×
اقتصادی
شناسه خبر : 38643
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 17:58
ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد:

ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی

محققان کشورمان در قالب طرحی ملی، موفق به دستیابی به دانش فنی ساخت نسل جدید نانو فیلتر با قابلیت جذب دوده خودروی دیزلی شدند.

 به گزارش نورنیوز-ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی تهران – ایرنا –محققان کشورمان در قالب طرحی ملی، موفق به دستیابی به دانش فنی ساخت نسل جدید نانو فیلتر با قابلیت جذب دوده خودروی دیزلی شدند. به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در شرایطی که آلودگی هوای کلان شهرها مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است، نوآوری محققان ایرانی در قالب محصول «ایران ساخت» به کمک رفع آلاینده‌های هیدورکربنی محیط زیست آمده است.

رسول نوروزیان مجری این طرح ملی بیان کرد: در حال حاضر فرآیند ساخت نانو فیلتر جاذب دوده ایرانی خودروی دیزل و پیگیری برای اخذ استاندارد بین‌المللی ECE-R۱۳۲ در حال طی شدن است. وی با اشاره به حمایت‌های مرکز طرح‌های کلان ملی معاونت علمی و فناوری از اجرای این طرح گفت: در حال حاضر خودروسازان از فیلترهای سرامیکی خارجی استفاده می‌کنند که کارایی و سازگاری با شرایط موتور دیزل و گازوئیل یورو ٢ را ندارد، ضمن اینکه قیمت آن سه برابر محصول تولیدی ایرانی است.

نوروزیان افزود: این محصول متناسب با شرایط کشور بومی شده و جمهوری اسلامی ایران صاحب پیشرفته‌ترین فناوری روز دنیا در حوزه کنترل و رفع آلاینده‌های هیدروکربنی زیست محیطی شده است. وی به یکی از نوآوری‌های این طرح اشاره کرد و افزود: این فیلتر دوده قابلیت اجرا بر روی انواع خودرو دیزل و حتی با پایه موتور یورو ٢ و با شرایط سوخت گازوئیل یورو ٢ و ٧٠٠ پی پی ام گوگرد را داراست. همچنین عمر و پایداری ٣ برابری نسبت به نمونه فیلتر سرامیکی خارجی دارد. این محقق با تاکید براینکه خودروهای بنزینی، خودروهای دیزلی و موتور سیکلت‌ها در مجموع حدود ۷۵ درصد آلودگی هوای تهران را ایجاد می‌کنند، توجه لازم به منظور کنترل و کاهش آلودگی در در این بخش را بسیار با اهمیت دانست و گفت: آلودگی هوا را باید از بین بردن منشا آن کنترل کرد. نوروزیان اظهارکرد: این فیلتر هوا قدرت جذب ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون را دارد. پس می‌تواند برای کنترل آلودگی گامی مهم باشد. وی با بیان اینکه این فلیترها با نصب یک نانو کاتالیست جاذب، قابلیت استفاده در خودروهای بنزینی را نیز دارد و دانش تولید آن در اختیار محققان کشورمان است، تاکید کرد: به طورحتم اجرای این فناوری نوین ایرانی در جهت کنترل و کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها سهم بسزایی می‌تواند داشته باشد.

