×
سیاسی
شناسه خبر : 39507
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/17 ساعت 17:16
انتقام سردار سلیمانی تقاضای مردم ایران است/ملتی صلح‌جو هستیم اما نمی‌توان ساکت نشست

روانچی نماینده کشورمان تاکید کرد:

انتقام سردار سلیمانی تقاضای مردم ایران است/ملتی صلح‌جو هستیم اما نمی‌توان ساکت نشست

نماینده کشورمان در سازمان ملل در گفت‌وگویی، مواضع کشورمان را درباره جوانب مختلف اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی بیان کرد.

به گزارش نورنیوز به  نقل از شبکه پی.بی.اس، مجید تخت روانچی، نماینده کشورمان در سازمان ملل در گفت‌وگو با این شبکه در توضیح این که آمریکا با ادعاهایی علیه سردار شهید قاسم سلیمانی، اقدام به ترور او را توجیه ‌می‌کند، گفت: این[ادعاها] اطلاعاتی کاذب است که از سوی دولت[آمریکا] نشر داده می‌شود؛ در واقع هیچ صحتی ندارد. اگر دولت مدرکی دارد باید آن‌ها را به عموم مردم و مردم آمریکا ارائه دهد. چیزی که می‌توانم به شما بگویم، این است که سردار سلیمانی یک قهرمان مبارزه با داعش و دیگر تروریست‌ها در عراق و سوریه بود. امروز آن تروریست‌ها از کاری که آمریکا با سردار سلیمانی کرد بسیار خوشحال هستند.

آن‌ها شهادت سردار شهید سلیمانی را جشن می‌گیرند . تمام این چیزهایی که درباره سردار سلیمانی گفته‌ می‌شود کذب است. روانچی: انتقام سردار سلیمانی تقاضای مردم ایران است/ملتی صلح‌جو هستیم اما نمی‌توان ساکت نشست روانچی در پاسخ به این سوال که آمریکا می‌گوید مدرکی مبنی بر این دارد که سردار سلیمانی در حال برنامه‌ریزی برای حمله‌ای قریب‌الوقوع بود که می‌توانست به کشته شدن آمریکایی‌های بیشتری منجر شود، آیا مدرکی دارد که نشانگر خلاف این موضوع باشد، گفت: این آمریکاست که باید مدرکی ارائه کند.

اگر آن‌ها هر مدرکی دارند که نشان دهد تهدیدی قریب‌الوقوع در کار بوده است، باید این اطلاعات را به مردم آمریکا ارائه دهند. حتی اعضای کنگره هم از روشی که این اطلاعات به آن‌ها انتقال داده می‌شود و نوعی که این تهدید قریب‌الوقوع به مردم آمریکا انتقال داده می‌شد، ناراضی هستند. بنابراین، هیچ توجیهی برای حمله انجام شده به سردار سلیمانی وجود ندارد. [این حمله] بر خلاف قوانین بین‌المللی و نقض اقتدار و تمامیت ارضی عراق، یک کشور عضو سازمان ملل بود. بنابراین، هیچ توجیهی برای آن حمله بزدلانه علیه سردار سلیمانی وجود ندارد. وی در ادامه در پاسخ به این که اکنون ایران آماده چه کاری است، گفت: ما گفته‌ایم که باید اقدامات لازم را انجام دهیم، باید انتقام بگیریم.

این که این اتفاق، چه موقع، چگونه و کجا اتفاق خواهد افتاد، در آینده شاهد آن خواهیم بود. اما باید بر این واقعیت تاکید کنیم که تمایلی به جنگ با آمریکا یا هر کشور دیگری نداریم. ما کشوری صلح‌جو هستیم اما در عین حال، نمی‌توانیم ساکت بنشینیم. باید به تقاضای جمعی مردم در ایران پاسخ دهیم. مطمئنم که شما تصاویر مراسم تشییع سردار سلیمانی در تهران را دیده‌اید. میلیون‌ها نفر از مردم در تهران به خیابان آمده بودند و تمامشان خواهان انتقام هستند. ما نمی‌توانیم به تقاضای عموم مردممان بی تفاوت باشیم. نماینده کشورمان در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که این انتقام به چه معناست و چه هدفی را دارد،‌ آیا به معنای رفتن به سراغ دولت آمریکا، ارتش آمریکا یا شهروندان آمریکایی است، توضح داد: نه. ما هیچ مشکلی با شهروندان آمریکایی، ملت آن نداریم.

باید دید که واکنش تهران چه خواهد بود. همان‌طور که گفتم، هیچ چیزی نمی‌توان درباره زمان، محل و چگونگی رخ دادن آن گفت. اما این کاری است که انجام خواهد شد. روانچی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است این اقدام تهران، مورد هدف قرار دادن یک فرد باشد، بیان کرد: من در موقعیتی نیستم که به شما بگویم ایران دقیقا چه کاری انجام خواهد داد اما این کاری است که باید انجام شود و همان طور که گفتم این اقدام از سوی مردم ایران درخواست شده است. آن‌ها می‌خواهند که کاری در تلافی به شهادت رساندن ناعادلانه سردار دوست‌داشتنی ما انجام شود. دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا حکومت ایران مقامات رسمی آمریکایی را به عنوان هدف برحق این اقدام در نظر دارد، گفت: همان طور که گفتم، درباره اقداماتی که ایران انجام خواهد داد، توضیحی نخواهم داد اما به طور کلی، انتقام شهادت سردار سلیمانی گرفته خواهد شد.

