×
سیاسی
شناسه خبر : 39708
تاریخ انتشار : جمعه 1398/10/20 ساعت 18:17
ظریف: حمله به عین الاسد براساس حق ایران در دفاع مشروع از خود صورت گرفت

ظریف: حمله به عین الاسد براساس حق ایران در دفاع مشروع از خود صورت گرفت

وزیر خارجه حمله موشکی به پایگاه عین الاسد را اقدامی متناسب در پاسخ به یک حمله تروریستی و منطبق بر حق ایران در دفاع مشروع براساس ماده 51 منشور سازمان ملل خواند.

 مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در نیویورک متن سخنرانی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که در پی خودداری آمریکا از صدور ویزا برای وی به منظور شرکت در نشست شورای امنیت، نتوانست در این نشست شرکت کند را، روز (پنجشنبه) در نشست مزبور قرائت کرد.
ظریف با اشاره به یکجانبه گرایی مخرب آمریکا و آثار زیانبار آن بر قواعد و هنجارهای بین المللی، از ترور بزدلانه قهرمانانی که کابوس گروههایی نظیر داعش بودند، به عنوان یک نمونه از اینگونه اقدامات این کشور یاد کرده است.
وی اعلام کرده که از زمان روی کار آمدن رژیم جدید آمریکا و در تعارض اساسی با منشور ملل متحد، تهدیدها و حملات افزونتری متوجه مردم ایران و سایر کشورها شده و حالا آمریکا حتی به تقلید از جنایت جنگی داعش، میراث فرهنگی تمدن هزاران ساله ایران را تهدید می کند.
در سخنرانی ظریف آمده است: اقدام هشتم ژانویه ما علیه یک پایگاه هوایی در عراق که از آن حملات بزدلانه علیه شهید سلیمانی صورت گرفته بود، یک اقدام متناسب در پاسخ به یک حمله تروریستی و منطبق بر حق ما در دفاع مشروع بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل بود.
ظریف ضمن اشاره به خروج آمریکا از موافقتنامه های مهم بین المللی و یادآوری خروج آن کشور از برجام و تلاش برای مجازات کشورهایی که قطعنامه ۲۲۳۱ را اجرا می کنند، از آنها به عنوان اقداماتی بی سابقه و اهانتی کاملاً آشکار به شورای امنیت یاد کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ضمن اشاره به برخی اقدامات مخرب آمریکا در زمینه اقتصادی، از جمله تررویسم اقتصادی علیه ایران که موجب مشکلات جدی در دستیابی مردم عادی از جمله به دارو شده، اعلام کرده است هیچ کشوری از جمله متحدان اروپایی آن، از شر اینگونه اقدامات مخرب آمریکا در امان نیست.
ظریف اعلام کرده در چنین شرایطی، منفعل بودن، سر فرود آوردن در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا در روابط دوجانبه، وجه المصالحه قرار دادن اصول منشور برای منافع کوتاه مدت، یا حتی تلاش برای رهایی از ضرررهای آنی ناخواسته موجب تشجیع بی قانونی یکجانبه گرایانه و قلدری علیه خود آنها خواهد شد.
وی افزوده است برای تقویت چندجانبه گرایی، نباید یکجانبه گرایان مورد تشویق قرار گیرند،
ظریف تقویت چندجانبه گرایی را مستلزم اراده سیاسی جدی دولتها و سندی در حمایت از ارزشها، اصول و چندجانبه گرایی مندرج در منشور خوانده و اعلام کرده است چنین سندی باید شامل تعهد مجدد به منشور، عدم دخالت در امور داخلی و خارجی کشورها و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور، رد اقدامات قهری یکجانبه شامل تحریم ها به عنوان اقداماتی غیرقانونی و نیز شناسایی ایجاد مانع در زمینه تجارت نیازهای اساسی بشر به عنوان عملی کیفری باشد.
ظریف با اعلام تعهد مجدد ایران به چندجانبه گرایی و اصول منشور ملل متحد، طرح صلح هرمز کشورمان برای تقویت صلح و امنیت در منطقه خلیج فارس را در این راستا برشمرده و ابراز امیدواری کرده با همکاری سایر کشورها اهداف آن محقق شود.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
محمدجواد ظریف
نظرات

