×
سیاسی
شناسه خبر : 38808
تاریخ انتشار :

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد:

عاقبت نارضایتی ژاپن و کره جنوبی از باج‌خواهی ترامپ چیست؟

دونالد ترامپ درحالی خواستار تامین افزایش هزینه‌‌های نظامیان آمریکایی از ژاپن و کره جنوبی شده که به نظر می‌رسد ادامه این روند در آینده می‌تواند به اتخاذ راهکار‌های جایگزین از سوی توکیو و سئول منجر شود.

به گزارش نورنیوز-یادداشت عاقبت نارضایتی ژاپن و کره جنوبی از باج‌خواهی ترامپ چیست؟ دونالد ترامپ درحالی خواستار تامین افزایش هزینه‌‌های نظامیان آمریکایی از ژاپن و کره جنوبی شده که به نظر می‌رسد ادامه این روند در آینده می‌تواند به اتخاذ راهکار‌های جایگزین از سوی توکیو و سئول منجر شود. ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات یادداشت عاقبت نارضایتی ژاپن و کره جنوبی از باج‌خواهی ترامپ چیست؟دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پس از ورود به کاخ سفید بارها متحدان این کشور در ناتو را هدف انتقادات تند و تیز خود قرار داده و نسبت به عدم اختصاص بودجه دفاعی کافی از سوی آلمان و دیگران گلایه کرده است. ترامپ این روزها هدف تازه‌ای برای کمپین فشار خود یافته است و چه طعمه‌ای بهتر از نزدیکترین متحدان واشنگتن در منطقه پاسیفیک. جان بولتون، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا در سفر ماه جولای خود به ژاپن و کره جنوبی پیام رئیس جمهوری آمریکا را به گوش مقامات این دو کشور رساند: ترامپ از شما می‌خواهد که میلیاردها دلار بیشتر در سال برای تامین هزینه حفظ ده‌ها هزار نیروی آمریکایی در منطقه صرف کنید. بولتون خواستار 300 درصد افزایش هزینه سالانه از 2 میلیارد به 8 میلیارد دلار از ژاپن و 400 درصد افزایش هزینه از سوی کره جنوبی و تغییر آن از 1 میلیارد به 5 میلیارد دلار شد. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز در سفر ماه نوامبر خود به کره جنوبی گفت که کره جنوبی "کشوری ثروتمند" بوده و باید برای تامین هزینه دفاعی کمک بیشتری انجام دهد. هرچند روابط آمریکا با ژاپن و کره جنوبی بسیار نزدیک تلقی می‌شود اما مسلماً پرداخت چنین هزینه‌ای باید توجیهی داشته باشد و اینجاست که کره شمالی و معضل هسته‌ای این کشور خود را نشان می‌دهد.

تنش هسته‌ای میان آمریکا و کره شمالی هرچند هنوز به نتیجه مورد خواست آمریکا نرسیده و باتوجه به نزدیک شدن به پایان سال جاری میلادی ترامپ در برابر رهبر کره شمالی در موضع ضعیفتری قرار گرفته اما افزایش تنش میان واشنگتن و پیونگ یانگ به معنی ناآرام شدن شبه جزیره کره و این اتفاقی نیست که رهبران ژاپن و کره جنوبی به دنبال آن باشند. آمریکا قصد بهره برداری از این شرایط را داشته و به بهانه تامین امنیت توکیو و سئول از طریق نیروهای آمریکایی مستقر در خاک این دو کشور به دنبال افزایش دستمزد خود می‌باشد. البته کاهش نیروهای آمریکایی در شبه جزیره نیز به معنی ضعف واشنگتن بوده و می‌تواند باعث جسورتر شدن کره شمالی و تحرکات بیشتر از سوی کیم جونگ اون شود. ترامپ متحدان آمریکا را به کشورهایی تشبیه کرده که از این کشور سواستفاده می‌کنند اما دستکم در مورد کره جنوبی این ادعا چندان صحیح نیست. سئول 2.6 درصد از تولید ناخالص ملی خود را صرف بودجه دفاعی خود کرده است که بیشتر از هر متحد اروپایی آمریکاست. این کشور 92 درصد از هزینه 11 میلیارد دلاری ساخت کمپ هامفریس (بزرگترین کمپ آمریکا در خارج از این کشور) را متقبل شده و در 4 سال گذشته 13 میلیارد دلار سلاح از آمریکا خریده است.

از سوی دیگر ژاپن به واسطه محدودیت‌هایی که پس از جنگ جهانی دوم با آنها مواجه شد نتوانست به اندازه کره جنوبی سهم زیادی از تولید ناخالص ملی خود را برای مصارف دفاعی هزینه کند اما این کشور تقریبا تمامی هزینه‌های تاسیسات نظامی آمریکا در فوتنما و ایواکونی و همچنین یک سوم هزینه تاسیسات جدید در گوام را متقبل شد. از سوی دیگر ژاپن 90 درصد از تسلیحات و سیستم‌های دفاعی خود را از آمریکا خریداری می‌کند. کارشناسان معتقدند اعمال چنین فشاری از سوی آمریکا بر روی متحدانش برای تامین 4 برابری هزینه دفاعی می‌تواند برای واشنگتن خطرناک باشد و کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی را به فکر تلاش برای یافتن جایگزین‌های دیگری به منظور تامین امنیت بیاندازد.

از قضا کره جنوبی و چین اخیرا یک توافق به منظور افزایش همکاری‌های نظامی و امنیتی امضاء کردند. واشنگتن پست این موضوع را نیز مطرح می‌کند که "شاید افکار عمومی در شبه جزیره کره تمایل به مراتب بیشتری برای انتقال پول به همسایگان خود داشته باشند تا آمریکا. 35 تا 40 درصد از ژاپنی‌ها و مردم کره جنوبی معتقدند حضور آمریکا تاثیر مثبتی در اقتصاد ملی آنها به همراه خواهد داشت و این آمار پایین به شمار می‌روند." استقرار نیروهای آمریکایی در کشورهای دیگر باعث افزایش نفوذ واشنگتن در کشورهای میزبان شده و در عوض کشورهای وابسته به ارتش آمریکا کمتر از گذشته سیاستهای خارجی جاه‌طلبانه خود را دنبال خواهند کرد.

دانشمندان علوم سیاسی این وضعیت دینامیک را معامله امنیت در برابر اقتدار می‌نامند. آمریکا در کلام امنیت این کشورها را تامین می‌کند اما در مقابل کشورهای مذکور به واسطه توافق و یا کاهش توانمندی‌های خود دچار محدودیت شده و دیگر قادر نیستند سیاست‌های خارجی خود را به طور کامل دنبال کنند. این شرایط باعث افزایش قدرت تصمیم‌گیری آمریکا در نقاط مختلف جهان و امکان واکنش سریعتر به بحران‌های ناخواسته شده است. در شرایط کنونی شاید ژاپن و کره جنوبی مجبور به پذیرفتن خواسته‌های آمریکا باشند اما مسلماً شرایط برای همیشه بدین شکل باقی نخواهد ماند و ادامه این باج‌خواهی‌ها هر کشوری را به فکر گزینه‌های جایگزین خواهد انداخت. هرچند ژاپن و کره جنوبی جزو کشورهای ثروتمند به شمار می‌روند اما باتوجه به سابقه تاریخی آنها، دونالد ترامپ با ادامه درخواست‌های غیرمنطقی خود به جای مذاکره و حفظ احترام متقابل با مشکل مواجه خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
X
آگهی تبلیغاتی