×
سیاسی
شناسه خبر : 39723
تاریخ انتشار : جمعه 1398/10/20 ساعت 19:40
روایت «پولیتیکو» از جا زدن متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا در تقابل با ایران

روایت «پولیتیکو» از جا زدن متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا در تقابل با ایران

در روزهای اخیر با ترور ژنرال سلیمانی توسط آمریکا و پاسخ موشکی ایران، کشورهای عرب خلیج فارس و اسرائیل درباره اتفاقاتی که خودشان در وقوع آنها دست داشته‌اند حرف مخالف می‌زنند و ایده‌آلشان را تغییر داده‌اند!

نورنیوز ـ گروه بین الملل: نشریه «پولیتیکو» به جا زدن هم‌پیمانان منطقه‌ای ترامپ اشاره کرده و می‌نویسد: متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا سال‌ها خواهان زورآزمایی با تهران بودند اما وقتی که سرانجام این اتفاق افتاد به سرعت خواستار آرامش شدند. آنها سال‌ها آمریکا را به اتخاذ رویکردی سختگیرانه‌تر علیه ایران تشویق کردند، از امضای توافق هسته‌ای با تهران انتقاد کردند و زمانی که ترامپ تندرو برنده انتخابات ریاست جمهوری شد، فریاد شادی سردادند. اما اکنون همین نزدیک‌ترین متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا با افزایش تنش‌ها و احتمال جنگ با ایران، سر می‌دزند و رخ می‌پوشانند.

در روزهای اخیر با ترور ژنرال سلیمانی توسط آمریکا و پاسخ موشکی ایران، کشورهای عرب خلیج فارس و اسرائیل درباره اتفاقاتی که خودشان در وقوع آنها دست داشته‌اند حرف مخالف می‌زنند و ایده‌آلشان را تغییر داده‌اند!

مقامات عربستانی خواهان «خویشتنداری» طرفین برای پرهیز از «وخیم‌تر شدن اوضاع» هستند. امارات بر «اهمیت گفتگو و راه‌حل‌های سیاسی» تاکید می‌کند. حتی نخست وزیر اسرائیل که در ظاهر تصمیم ترامپ برای ترور سلیمانی را ستوده است در خلوت به دو دستیارش گفته که قتل سلیمانی «مساله اسرائیل نیست و مساله آمریکاست. ما در آن دست نداشتیم و نباید پای ما به این ماجرا کشیده شود.»

این احتیاط شرکای آمریکا زمانی بیشتر اهمیت می‌یابد که درخواست پیشین آنها از آمریکا برای «بریدن سر مار» در تهران از جمله با حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران را به یاد بیاوریم. این تغییر موضع بیانگر تهدیدهای ایران است و درک این حقیقت که جنگ می‌تواند اقتصاد آنها را نابود کند و دولت‌هایشان را به مخاطره بیاندازد. همچنین نشانگر تردید این کشورها درباره ترامپی است که به بی‌وفایی شهرت یافته است. این کشورها از پشتیبانی بلندمدت ترامپ مطمئن نیستند.

به گفته یک مقام عربی، اگرچه ریاض و سایرین خواهان موضع سختگیرانه آمریکا بودند اما آنها هرگز در پی جنگ نبودند: «ما به خودمان فکر می‌کنیم. ایران به نیرویی ثبات‌زدا در خاورمیانه تبدیل شده است اما این کشور هنوز همسایه‌ای است که ما باید در مجاورتش زندگی کنیم.»

نگرانی‌ کشورهای خلیج‌فارس که لابی‌گرهای بسیاری در واشنگتن دارند احتمالا در تصمیم ترامپ برای پاسخ ندادن به حملات موشکی ایران علیه پایگاه عین الاسد تاثیر داشته است. برخی مقامات آمریکا و سایر ناظران در خاورمیانه می‌گویند اسرائیل و کشورهای عربیِ هراسان از ایران به گونه‌ای، جنبه مثبت و طرف روشن رویدادهای تیره روزهای اخیر هستند.

آنچه کشورهای عربی اکنون از آمریکا می‌خواهند این است که فشار بر ایران را ـ ترجیحا از طریق تحریم‌ها و دیپلماسی ـ ادامه دهد تا زمانی که تهران برای توافقی جامع‌تر پیرامون برنامه هسته‌ای، برنامه موشک‌های بالستیک و رفتارهای منطقه‌ای‌اش‌ به پای میز گفتگوها بیاید. آنها همچنین خواهان مشارکت در این گفتگوها هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404