روانچی در پاسخ به این سوال که چرا کاهش نهایی تعهدات برجامی ایران انجام شده است و آیا ایران، اکنون می‌پندارد که می‌تواند به سمت تولید یک سلاح هسته‌ای پیش برود، توضیح داد: نه، ما تمایلی به داشتن یک سلاح هسته‌ای نداریم، چرا که ما یک فتوای صریح از سوی رهبرمان داریم که تسلیحات هسته‌ای را ممنوع می‌کند. در عین حال، در اصول دفاعی ایران، هیچ جایگاهی برای تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد.

بنابراین، ما نمی‌خواهیم که تسلیحات هسته‌ای داشته باشیم. ما عضو معاهده ان.پی.تی هستیم و در توافق هسته‌ای[برجام] گفته‌ایم که ایران نمی‌تواند تسلیحات هسته‌ای داشته باشد. با این وجود، برجام یک توافق بود، یک بده و بستان بود. ما به مدتی، تقریبا با هیچ چیزی در ازای آن، به سهم خود به آن عمل کردیم. متاسفانه، شرکای اروپایی برجام، که قرار بود تامین کننده منافع این توافق برای ما باشند، مطابق برجام عمل نکردند. اگر ایران منافع این توافق را دریافت کند، به اجرای کامل آن بازخواهد گشت.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
انهدام انبار شیرآلات قاچاق در جنوب تهران با ارزش 40 میلیارد تومان
قالیباف: کنترل کامل تنگه هرمز در دست نیروهای مسلح ماست
بحران بدهی مصر؛ پیشنهاد جنجالی تسویه با درآمد کانال سوئز
دیوان عدالت اداری: خودروسازان مجاز به تغییر قراردادهای قبلی نیستند
علی‌آبادی اعلام کرد؛ برنامه وزارت نیرو برای مدیریت شبکه برق
انفجار مرگبار در انبار مهمات ادلب؛ 2 کشته و 5 زخمی
مسمومیت 9 بانوی نهاوندی در استخر
پرونده «ریما حسن» به سازمان ملل رسید؛ هشدار درباره آزار قضایی حامی فلسطین
پریناز ایزدیار در «سرریز»؛ اکران آنلاین از امروز
تأمین مالی تولید با رویکرد اسلامی
زنان والیبال ایران در جمع بزرگان آسیا
پوتین: مردم روسیه با مردم ایران اعلام همبستگی می‌کنند
طعنه سفارت ایران در لندن به ترامپ: حتی جلبک‌ها را شکست ندادی
کارت اعتباری گردشگری ریالی و ارزی رونمایی شد
تصمیم نهایی برای سوابق تحصیلی کنکور 1405 ابلاغ شد
اعلامیه اجلاس شانگهای منتشر شد؛ درخواست تغییر قواعد حکمرانی جهان
دوپینگ قهرمان پارادوومیدانی جهان مثبت شد
درخواست قائم‌پناه از بانک‌ها؛ حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال
واکنش بقایی به یک تحلیل مهم؛ آیا ایران به دنبال افزایش هزینه‌های آمریکا در جنگ است؟
هشدار پوتین درباره آینده نظام جهانی؛ سازمان ملل باید نقش اصلی خود را حفظ کند
آغاز ثبت‌نام کارشناسی به پزشکی؛ فرصت فقط تا 16 شهریور
هشدار پلیس به موتورسواران متخلف؛ موتورسیکلت یک ماه توقیف می‌شود
پیشنهاد بزرگ ازبکستان برای آینده شانگهای چیست؟
واکنش صریح سفیر تاجیکستان به فاجعه میناب
واکنش فدراسیون کشتی آمریکا به تهدید علیرضا دبیر
صادق آذرنگ به فینال نومدگیمز 2026 رسید؛ یک گام تا طلای ایران
توقف رسمی آزمون‌های تافل و GRE در ایران تا اطلاع ثانوی
سردار ابن الرضا: تهدیدهای جدید در راهند
قطر: گفت‌وگوها با عمان و پاکستان برای کاهش تنش در منطقه ادامه دارد
تحلیلگر عراقی: مقاومت تا خروج نیروهای آمریکایی سلاح را کنار نمی‌گذارد
تحقیق و تفحص مجلس درباره ذخایر گوشت، مرغ و نهاده‌ها
تنگه هرمز در سایه تنش‌های منطقه‌ای؛ تردد تنها 5 کشتی در روز
حاجی‌بابایی: باید آمریکا را در منطقه محاصره کنیم؛ شیطنت آمریکا 63 روز دیگر هم ادامه دارد
بحران پایگاه‌های آمریکا، نشانه تغییر معادله امنیت منطقه
رئیس سازمان بازرسی به عطاری‌ها و افراد فاقد صلاحیت درمان هشدار داد
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ سکه به مرز 222 میلیون تومان رسید
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405+ جدول قیمت‌ انواع سکه
آتش جنگ چگونه بازار اوراق قرضه آمریکا را شعله ور کرد؟
قتل هولناک پیرزن تنها در گلستان؛ سارقان طلا پس از جنایت فرار کردند
دیدارهای هفته هفتم لیگ برتر فوتبال لغو شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ دینار ارزان شد
کودک 5 ساله در چاه 5 متری افتاد؛ نجات نفس‌گیر در کرج
نورنما | آتشفشان اندونزی فوران کرد
کلاهبرداری 80 نفر با آگهی‌های جعلی در دیوار؛ بیعانه‌ها به جیب متهم رفت
هواشناسی برای تهرانی‌ها «هشدار زرد» صادر کرد
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ دلار دوباره صعودی شد
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه می‌شوند
شهباز شریف: تجاوز علیه ایران عامل اصلی بحران در منطقه است
عبداللهی: تهدیدات را در دورترین نقاط رهگیری و خنثی می‌کنیم
قطعی برق ایلام امروز سه‌شنبه 10 شهریور + لینک جدول خاموشی