×
سیاسی
شناسه خبر : 39051
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/12 ساعت 16:20
برایان هوک: هدف ایران ایجاد شکاف میان آمریکا و عراق بود

برایان هوک: هدف ایران ایجاد شکاف میان آمریکا و عراق بود

در ادامه فرافکنی‌های مقامات آمریکایی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با طرح ادعای واهی نقش ایران در تجمع اعتراضی مردم عراق مقابل سفارت واشنگتن در بغداد مدعی شد که هدف ایران ایجاد شکاف میان آمریکا و عراق بوده است.

به گزارش نورنیوز- برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امورخارجه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با رادیو بی‌بی‌سی، واکنش ادعایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به حمله به سفارت این کشور در بغداد را اقدامی صحیح توصیف کرد. دونالد ترامپ با طرح این ادعای بی‌اساس که مسئولیت این حمله متوجه نیروهای وابسته به ایران است، گفت: دولت آمریکا با هرگونه اقدامی که جان دیپلمات‌های آمریکایی را به خطر بیندازد به شدت برخورد خواهد کرد.

جمعی از مردم عراق روز سه‌شنبه در اعتراض واکنش به حمله هوایی آمریکا به مقر گروه کتائب حزب‌الله وابسته به حشدالشعبی که 25 کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت در برابر سفارت واشنگتن در بغداد تجمع کردند. برایان هوک در ادامه گفت‌وگوی خود با رادیو بی‌بی‌سی مدعی شد که ایران، معترضان در برابر سفارت آمریکا را سازمان داد و من فکر می‌کنم که از سر استیصال دست به این اقدام زد و هدف آن ایجاد شکاف میان آمریکا و مردم عراق بوده است که به شکست انجامید.

این مقام آمریکایی همچنین گفت: در واقع، تجمع در برابر سفارت ما دقیقا همان چیزی است که مردم عراق از آن خسته شده‌اند. وی با دفاع از حمله هوایی به کتائب حزب‌الله تاکید کرد که اگر آمریکا چنین واکنشی نشان نمی‌داد، این اقدام به معنی دعوت به حملات بیشتر و قرار دادن افراد در معرض خطر بود، به خصوص شهروندان آمریکایی و به‌علاوه نظامیان اروپایی و عراقی که در پایگاه‌ها مستقر هستند. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه مدعی شد: این واقعیت دارد که آخرین چیزی که واشنگتن در پی آن است، یک درگیری نظامی دیگر در منطقه خاورمیانه است اما حملاتی که چند روز پیش انجام شد صرفا جنبه دفاعی داشته است.

هوک گفت: اول به ما حمله شد، یک شهروند آمریکایی جان خود را از دست داد، سربازان آمریکایی زخمی شدند و در نتیجه رئیس جمهور در مقام فرماندهی کل نیروهای مسلح مسئولیت داشت که از امنیت و ایمنی نظامیان و دیپلمات‌های ما اطمینان حاصل کند و تصمیم کاملا درستی را اتخاذ کرد. پیشتر، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز با حمایت از حمله هوایی کشورش به مواضع حشدالشعبی و طرح این ادعا که ایران تجمع اعتراضی و حمله به سفارت آمریکا را سازماندهی کرده بود، گفت: ما بارها و بارها به ایران گوشزد کرده‌ایم که صبر استراتژیک رئیس جمهور ترامپ را با ضعف اشتباه نگیرد. به گزارش نورنیوز، این در حالی است که سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تجاوز نظامی آمریکا به خاک و نیروهای عراقی را به‌شدت محکوم کرد و از آمریکا خواست تا به استقلال، حاکمیت و یکپارچگی ارضی عراق احترام گذاشته و دخالت خود را در امور داخلی این کشور متوقف کند.

