×
فرهنگی
شناسه خبر : 38967
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/10/11 ساعت 15:31

نورنیوز بررسی کرد؛

بازخوانی "توان نرم" در صنعت اسباب بازی

پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی که با شعار " تمرین زندگی " در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در حال برگزاری است فرصتی برای احیاء یکی از منابع اصلی "توان نرم "کشور و برقراری ارتباط هدفمند میان طراحان ، تولید کنندگان ، سرمایه گذاران و همه فعالان حوزه بازی و اسباب بازی میباشد.

نورنیوز _ گروه فرهنگ و جامعه: پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با شعار " تمرین زندگی " و با رویکرد " حمایت از تولید ملی " از 7 دی ماه در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار کرده و تا 13 دی ماه ادامه دارد . این نمایشگاه در پنج بخش مختلف فعالیت دارد. حوزه بازی و اسباب بازی یکی از اصلی ترین منابع "تولید قدرت نرم"و غنی سازی منابع فرهنگی و آموزشی در گروههای سنی کودک،نوجوان و جوانان است. تجارت اسباب بازی ، سومین تجارت پرسود جهان پس از تولید مواد مخدر و تسلیحات نظامی به حساب می آید .در سال گذشته ، گردش مالی و در آمد حاصل از اسباب بازی در جهان به 88 میلیارد دلار رسیده است .تحول صنعت اسباب بازی در سالهای اخیر این حوزه را علاوه بر نقش آن در اموزش و هدایت فکری و رفتاری گروههای سنی هدف به یکی از صنایع مهم برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی تبدیل کرده است .

امروز چین، به تنهایی ۹۴/۶درصد از کل واردات اسباب‌بازی اروپا را در انحصار خود گرفته است.این اقدام علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی سرشار ،ارزش افزوده ای به مراتب بیشتر از سود اقتصادی ، به دلیل "اثرگذاری نرم" بر جامعه اروپا برای چین بوجود می اورد. در حال حاضر در آمد چین از تولید و صادرات اسباب بازی از درآمد نفتی ایران پیشی گرفته است. علی رغم دانش و اندیشه فرهنگی غنی و همچنین زیر ساختهای صنعتی مناسب در ایران برای تولید و صادرات اسباب بازی متاسفانه سهم کشورمان از این بازار پر سود ، بسیار اندک بوده و به صادرات ناچیز به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس همچون آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان و عراق محدود شده است . عدم استفاده مناسب از ظرفیتهای بومی برای تولید اسباب بازی صرفا به محدود بودن سهم ایران در اقتصاد این صنعت خلاصه نمیشود .بلکه به دلیل خلاء جدی در این بخش، بازار داخلی نیز در سیطره انواع اسباب بازیهای خارجی است که به همراه خود فرهنگ، رویه و رفتار بیگانه را به نسل اینده ساز ما منتقل می نماید.

بهره گیری از کارکرداسباب بازی در انتقال ارزش ها و فرهنگ جوامع بدلیل اثرگذاری عمیق ان بر باورها و رویکردهای فرهنگی نسل آینده ساز موجب گردیده که بسیاری از کارشناسان ازاین صنعت به عنوان یک " رسانه ی " فراگیر که در نقش بستن باور ها و شکل گیری نظام فکری ، هویتی و شخصیتی کودکان و به تبع آن جامعه نقشی جدی ایفا میکند،یاد کنند. با این نقش جدی و در حالی که اسباب بازی از مولفه های قدرت نرم کشور به حساب می آید ، در حال حاضر تنها 2 تا 3 درصد از کل مصرف اسباب بازی کشور ، تولید داخلی است و ایران سومین وارد کننده اسباب بازی در جهان به حساب می آید . به عبارتی دیگر ، ما ، به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های زمین با توشه غنی فرهنگی و تاریخی و اسطوره ای ، امروز به یک وارد کننده بزرگ فرهنگ در جهان تبدیل شده ایم! در حالی که بخشهای مختلف در کشور ما هنوز نتوانسته اند مجموعه ظرفیتهای عظیم دانشی، فرهنگی و تولیدی کشور را برای رفع "نقیصه راهبردی" ذکر شده در قالب برنامه ای ملی فعال کنند، کشور های موفق در این صنعت ، تنها به صادرات فرهنگی به وسیله اسباب بازی قناعت نکرده وچرخه تولید انیمیشن ، اسباب بازی و عروسک شخصیت ها ، لباس ، لوازم جانبی آنها و .... را نیز برای ایجاد هم افزایی فرهنگی و تاثیر گذاری جدی تری بر مخاطبان پای کار اورده اند در کنار مشکلات زیر ساختی ذکر شده وضعیت مصرف اسباب بازی در کشور نیز در شرایط مناسبی نیست.در حال حاضر سرانه اسباب بازی در ایران حدود یک‌سوم مصرف اسباب‌بازی در آسیا و یک هفتم شاخص جهانی است (شاخص جهانی مصرف اسباب‌بازی۳۴ و در ایران تنها ۵ است ).

این فاصله با نرخ جهانی ، یک زنگ خطر جدی برای متولیان فرهنگی کشور به حساب می آید . شناسایی مشکلات، اولین قدم برای حل آنهاست . با اینکه سالهاست صنعت اسباب بازی در کشور ما با بی مهری روبرو بوده است ، امروز می توانیم با عزم جدی ، به اصلاح ساختار قبلی دست بزنیم. فرصت هایی مانند جشنواره ملی اسباب بازی، می تواند فرصتی برای احیاء یکی از منابع اصلی "توان نرم "کشور و برقراری ارتباط هدفمند میان طراحان، تولید کنندگان، سرمایه گذاران و همه فعالان حوزه بازی و اسباب بازی باشد. طی دو سال گذشته با تغییر رویکرد قابل تقدیر در حوزه طراحی و اجرای جشنواره ملی اسباب بازی گامهای موثری برای تغییر رویکرد گذشته به این حوزه برداشته شده است. ساماندهی حوزه بازی و اسباب بازی و متناسب سازی آن با نیازمندیهای فرهنگی کشور باید به عنوان یکی از ضرورتهای امنیت ملی با توجه همزمان به اقتصاد و ظرفیتهای نرم این صنعت بسیار مهم به عنوان یکی از اصلی ترین اولویتهای نهادهای ذیربط در کشور با عزمی ملی و رویکردی جهادی بدون توقف و تزلزل دنبال شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
هنرمند ایرانی با مدال فرانسوی به پاس ثبت تاریخ قاجار تقدیر شد
نام امیر تتلو در فهرست مشمولان عفو رهبری نیست
X
آگهی تبلیغاتی