×
فرهنگی
شناسه خبر : 38871
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/10 ساعت 11:30
رتبه 72 ایران در آمادگی برای هوش مصنوعی

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد:

رتبه 72 ایران در آمادگی برای هوش مصنوعی

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه رتبه ایران در آمادگی برای جذب هوش مصنوعی در دنیا 72 است، گفت: ایران جایگاه مناسبی در بحث آماده بودن در این حوزه ندارد.

ستار هاشمی امروز سه شنبه در مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانش که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، به نقش هوش مصنوعی در توسعه اقتصادی کشورها اشاره کرد و گفت: امروز موضوع بیگ دیتا و حجم داده به صورت شگفت انگیزی در حال رشد است و این مفهوم در کنار بسترهای پردازشی اطلاعات به عنوان مزیت رقابتی کشورها مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان انقلاب صنعتی چهارم را معادل عصر محاسبات می دانند، گفت: هم اکنون شاهد رشد و تبادل اطلاعات در عصر فضای مجازی هستیم و آمارها نشان می دهد در هر دقیقه بیش از ۱۸۸ میلیون ایمیل در دنیا جابجا می شود. در همین حال میزان دانلود اپلیکیشن های کاربردی به ازای هر دقیقه ۱۹۰ هزار بار اعلام شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال ۲۰۲۰ در هر ثانیه کاربران بیش از ۱.۷ مگابیت داده تولید کنند.

معاون نوآوری وزیر ارتباطات با بیان اینکه امروز موضوع هوش مصنوعی و مباحث مربوط به پردازش و شبکه های عمیق مورد توجه کشورهای مختلف جهان قرار گرفته است، گفت: نفوذ هوش مصنوعی در زندگی بشر در حال رخ دادن است و اتفاقاتی که به واسطه این مفهوم در جهان در حال رخ دادن است، می تواند بسیاری از مفاهیم را دگرگون کند.

وی گفت: برای مثال مدیریت هوشمند حمل و نقل و ترافیک هم اکنون از طریق ابزارهای هوش مصنوعی با کمترین میزان اشتباه در حال انجام است. نقش این فناوری در پیش بینی بیماری ها نیز قابل توجه است.

هاشمی هوش مصنوعی را یکی از محورهای اصلی تحول دیجیتال عنوان کرد و گفت: دیر یا زود شاهد خواهیم بود که اتومبیل های خودران، صنعت بیمه را متوقف می کنند و یا حوزه پزشکی ما با هوش مصنوعی متحول می شود. مطالعه مرکز تحقیقاتی مک کینزی نشان می دهد که تا سال ۲۰۳۰ هوش مصنوعی جایگزین ۳۰ درصد از نیروی انسانی می شود و بسیاری از صنایع از این فناوری استفاده خواهند کرد.

وی درباره تأثیرات هوش مصنوعی در اقتصاد نیز گفت: سهم هوش مصنوعی در اقتصاد دنیا ۲۵.۵ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی می شود که ۱۰ درصد آن مربوط به کشورهای توسعه یافته آسیایی و ۲ درصد این سهم مربوط به خاورمیانه است.

هاشمی گفت: ایران جایگاه مناسبی در بحث آماده بودن برای جذب حوزه هوش مصنوعی ندارد و آمادگی لازم در این خصوص دیده نمی شود. ما امکان جذب فارغ التحصیلان این حوزه و نیز ایجاد انگیزه مشوقی برای این بخش نداریم.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: ایران در آمادگی جذب هوش مصنوعی رتبه ۷۲ را در کل دنیا دارد.

وی گفت: با تأکید وزیر ارتباطات روی حوزه هوش مصنوعی انتظار می رود جهت گیری و راهبردهای این حوزه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ترسیم شود.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به چالش های موجود بر سر راه هوش مصنوعی گفت: بسیاری از مدیران ما آشنایی کافی و لازم با این حوزه ندارند و آن را جدی نمی گیرند. در حوزه اُپن دیتا نیز اگر چه تلاش های خوبی انجام شده اما آمارها و خروجی ها خوب نیست.

