×
سیاسی
شناسه خبر : 39366
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/15 ساعت 21:16
بیانیه ستاد حقوق بشر در محکومیت جنایت اخیر آمریکا

بیانیه ستاد حقوق بشر در محکومیت جنایت اخیر آمریکا

ستاد حقوق بشر در محکومیت جنایت اخیر آمریکا و اقدام تروریستی این کشور در عراق بیانیه صادر کرد.

به گزارش نورنیوز،ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از مجامع بین المللی بویژه شخص دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد، کمیسر عالی حقوق بشر و دولت عراق می خواهد تا در راستای شناسایی و مجازات آمران و عاملان اقدام جنایتکارانه آمریکا به مسئولیت و وظیفه قانونی خویش عمل نمایند. در بیانیه ستاد حقوق بشر ایران آمده است: اقدام دولت آمریکا در انجام عملیات مسلحانه تروریستی با موشک و پهباد، صبح جمعه مورخ 13 دی ماه 1398 به دو خودرو غیرنظامی در منطقه غیر نظامی در نزدیکی فرودگاه بین المللی شهر بغداد که سرنشینان غیر مسلح آن به دعوت رسمی مقامات دولت عراق، بصورت قانونی و خارج از شرایط جنگی، با هواپیمای مسافربری وارد خاک این کشور شده بودند، موجب شهادت تعدادی از فرماندهان نظامی بلند پایه ایران و عراق از جمله فرمانده سپاه قدس، سردار سپهبد قاسم سلیمانی گردید. این اقدام جنایتکارانه مصداق بارز تروریسم دولتی بوده فلذا ذیل قوانین بین المللی مسئولیت کامل تمام عواقب آن بر عهده دولت آمریکا می باشد.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن شناسایی عملیات مسلحانه نیروهای امریکایی در خاک عراق بعنوان « تجاوز » به تمامیت ارضی، نقض حاکمیت و استقلال سیاسی دولت عراق، اقدام دولت آمریکا در حمله پهپادی به اهداف انسانی را مصداق " جنایت تجاوز "، اقدامی تروریستی و منتج به تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی، نقض آشکار منشور ملل متحد در منع توسل به زور ، نقض فاحش اصول اساسی حقوق بین‌الملل، حقوق بین الملل بشر و بشر دوستانه، ناقض حق حیات و اصل کرامت انسانی و نقض فاحش حقوق بنیادین بشر دانسته و آنرا محکوم مینماید. ستاد حقوق بشر، هم چنین ضمن محکومیت اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن مقامات نظامی ایران منجمله یکی از مقامات عالی‌رتبه طی عملیات نظامی و از پیش طراحی شده در یک کشور ثالث بدون اجازه آن دولت، توجیهات دولت آمریکا را بی پایه و اساس و فاقد هرگونه مبنا در حقوق بین الملل دانسته و یادآوری می نماید، سپاه قدس بخشی از ساختار قانونی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بوده و حضورش در خاک کشورهای دیگر منجمله عراق ذیل ترتیبات کاملاً قانونی و منطبق با موازین بین المللی ( درخواست رسمی دولت مستقر ) و با هدف صلح سازی و از جمله مبارزه با تروریسم صورت گرفته است.

شناسایی بخشی از نیروهای مسلح قانونی یک دولت در ظرفیت دروغین « سازمان تروریستی خارجی » توسط آمریکا نقض اصول شناخته شده حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل، از جمله اصل برابرى حاکمیت دولت‌ها بوده و به هیچوجه نمی‌تواند مستمسکی برای تهدید و یا استفاده از زور علیه آنها، از جمله در قلمرو کشورهای دیگر باشد. از این رو، قویاً از مجامع بین المللی بویژه شخص دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد، کمیسر عالی حقوق بشر و دولت عراق میخواهد تا در راستای شناسایی و مجازات آمران و عاملان اقدام جنایتکارانه فوق، به مسئولیت و وظیفه قانونی خویش عمل نمایند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است