×
سیاسی
شناسه خبر : 38689
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/08 ساعت 11:17
صالح در بغداد، البناء نامزد جدید معرفی می کند

صالح در بغداد، البناء نامزد جدید معرفی می کند

برخی منابع پارلمانی عراق اعلام کردند که «برهم صالح» رییس جمهوری امروز به بغداد باز گشته و وظایف و مسئولیت های خود را از سر می گیرد.

هم چنین امروز چند نماینده مجلس عراق خبر دادند که فراکسیون «البناء» (سازندگی) به زودی و در هفته جاری گزینه جدیدی برای سمت نخست وزیری به رییس جمهوری معرفی خواهد کرد.

هر چند نام این گزینه اعلام نشده، اما گفته می شود که همه فراکسیون ها و جناح های سیاسی مجلس و بازیگران بیرون آن با این گزینه جدید موافق هستند و برای معرفی وی به توافق رسیده اند.

نمایندگان جناح های سیاسی در مجلس عرق از وجود گشایش سیاسی در هفته جاری در مورد انتخاب نامزد نخست وزیر خبر دادند و تایید کردند، این فرد که از فراکسیون البناء (سازندگی) به رئیس جمهوی معرفی می شود، مورد تایید همه جریان های سیاسی عراق است.
معاون جریان «سائرون» مورد حمایت «مقتدی صدر» در این ارتباط گفت که ائتلاف سازندگی در حال پیشنهاد شخصیتی مستقل و به دور از هرگونه نفوذ حزبی برای تصدی سمت نخست وزیری است.

«امجد هاشم آل العقابی» " ادامه دارد: ائتلاف سازندگی قرار است در نامه ای به برهم صالح، فرد جدید را که مورد توافق همه جریان ها و معترضان است، معرفی کند.
از سوی دیگر، نماینده فراکسیون «حکمت» مورد حمایت جریان «حکیم»، امروز در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که هفته جاری بحران سیاسی کنونی با معرفی نخست وزیر جدید رفع خواهد شد.

«جاسم البخاتی» نوشت: تلاش ها از سوی افراد خردمند و عقلای ملت در راستای بازگشت برهم صالح رییس جمهوری به بغداد انجام شده است.
وی افزود که «عمار الحکیم» برای حل و فصل بحران معرفی نخست وزیر و رسیدن به انتخاب فرد شایسته، اقدام هایی انجام داد که شامل دیدار با رئیس جمهوری بود.
در همین زمینه، یک عضو «اتحادیه مهینی کردستان عراق» در مجلس این کشور خبر داد که صالح رئیس جمهوری امروز  برای انجام کارهای عادی خود به بغداد پایتخت باز گشته است.
«نصرالله سورچی» با انکار قهر و سیاسی بودن حضور صالح در شمال عراق گفت که سفر رئیس جمهوری به سلیمانیه با هدف دیدار با خانواده و بازدید از استان انجام شده است.

از سوی دیگر جانشین فراکسیون «تغییر» در مجلس عراق گفت که بحران معرفی نخست وزیر هنوز باقی است و همه باید با کمک رییس جمهوری و مردم برای رفع این مشکل تلاش کنند.
«یوسف محمد صادق» در بیانیه ای مطبوعاتی نوشت که بحران و شرایط کنونی، رئیس جمهوری را ملزم به انجام وظایف اساسی خود با در نظر گرفتن اوضاع عمومی کشور و خواست معترضان می کند.
وی با تأکید بر اینکه ابهام در تعیین بزرگترین جناح و فراکسیون همچنان وجود دارد، افزود: جناح های سیاسی باید به گفت و گو تکیه کنند تا برای معرفی نخست وزیر به توافق برسند، در صورت نبود اجماع در معرفی اکثریت، دادگاه فدرال باید برای دستیابی به راه حل آسانتر موضوع را حل کند.

نمایندگان عضو فراکسیون «مستقلون» هم در بیانیه ای که از سوی «هنا الطائی» جانشین این تشکل خوانده شد، اعلام کردند که بحران کنونی عراق بسیار بزرگ است و خطبه های جمعه مرجعیت عالی، نقشه راه را برای ساماندهی راهپیمایی سیاسی و حل بحران ترسیم کرده است.

وی افزود: رهبران سیاسی مطابق برنامه های از پیش تعیین شده خود پیش می روند، اما لازم است که با توجه به اوضاع کشور در انتخاب نخست وزیر از بحث و جدل بیهوده و اختلاف نظر خودداری کنند و مراقب باشند که یک چهره اختلافی و جدلی را انتخاب نکند.