نوروزیان به درخواست دو شرکت سوئیسی و دانمارکی برای بهره‌برداری از این دانش فنی اشاره کرد و گفت: نیاز ضروری کشور در شرایط فعلی تحریم‌های ظالمانه و تعصب نسبت به کشور باعث شد اقدامات لازم به منظور توسعه، تجاری‌سازی و تولید ملی این فناوری پیشرفته ایرانی با همکاری سرمایه گذاران صنعت خودرو کشور انجام شود. وی گفت: در حال حاضر یک شرکت خودرو ساز ایرانی به عنوان بهره بردار اول این طرح ملی موافقت خود را برای استفاده از این محصول اعلام کرده و امید است با باور توانمندی‌ها و استعدادهای دانش آموختگان ایرانی حسب فرمایشات مقام معظم رهبری به شکل صحیحی برای تحقق هر چه بیشتر تولید ملی فناوری‌های نوین گام برداریم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ردپای حافظه خاموش در بازیابی خاطرات
بازفرآوری پسماندهای هسته‌ای
درخششی 100 میلیارد برابر خورشید؛ ستاره یا سیاه‌چاله؟
سرکوب احساسات، کرختی عاطفی به همراه دارد
پیشنهاد بغداد برای شورای امنیتی مشترک ایران، عراق و عربستان
چگونه زنجیره پشتیبانی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» مختل شد؟
وزیر خارجه پاکستان وارد لندن شد
هشدار نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس درباره تخلف شناورها
عراقچی: ایران از لبنان در دفاع از تمامیت ارضی حمایت می‌کند
مخالفت هیأت دولت با طرح مقابله با نفوذ بیگانگان؛ ایرادات جدی دارد
پاسخ دستیار قالیباف به ادعای رئیس مجلس عراق درباره خلیج فارس
مشارکت یا حمایت از جنگ اقتصادی علیه ایران اقدام جنگی تلقی می‌شود
قطعی برق تهران فردا دوشنبه 2 شهریور + لینک
میدری: طرح افزایش مبلغ کالابرگ برای برخی مشمولان آماده شد
زابل زیر غبار؛ سرعت باد به 101 کیلومتر بر ساعت رسید
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
گزارش خلاصه بازی استقلال و سپاهان امروز یکشنبه در رقابت های لیگ برتر
روزبه چشمی در جمع بزرگان استقلال؛ 200 بازی با پیراهن آبی
ایران با 4 مدال جهانی، چهارم کشتی آزاد جوانان جهان شد
واهمه صهیونیست‌ها از بادبادک‌های کودکان فلسطینی!
تلاش برای خاتمه جنگ علیه ایران
دیدار امنیتی مصر و تشکیلات خودگردان درباره آینده فلسطین
خسروپناه: دانشگاه باید اتاق فکر نظام برای حل مسائل ملی شود
شمس آذر قزوین 0- 2 آلومینیوم اراک/ پیروزی قاطع اراکی‌ها در قزوین
استقلال 2 – 0 سپاهان؛ سپاهان هم حریف استقلال نشد
حملات اسرائیل به غزه؛ چندین فلسطینی زخمی شدند
طلای ثانیه آخری آریا یوشیدا؛ کشتی‌گیر ایرانی‌ژاپنی قهرمان جهان شد
استقلال خوزستان 1-1 نساجی مازندران/اولین امتیاز فصل برای هر دو تیم
ایران، پرونده رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان را با طلا بست
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا دوشنبه 2 شهریور + جدول
رایزنی واشنگتن و مسقط درباره تحولات منطقه
ژنرال آمریکایی: 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست دادیم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 2 شهریور / طلای 18 عیار در آستانه 22.5 میلیون تومانی
آتلانتیک: از این پس، ایران قدرت برتر غرب آسیاست
هواپیمای شناسایی ترکیه در شمال عراق سقوط کرد
گزارش واشنگتن‌پست از افزایش مشکلات سلامتی ترامپ 80 ساله
رایزنی پشت‌پرده دمشق و تل‌آویو در اردن
تصمیم جدید شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران
جزئیات تغییر مدت اعتبار گذرنامه‌ها
پزشکیان: صرفه‌جویی بنزین از دولت شروع شود
اولین مدال طلای کشتی آزاد جوانان ایران به دست آمد
افشاگری فاکس‌نیوز از مشکل «بالادستی» آمریکا
سردار ابن الرضا:جنگ اخیر مسیر صنعت دفاعی را تغییر داد
سخنگوی سپاه: جنگ اقتصادی، فریب ادراکی دشمن است
بومرنگ ایران، به سوی خود آمریکا بازمی‌گردد
کشتی‌ها در تنگه هرمز مشمول پرداخت هزینه خدمات می‌شوند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 1 شهریور 1405
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند