×
سیاسی
شناسه خبر : 39656
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/19 ساعت 17:28
کمالوندی شنبه در نشستی خبری به تشریح جزییات گام پنجم می پردازد

بهروز کمالوندی اظهار کرد:

کمالوندی شنبه در نشستی خبری به تشریح جزییات گام پنجم می پردازد

سخنگوی سازمان انرژی اتمی صبح شنبه 21 دی ماه در نشستی خبری به تشریح جزییات پنجمین و آخرین گام کاهش تعهدات برجامی ایران می پردازد.

 به گزارش نورنیوز-کمالوندی شنبه در نشستی خبری به تشریح جزییات گام پنجم می پردازد سخنگوی سازمان انرژی اتمی صبح شنبه 21 دی ماه در نشستی خبری به تشریح جزییات پنجمین و آخرین گام کاهش تعهدات برجامی ایران می پردازد. کمالوندی شنبه در نشستی خبری به تشریح جزییات گام پنجم می پردازد «بهروز کمالوندی» معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز شنبه ۲۱ دی ماه در نشستی خبری به تشریح گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی و آخرین روند فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران می پردازد و به سؤالات خبرنگاران پاسخ می دهد.

براساس این گزارش، دولت جمهوری اسلامی ایران ۱۵ دی ماه گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد که بر اساس آن، ایران، دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست. در بیانیه ای که بدین منظور صادر شد، آمده بود: «براساس این بیانیه، جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات خود، آخرین مورد کلیدی از محدودیت‌های عملیاتی خود در برجام، یعنی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار می‌گذارد.

بدین ترتیب برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و مِن بعد برنامه هسته‌ای ایران صرفا بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت.همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی کمافی السابق ادامه خواهد یافت. در صورت رفع تحریم ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود می باشد.

سازمان انرژی اتمی موظف است در این چارچوب اقدامات و تمهیدات لازم را با هماهنگی رئیس جمهور اتخاذ کند.» محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی اعلام گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام در توئیتی نوشت:به عنوان پنجمین و آخرین گام جبرانی برطبق پاراگراف ۳۶ برجام، از این پس دیگر هیچ محدودیتی در تعداد سانتریفیوژها وجود نخواهد داشت.

وی این گام پنجم و نهایی را در چارچوب برجام خوانده و عنوان کرده که همه گام‌های برداشته شده در صورت اجرای موثر تعهدات متقابل قابل بازگشت است و تأکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران به همکاری کامل خود با آژانس ادامه می‌دهد.

از سوی دیگر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه نیز روز سه شنبه 17 دی ماه در حاشیه مجمع گفتگوی تهران در جمع خبرنگاران گفت که گام پنجم به معنای خروج ایران از برجام نیست و ابراز امیدواری کرد طرف های مقابل مدبرانه رفتار کرده و از تنش ها و بحران های بیشتر پرهیز کنند.(اینجا بخوانید) به گزارش فارس، از زمانی که شورای عالی امنیت ملی ایران در ۱۸ اردیبهشت ماه و در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام در بیانیه‌ای از کاهش برخی تعهدات برجامی و ارائه فرصت ۶۰ روزه به طرف‌های مقابل و به ویژه اروپایی‌ها خبر داد، چهار گام از سوی ایران برداشته شد.

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری و در نخستین سالگرد خروج آمریکا از برجام، در بیانیه‌ای ضمن اعلام کاهش برخی تعهدات برجامی، فرصت‌ ۶۰ روزه‌ای را به طرف‌های باقیمانده در برجام از جمله سه کشور اروپایی داد تا تعهدات بانکی و نفتی خود در قبال ایران را عملیاتی کنند و اعلام کرد که اگر کماکان این روند ادامه یابد و شاهد پایبندی طرف مقابل به تعهداتش نباشیم، ایران گام‌های دیگری را در این راستا برخواهد داشت.

در گام اول ایران از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد عبور کرد و در پایان این گام و زمان ورود به گام دوم (۱۶ تیر ماه) نیز عنوان شد که ایران از این به بعد سقف غنی سازی ۳.۶۷ درصد را رعایت نمی‌کند و یک روز بعد هم بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با فارس خبر داد که سقف اورانیوم غنی شده ایران به ۴.۵ درصد رسیده است.گام سوم هم براساس اعلام حسن روحانی رئیس جمهور از روز جمعه ۱۵ شهریور آغاز و سازمان انرژی اتمی موظف شد در زمینه تحقیق و توسعه هر آنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مدنظر بوده را کنار بگذارد.

در گام چهارم هم که از ۱۵ آبان ماه کلید خورد گازدهی به سانتریفیوژها در مجتمع غنی سازی شهید علیمحمدی (فردو) آغاز شد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
نیمه دوم بازی؛ ایران (0)- بلژیک (0)/حیف از گل آفساید طارمی + فیلم
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