موسوی با اشاره به دروغ بودن ادعای آمریکا در مبارزه با تروریسم اظهار داشت: این حملات بار دیگر ادعای دروغ آمریکا در مبارزه با گروهک تکفیری داعش را اثبات کرد؛ به طوری که ایالات متحده، مواضع نیروهایی را هدف قرار داده است که در طول سال‌های گذشته ضربات سنگینی به تروریست‌های داعش وارد کرده‌اند. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: آمریکا با این حملات، حمایت قاطع خود را از تروریسم و بی‌توجهی به استقلال و حاکمیت کشورها نشان داده است و باید مسئولیت تبعات این اقدام غیر قانونی خود را بپذیرد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 8 شهریور 1405 + جدول قیمت بازار و نمایندگی
جنگ لفظی اردوغان و نتانیاهو؛ ترکیه اتهامات اسرائیل را رد کرد
تأکید رئیس‌جمهور لبنان بر پیگیری سرنوشت امام موسی صدر
آخرین قیمت دلار امروز یکشنبه 8 شهریور 1405/ ادامه رکوردشکنی دلار + جدول قیمت ارز
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 8 شهریور؛ قیمت پژو 207، دنا، تارا و ری‌را
جدول قطعی برق کردستان امروز یکشنبه 8 شهریور 1405 + ساعت خاموشی سنندج
نارضایتی 63 درصد آمریکایی‌ها از مدیریت جنگ ایران توسط ترامپ
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 8 شهریور 1405 + جدول قیمت انواع سکه
پیش‌بینی پاییز پربارش در ایران؛ احتمال افزایش 70 درصدی بارندگی‌ها
مقام عراقی: روابط بسیار خوبی با ایران داریم؛ تاکید بر توقف هرگونه اقدام علیه همسایگان
تمهیدات ترافیکی تهران برای بازگشایی مدارس
پزشکیان: قهرمانی تیم ملی والیبال نوجوانان جلوه‌ای از استعداد و خودباوری است
عملیات پلیس ایرانشهر برای دستگیری سارقان مسلح؛ 3 زن نیز بازداشت شدند
حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه کریشی روسیه
رهبر انقلاب: شرط غلبه نهایی حق بر باطل، اتحاد مسلمین در مقابل کفر جهانی است
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در محور چالوس
کیم جونگ اون وزیر دفاع کره شمالی را برکنار کرد
کشف 2 میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس در عملیات مرزبانی فراجا
از «خداحافظ ایران» تا «سلام وطن»؛ فصلی نو در وحدت ملی
پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 8 شهریور؛ سکه به 220 میلیون می رسد؟
مداردیپلماسی | سه پیام‌آور در تهران، هرمز چگونه به گذرگاه دیپلماسی تبدیل شد؟
برنامه قطعی برق استان البرز امروز 8 شهریور + لینک سامانه خاموشی
هشدار نارنجی سیلاب برای 6 استان کشور
چرا گاهی درمان ریزش مو با بیشتر شدن ریزش شروع می شود؟
شکست دولت ترامپ در دادگاه؛ سرکوب منتقدان جنگ غزه غیرقانونی اعلام شد
پسر نتانیاهو از ترس جانش فوری از آمریکا به سرزمین های اشغالی برگشت
بحران 40 ساله کشاورزان آمریکایی؛ افزایش قیمت کود و سوخت پس از جنگ ایران
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز یکشنبه 8 شهریور 1405+ برنامه خاموشی شهرکرد، بروجن
پیام تبریک بقایی به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع)
رمزگشایی سفر رئیس سیا به مسکو؛ پیشنهاد نشست سه‌جانبه ترامپ، پوتین و زلنسکی
سرمربی ملوان: مقابل پرسپولیس فاجعه‌ بودیم
ترامپ فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا است
برنامه مسابقات امروز 8 شهریور 1405؛ پخش زنده فوتبال و انتخابی جام جهانی بسکتبال
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 8 شهریور+ وضعیت استانها
ایده عجیب چینی‌ها برای عضله‌سازی
حسگر تنفسی برای تشخیص آنی گازهای سمی
آیا بیماران CF می‌توانند صاحب فرزند شوند؟
کشف تازه پژوهشگران سوئیسی درباره رفتار نانوذرات در جریان خون
بیداری‌های مکرر شبانه و یک ارتباط نگران‌کننده با آلزایمر
چه زمانی باید نگران تب در کودکان شویم؟
یوونتوس 2 - پارما 0؛ دومین برد متوالی بانوی پیر با کلین‌شیت
پیام تبریک فرمانده کل سپاه به قهرمانان نوجوان والیبال ایران
الاعرجی: عراق می‌خواهد پل ارتباطی ایران و آمریکا باشد
گردنه پرخطر «نارمنج» دشتستان ایمن شد
تدوین برنامه عملیاتی برای ساختن «ایران هرچه قوی‌تر»
سومین رکورد دوومیدانی بانوان شکست؛ محیطی‌زاده تاریخ‌ساز شد
ادعای آمریکا درباره لبنان؛ دولت تنها مرجع تصمیم‌گیری معرفی شد
غریب‌آبادی: بازگشایی هرمز منوط به اجرای تعهدات آمریکاست
ایران از فینال هندبال نوجوانان آسیا جا ماند
اولین ناکامی النصر با قایدی