیت کانادایی داشتند، جان خود را از دست دادند.

این حادثه ساعاتی بعد از آن رخ داد که جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به ترور سردار «قاسم سلیمانی» پایگاه‌های آمریکا در عراق را هدف حمله موشکی قرار داد. صبح امروز (شنبه) ستادکل نیروهای مسلح با صدور اطلاعیه‌ای درخصوص سقوط این هواپیمای مسافربری، این حادثه را ناشی از خطای انسانی دانست و اطمینان داد بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی نماید.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصادف مرگبار در بزرگراه شهید صیاد شیرازی
جایگاه‌های بنزین در حال تجهیز به طرح «کهاب»
آژیر خطر در سرزمین‌های اشغالی به صدا درآمد
سفارت روسیه در سوئد دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
برملائی مأموریت‌های پنهان لندن در آسمان غزه
دریادار سیاری: با این مردم مقابل هیچ دشمنی شکست نخواهیم خورد
قیمت دلار و ارز امروز شنبه 16 شهریور 1404
ایران و آینده موبایل در مسیر 5G
ادامه فاجعه انسانی در غزه/بمباران مدرسه «الفارابی» و شهادت دهها غیرنظامی
مجلس حق پخش مسابقات ورزشی را به باشگاه‌ها داد
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
X
آگهی تبلیغاتی