آخرین اخبار
شهادت چهار نفر در حمله به ساختمان مسکونی در کرج/ جستجو برای نجات کودک هفت ساله ادامه دارد
5 ایرانی در بین نامزدهای بهترین‌های فوتبال ساحلی جهان قرار گرفتند
موج 67 وعده صادق 4 با شلیک ممتد موشک‌های بالستیک و بارش پهپادهای سپاه موفقیت آمیز بود
اینترسپت نوشت: این جنگ هزینه‌های سنگینی به رأی‌دهندگان آمریکایی تحمیل می‌کند
قالیباف: اف-35 مجسمه‌ای از تفرعن ارتش آمریکا بود
پرداخت 26 هزار میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پزشکی
معاریو: نتانیاهو عامل فروپاشی روابط اسرائیل با آمریکا است
خاطره علیرضا داودنژاد از علی لاریجانی
عبور تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از 2 هزار مگاوات
اینفانیتنو: تمام تیم‌ها در جام جهانی شرکت می‌کنند
شهادت سردار علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
تمدید تعلیق پروازهای کی‌ال‌ام به دوبی، ریاض و دمام
مواضع آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته شد
میوه شب عید در بازار تامین شده است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
هشدار عراقچی به انگلیس در خصوص همکاری‌های این کشور با آمریکا برای حمله به ایران
میادین را خوب اداره نمی‌کنید آقا!
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درپی شهادت وزیر اطلاعات
بسته شدن تنگه هرمز به کشاورزان آمریکایی ضربه مهلک وارد کرد
شکاف‌ در پایگاه حامیان ترامپ بر سر جنگ با ایران
تشییع پیکر 12 شهید حمله هوایی به مناطق مسکونی دورود
برنامه سرویس‌دهی مترو در ایام نوروز
نشانه‌های فرسایش در ناوگان دریایی آمریکا از نگاه اکونومیست
167 کتاب به یاد دانش‌آموزان میناب در نمایشگاه بین‌المللی مینسک توزیع شد
100 هزار اسناد محرمانه مدیر ارشد موساد افشا شد
برگزاری ویژه برنامه تحویل سال نو در میدان انقلاب
پیشگیری دربرابر آتش‌سوزیهای احتمالی در دوران جنگ
هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد
آینده بازار انرژی در گرو مدت و شدت درگیری در غرب آسیا
تشکیل «ستاد مردمی پشتیبانی از دفاع رمضان»
مروری بر فیلم‌های نوروزی سینما
راهکارهای تغذیه ای برای مبتلایان به فشار خون در روزهای جنگ
آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیت خبیث و مستکبرانه خود را آشکار کردند
وضعیت بارش‌ها در هفته اول سال
مفتی اعظم روسیه شهادت علی لاریجانی را تسلیت گفت
کدام کشورها امروز را عید فطر اعلام کردند؟
29 اسفند؛ روزی که ثروت ملی به نام ایران ثبت شد
نخست‌وزیر اسپانیا: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران غیرقانونی است
سال تحویل ساعت چند است؟
مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال است
نماینده کنگره آمریکا: آمریکا درحال تبدیل شدن به یک کشور منفور بین‌المللی است
وال استریت ژورنال: موشک‌های آمریکایی از خاک کشورهای حوزه خلیج فارس پرتاب می‌شوند
هشدار امارات به اتباع خود؛ فورا پناه بگیرید
اعتراض ایران به افشای غیرمجاز اطلاعات حساس پادمانی از سوی گروسی
مخالفت سران اتحادیه اروپا برای اعزام نیروهای نظامی خود به جنگ در خاورمیانه
مخالفت شدید کنگره با درخواست 200 میلیارد دلاری پنتاگون
قیمت واقعی نفت در بازار معاملات چند است؟
ماجرای پیامک ارسالی به برخی کاربران با نام سازمان اطلاعات سپاه چه بود؟
بانک بزرگ آمریکایی تعدیل نیرو را کلید زد
اطلاعیه مهم سپاه درمورد ناو هواپیمابر جرالد آر فورد ارتش تروریستی امریکا