هاشمی عدم توجه به رگولاتوری و قوانین مرتبط با هوش مصنوعی و نیز کپی رایت و مالکیت فکری را از دیگر چالش های این حوزه عنوان کرد و گفت: کمبود آزمایشگاه های پردازشی از دیگر مواردی است که در کشور در این حوزه باید به آن توجه شود و باید نیاز به بستر پردازش اطلاعات را رفع کنیم.

وی تصریح کرد: سرعت یادگیری ماشین بیشتر از انسان است و چنانچه این چالش ها را حل نکنیم، هوش مصنوعی تهدیدی جدی برای سیستم های هوشمند ما خواهد بود.


مهر
آخرین اخبار
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
افزایش تورم و قیمت سوخت؛ ترامپ تنها راه نجات در انتخابات کنگره را از دست داد
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ نوسان دلار بین دو مرز حساس
خرید حمایتی مرغ با قیمت 335 هزار تومان؛ دولت به کمک مرغداران آمد
درخواست سازمان ملل برای ورود بازرسان بین‌المللی به غزه
پایان فرار عامل حمله با کوکتل مولوتوف در پونک؛ دستگیری متهم با بازبینی دوربین مداربسته
جشن پرسپولیس با بلیت 2 میلیونی؛ چرا بازیکنان در مراسم هواداران غایب بودند؟
دیدار عراقچی و طالبانی در تهران؛ تأکید بر امنیت مرزهای ایران و عراق
آمار هولناک سیل نپال؛ 1400 کشته و هزاران مفقود
سازمان ملل خواستار دسترسی بازرسان بین‌المللی برای مستندسازی جنایات غزه شد
رئیس‌جمهور پیگیر تأمین دارو از هند؛ واکسن اروپایی آنفلوآنزا وارد نمی‌شود
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
نیویورک تایمز: بی‌میلی ترامپ به جنگ در یمن، عربستان را سرخورده کرد
ثبت سفارش واردات برنج از امروز آغاز شد
صدای انفجار در بهمئی؛ مهمات به‌جامانده از جنگ منهدم می‌شود
روسیه با استقرار تسلیحات در فضا مخالفت کرد
اکران آنلاین «ماهور» با بازی زنده‌یاد همایون ارشادی
فراخوان حزب عهد ایران برای انسجام و همبستگی ملی حداکثری در شرایط محاصره و دفاع میهنی
نورنما | یک لحظه حواس‌پرتی، یک سقوط تلخ!
رئیس اتحادیه نانوایان: یارانه نان باید به مردم یا زنجیره نهایی پرداخت شود
تمام آمبولانس‌های کشور تا پایان سال هوشمند می‌شوند
تکذیب معامله آمریکا و روسیه بر سر ایران و اوکراین
عارف: خطوط قرمز تصمیم‌گیری مشخص است؛ اختلاف سلیقه نباید به بی‌احترامی به مسئولان منجر شود
انتقال 49 زندانی ایرانی از عراق به زندان ایلام
مقاومت تا زمان اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان پابرجا خواهد ماند
گل‌گهر - الجزیره ؛ آغاز ماجراجویی آسیایی گل‌گهر؛ رحمتی به دنبال تاریخ‌سازی در دوشنبه
یک کشتی در تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفت
بازسازی برج مراقبت فرودگاه تبریز آغاز شد
وزیر علوم راهی ریاض شد؛ ایران در مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی
تشکیل پرونده قضایی برای تأخیر پروازها
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب: وحدت اسلامی راه مقابله با بحران‌های منطقه است
غذای دانشجویی گران‌تر شد؛ سهم دانشجویان کاهش یافت
سرمربی تیم امید :برای بازی با امارات نگرانی نداریم؛ منتظر بازیکنان استقلال و تراکتور هستیم
هشدار درباره ال‌نینو؛ استان‌ها آماده سیلاب و خشکسالی باشند