الطایی تاکید کرد: در این شرایط نیاز به حفظ منافع ملی و عمومی بیشتر از مصالح حزبی است، بنابر این نمایندگان بین راضی و ناراضی بودن از عملکرد جناح های سیاسی خود در انتخاب و معرفی نخست وزیر منافع کشور را بر همه امور ترجیح دهند.

اعتراض های عراق که از مهرماه آغاز شده، ماه گذشته منجر به استعفای «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر این کشور شد و با وجود پایان مهلت قانونی، اختلاف نظرهای سیاسی سبب شد معرفی نخست وزیر جایگزین به دیگر چالش های سیاسی عراق افزوده شود.

اختلاف نظرها و نبود اجماع میان همه جریان های سیاسی و حزبی همچنین باعث شد تا برهم صالح رییس جمهوری عراق با ارسال نامه ای به مجلس آمادگی اش برای استعفعا از سمت رییس جمهوری را اعلام کند.


ایرنا
کلید واژگان
نورنیوزبغدادصالح
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 30 مرداد / طلا صعود می کند؟
رونمایی از طرح آرامگاه فرشچیان
دفن پروژه جاه‌طلبانه نئومِ بن سلمان در شن‌های عربستان!
منیر الحدادی به لیگ اسپانیا بازگشت
سیاستگذاری اقتصادی تغییر ریل می‌دهد؟
قطر: بازگشت به شرایط پیش از جنگ ضروری است
قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
گزارش تصویری| آزمون سراسری سال 1405
پای اسپانیایی‌ها به بیرجند باز شد
دفاع و بازتولید قدرت از دل تهدید
ناکامی آزادکاران جوان در مسابقات جهانی
بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت حملات اخیر اسرائیل به غزه
انتقاد تند داریوش ارجمند از بودجه هنرمندان
توضیح درباره ابطال مصوبات شورای رقابت در پیش‌فروش خودرو
توقف پروازها در بن‌گوریون
مشاور امنیت ملی عراق چه پیامی را به قالیباف رساند؟
آخرین خبر از پرونده تکان‌دهنده و 53 میلیون دلاری هاروارد
انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
قالیباف به کربلا رسید
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
واکنش چین به تهدید اقتصادی ترامپ علیه ایران
شکست کشتی‌گیران ایرانی در رقابت‌های جهانی
رکورد 48 ساعته پلیس؛ کشف هزاران تن موادمخدر و سوخت قاچاق
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در چند روز آینده
وقوع حادثه دریایی در سواحل یمن
قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک
روسیه: برای دیدار با مذاکره‌کنندگان آمریکایی آماده‌ایم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهد
گام مجلس برای حمایت از تولیدکنندگان؛ خسارت‌ها با جریمه تأخیر پرداخت می‌شود
هشدار نارنجی؛ احتمال وقوع سیلاب در 5 استان کشور
حمله اسرائیل به ابوالظهور؛ پیام مستقیم به اردوغان و ارتش ترکیه
آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1405 آغاز شد
هشدار سخنگوی سپاه؛ سلاح‌های ایران در جنگ بعدی متفاوت خواهد بود
مرکز آزمون تصادف خودرو راه‌اندازی شد اما آزمون تصادف خودروها آغاز نشد
بازگشت پروازهای بندرعباس به شمال کشور
عارف خواستار پایان دخالت شوراهای عالی در امور اجرایی دانشگاه‌ها شد
نورنما | آتش سوزی در جزیره سالامینا یونان
اسلام‌آباد میزبان وزیر خارجه سوریه پس از 19 سال
غم‌انگیزترین غایبان کنکور 1405؛ 4 داوطلب شهید و 30 نفر فوت شدند
پیام عمان درباره تنگه هرمز؛ خواهان تشدید تنش نیستیم
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مازندران
شوک بزرگ در نقل و انتقالات استقلال؛ ستاره فصل قبل تمرینات را با تیم اسپانیایی آغاز کرد!
روند صعودی قیمت نفت خام برای پنجمین روز متوالی
حرم حضرت معصومه(س) میزبان مراسم چهلمین روز تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی
افزایش نگرانی تل‌آویو از حضور دریایی ترکیه در سوریه
چین ساخت جزیره مصنوعی برای بزرگ‌ترین پایگاه نظامی خود را تکمیل کرد
تقدیر وزیر جهاد کشاورزی از فعالیت صیادان در دوران جنگ
کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم
عراقچی: اصرار بر سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا، شکست‌های بیشتری به بار می‌آورد