×
سیاسی
شناسه خبر : 39302
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/15 ساعت 11:19

نیویورک‌تایمز:

ترور ژنرال سلیمانی احتمالاً خروج آمریکا از عراق را تسریع می‌بخشد

یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد در پی ترور سپهبد «قاسم سلیمانی»، عراق به دنبال تجدیدنظر در روابط با آمریکاست و این رخداد احتمالاً خروج نظامیان آمریکایی از عراق را تسریع می‌بخشد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی از احتمال تجدیدنظر عراق در روابط با ایالات متحده آمریکا در پی ترور سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران و «ابومهدی ابومهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» در نزدیکی فرودگاه بغداد خبر داد.

در این گزارش اینگونه آمده است که شهادت سردار سلیمانی احتمالاً به خروج نظامیان آمریکایی از عراق تسریع می‌بخشد.

این روزنامه آمریکایی در تحلیل تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا نوشت که کارکنان نفتی آمریکا روز جمعه از ترس وقوع جنگ میان آمریکا و ایران، از عراق گریختند.

از طرف دیگر، مردم عراق در مراسم عزاداری برای شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهندس در شهر کربلا، شعار «مرگ بر آمریکا» سردادند. مردم عراق، صبح روز جمعه با خبر ترور سپهبد سلیمانی به همراه هفت نفر دیگر از خواب بیدار شدند و برخی گروههای مقاومت در عراق متعهد شدند که انتقام خونینی از آمریکا بگیرند.

طبق این گزارش، «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق، حمله تروریستی آمریکا را بعنوان «نقض ظالمانه حاکمیت عراق» توصیف کرد و گفت که پارلمان این کشور برای بحث درباره آینده حضور آمریکا در عراق تشکیل جلسه خواهد داد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت که تحولات اخیر یک سؤال را مطرح می‌کند و آن این است که آیا آمریکا می‌تواند با توجه به تحرکاتی که در پی حادثه تروریستی عراق به وجود آمده، همچنان روابط امنیتی مشارکتی را با عراق حفظ کند؟

این گزارش به اظهارات اخیر نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق اشاره کرد که تأکید کرد که حمله هوایی به سردار سلیمانی «نقض آشکار شرایط حضور نیروهای آمریکایی بوده است».

وی تصریح کرد که پارلمان عراق در روزهای آتی تشکیل جلسه می‌دهد تا «اقدامات مناسب برای حفظ شأن و امنیت و حاکمیت عراق» را مورد برررسی قرار دهند که این شامل درخواست خروج آمریکا از عراق نیز می‌شود.

یکی از تحلیلگران سازمان غیرانتفاعی گروه بحران بین‌المللی (ICG) در این خصوص گفت: «حتی اگر ارتش آمریکا خیلی فوری از عراق خارج نشود، تصور اینکه آنها بتوانند به صورت کارآمد به مقابله با داعش ادامه دهند، سخت ودشوار است».

طبق این گزارش، آمریکا در حال حاضر پنج هزار نظامی در شماری از پایگاههای خود در عراق دارد اما این نظامیان چه در عراق بمانند یا از این کشور خارج شوند، قدرت آمریکا در عراق احتمالاً تضعیف می‌شود.

«ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی و دیپلمات سابق آمریکایی در یک پیام توییتری نوشت: «یکی از نتایج قطعی حمله آمریکا، این است که عصر همکاری آمریکا-عراق به پایان رسیده است. حضور دیپلماتیک و نظامی آمریکا به پایان خواهد رسید زیرا عراق از ما می‌خواهد از این کشور خارج شویم یا اینکه حضور ما تحت نظر قرار می‌گیرد یا هر دو اینها اتفاق می‌افتد».

نیویورک‌تایمز در بخش پایانی گزارش خود ادامه داد که برخی احتمال می‌دهند که دولت عراق گزینه اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را برگزیند.

فرمانده کل سپاه ایران روز گذشته (شنبه) و در واکنش به اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب به آمریکا هشدار داد: «ترور سردار شهید قاسم سلیمانی یک انتقام گیری راهبردی را در پی دارد که مطمئناً به حضور آمریکا در منطقه پایان خواهد داد.»


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تبریک رئیس مجلس به کسب رتبه‌ی نخست تیم ایران در المپیاد نجوم 2025
نورنما | سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد
برگزاری چهارمین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی در شهریور 1404
چند کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟
آغاز طرح تبدیل رایگان خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز +لینک ثبت نام
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
آیا ایران به بازرسان اجازه بازگشت می‌دهد؟
افزایش ابتلا به کرونا در بیماری‌های تنفسی کشور
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی کالاهای اساسی ادامه دارد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
سرژ اوریه تا سه ماه از فعالیت فوتبالی محروم شد+علت محرومیت
واکنش سخنگوی وزارت خارجه درخصوص تعرض به قضات دیوان بین‌المللی کیفری
غرامت سنگین فسخ قرارداد شش بازیکن مس رفسنجان
جزییات قتل خانوادگی در یوسف آباد تهران
واریز زودتر از موعد یارانه نقدی مرداد ماه+دهک های مشمول
یارانه شیرخشک به داروخانه‌ها پرداخت شد
برنامه درمان سه‌ماهه برای سرژ اوریه
معنای خروج نیروهای آمریکا از عین الاسد چیست؟
مهاجم ترکیه‌ای چقدر برای جدایی از پرسپولیس دریافت کرد؟
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
رزمایش «اقتدار1404» با عملیاتی شدن جدیدترین موشک‌های ارتش در اقیانوس هندپایان یافت+فیلم
انگلیس تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرد
تنش‌های تازه میان مایکروسافت و چین در سایه‌ حملات سایبری
ایران پیشتاز دماهای بالا؛ چهار شهر در صدر داغ‌ترین نقاط جهان در 24 ساعت گذشته
هند و روسیه دلار را از 90 مبادلات تجاری خود حذف کردند
وضعیت فعالیت مراکز معاینه فنی تهران در روزهای تعطیل مشخص شد
شکسته شدن رکورد معاملات شمش طلا در بورس کالا
مجارستان آماده میزبانی دیدار سرنوشت‌ساز ترامپ، پوتین و زلنسکی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 30 مرداد 1404 +جدول
نداجا پهپاد «باور 5» هدف خود را منهدم کرد+فیلم
عارف: نباید یک نفر و یا شورا خلاف نگاه بزرگان برای فرهنگ و هنر کشور تصمیم‌ بگیرد
کاهش بی‌سابقه آب، نیروگاه‌های کارون 3 و 4 را از مدار خارج کرد
اتصال کارت سوخت به کارت بانکی بزودی اجرایی می شود
سرلشکر موسوی: پیشرفت‌های دفاعی نشان‌دهنده خودباوری و تکیه بر توان داخلی است
رئیس‌جمهور اوکراین: بدون توافق امنیتی، دیداری با پوتین در کار نخواهد بود
اعلام محدودیت‌های ترافیکی همزمان با مراسم عزاداری 28 صفر در تهران
تیم نجوم و اخترفیزیک ایران قهرمان جهان شد
وزیر جهاد کشاورزی: برنج کیفی قیمت‌گذاری می‌شود
قاچاقچی ارز به کشور بازگردانده شد
نورنما | مگسی که گلف‌باز انگلیسی را پولدار کرد
قیمت خودرو امروز 30 مرداد 1404 + جدول
غیرمحبوب ترین سیاستمدار و منفورترین رهبر خارجی از نظر مردم آمریکا
وزارت دفاع: دشمن با هر ماجراجویی در منطقه، سیلی محکمی خواهد خورد
پزشکیان به ملاقات رئیس جمهور اسبق رفت
سایه‌ای سنگین‌تر از جنگ
تمجید رهبر کره شمالی از مشارکت نیروهای کشورش در جنگ اوکراین
دوپینگ مثبت شد؛ محرومیت سنگین برای سه کشتی‌گیر ایرانی
ایران فدای جاهم
آغاز پرداخت تسهیلات 300 میلیون ریالی به اعضای بازنشسته موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان
زنگ خطر بی‌آبی در ترکیه به صدا درآمد
X
آگهی تبلیغاتی