×
سیاسی
شناسه خبر : 38742
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/08 ساعت 22:35
مرکل با پوتین، اردوغان و ماکرون تلفنی گفت‌وگو کرد

مرکل با پوتین، اردوغان و ماکرون تلفنی گفت‌وگو کرد

صدر اعظم آلمان با روسای جمهور روسیه، ترکیه و فرانسه درخصوص آخرین تحولات سوریه و لیبی و همچنین تبادل زندانی بین استقلال طلبان روس تبار با اوکراین رایزنی کرد.

به گزارش نورنیوز، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان روز یکشنبه در گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه با سران کشورهای ترکیه، روسیه و فرانسه در خصوص پیشبرد روابط دوجانبه، آخرین تحولات لیبی و سوریه و همچنین تبادل زندانی بین استقلال‌طلبان روس‌تبار اوکراین رایزنی کرد. تماس با پوتین به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کرملین یکشنبه از تماس رئیس جمهور این کشور با صدر اعظم آلمان در ارتباط با مسائل دوجانبه از جمله پروژه خط لوله گازی «نورد استریم-۲» خبر داد.

کاخ ریاست‌جمهوری روسیه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در یک گفت‌وگوی تلفنی روز یکشنبه توافق کردند که از این پروژه خط لوله انتقال گاز حمایت کنند. این در حالی است که آمریکا به شدت مخالف اجرای این پروژه گازی است و روسیه را بابت این پروژه تحریم کرده است. در این پروژه، گاز روسیه به آلمان انتقال می‌یابد. (جزئیات بیشتر) به نوشته رویترز، پوتین و مرکل همچنین تاکید کردند که حل بحران لیبی نیازمند تقویت تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک است. ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل در این گفت‌وگو همچنین از مبادله زندانیان در اوکراین استقبال کردند.

رسانه‌های روسی امروز از آغاز تبادل زندانی میان اوکراین و استقلال طلبان روس‌تبار روسیه در منطقه «دونباس» خبر داده و نوشتند که مناطق استقلال طلب روس تبار، ۵۵ زندانی اوکراینی را به دولت کی‌یف تحویل داده و در ازای آن ۸۷ زندانی را تحویل گرفتند. (جزئیات بیشتر) تماس با ماکرون خبرگزاری رویترز همچنین از رایزنی تلفنی آنگلا مرکل با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه خبر داده است. به نوشته رویترز، امانوئل ماکرون و صدراعظم آلمان از تبادل زندانیانی که روز یکشنبه بین دولت اوکراین و استقلال‌طلبان روس تبار مستقر در شرق اوکراین رخ داد، استقبال کردند. دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای، نوشت: «تبادل زندانیان که امروز به اتمام رسید، یک اقدام بشر‌دوستانه است که مدت‌ها منتظر آن بودیم.

در راستای تصمیماتی که در نشست پاریس گرفته شده، حال باید اجرای کامل آتش‌بس دنبال شود.» گفت‌وگو با اردوغان خبرگزاری «آناتولی» ترکیه نیز از گفت‌وگوی تلفنی «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه با آنگلا مرکل خبر داد. به نوشته این منبع خبری، اردوغان و مرکل درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه از جمله آخرین تحولات سوریه و لیبی رایزنی کردند. توافقنامه ترکیه با دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فایز سراج» که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده، نگرانی‌هایی را بین برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی که حامی دولت شرق لیبی هستند، ایجاد کرده است.

رئیس‌جمهور ترکیه در روزهای گذشته از احتمال اعزام نیروی نظامی به لیبی برای پشتیبانی از دولت وفاق ملی این کشور خبر داد. دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز سراج در طرابس مستقر است. در مقابل، دولت شرق لیبی قرار دارد که از سوی چند کشور از جمله امارات عربی متحده، عربستان سعودی، ایتالیا، فرانسه و مصر پشتیبانی می‌شود. نیروهای دولت شرق به فرماندهی «خلیفه حفتر» هفته‌هاست که تلاش می‌کنند تا طرابلس را به تصرف خود درآورند. اعزام نیروهای ترکیه‌ای به لیبی، به بهانه مقابله با عملیات حفتر، صورت می‌گیرد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟
قیمت بنزین در آمریکا کاهش یافت
هشدار قوه قضاییه به عوامل مرتبط با دشمن
حسن یزدانی مُهر آخر را زد؛ ترکیب جهانی کشتی آزاد کامل شد
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
شهباز شریف: در مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای شرکت می‌کنم
جزئیات تصادف مرگبار صبحگاهی با 10 کشته و زخمی
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله به 80 هدف در جنوب لبنان
ریزش قیمت نفت در بازار جهانی
سپاه پاسداران: در صورت تکرار زیاده‌خواهی دشمن، پاسخ قاطع خواهیم داد
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها امروز جمعه 29 خرداد
استقبال غافلگیرکننده از پخش بازی فوتبال ایران در سینما
افزایش بی‌سابقه هزینه واردات انرژی در هند
نور ویدئو | توافق ایران و آمریکا ؛ آتش بس بحران یا آغاز نبردی تازه ؟
حسن یزدانی برنده جنگ گلادیاتورها؛ کاپیتان راهی جهانی شد
امیرمحمد یزدانی و فیروزپور مسافر مسابقات جهانی شد
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد