×
اقتصادی
شناسه خبر : 38643
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 17:58
ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد:

ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی

محققان کشورمان در قالب طرحی ملی، موفق به دستیابی به دانش فنی ساخت نسل جدید نانو فیلتر با قابلیت جذب دوده خودروی دیزلی شدند.

 به گزارش نورنیوز-ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی ساخت نانوفیلتر با قابلیت جذب دوده خودروهای دیزلی از سوی محققان ایرانی تهران – ایرنا –محققان کشورمان در قالب طرحی ملی، موفق به دستیابی به دانش فنی ساخت نسل جدید نانو فیلتر با قابلیت جذب دوده خودروی دیزلی شدند. به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در شرایطی که آلودگی هوای کلان شهرها مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است، نوآوری محققان ایرانی در قالب محصول «ایران ساخت» به کمک رفع آلاینده‌های هیدورکربنی محیط زیست آمده است.

رسول نوروزیان مجری این طرح ملی بیان کرد: در حال حاضر فرآیند ساخت نانو فیلتر جاذب دوده ایرانی خودروی دیزل و پیگیری برای اخذ استاندارد بین‌المللی ECE-R۱۳۲ در حال طی شدن است. وی با اشاره به حمایت‌های مرکز طرح‌های کلان ملی معاونت علمی و فناوری از اجرای این طرح گفت: در حال حاضر خودروسازان از فیلترهای سرامیکی خارجی استفاده می‌کنند که کارایی و سازگاری با شرایط موتور دیزل و گازوئیل یورو ٢ را ندارد، ضمن اینکه قیمت آن سه برابر محصول تولیدی ایرانی است.

نوروزیان افزود: این محصول متناسب با شرایط کشور بومی شده و جمهوری اسلامی ایران صاحب پیشرفته‌ترین فناوری روز دنیا در حوزه کنترل و رفع آلاینده‌های هیدروکربنی زیست محیطی شده است. وی به یکی از نوآوری‌های این طرح اشاره کرد و افزود: این فیلتر دوده قابلیت اجرا بر روی انواع خودرو دیزل و حتی با پایه موتور یورو ٢ و با شرایط سوخت گازوئیل یورو ٢ و ٧٠٠ پی پی ام گوگرد را داراست. همچنین عمر و پایداری ٣ برابری نسبت به نمونه فیلتر سرامیکی خارجی دارد. این محقق با تاکید براینکه خودروهای بنزینی، خودروهای دیزلی و موتور سیکلت‌ها در مجموع حدود ۷۵ درصد آلودگی هوای تهران را ایجاد می‌کنند، توجه لازم به منظور کنترل و کاهش آلودگی در در این بخش را بسیار با اهمیت دانست و گفت: آلودگی هوا را باید از بین بردن منشا آن کنترل کرد. نوروزیان اظهارکرد: این فیلتر هوا قدرت جذب ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون را دارد. پس می‌تواند برای کنترل آلودگی گامی مهم باشد. وی با بیان اینکه این فلیترها با نصب یک نانو کاتالیست جاذب، قابلیت استفاده در خودروهای بنزینی را نیز دارد و دانش تولید آن در اختیار محققان کشورمان است، تاکید کرد: به طورحتم اجرای این فناوری نوین ایرانی در جهت کنترل و کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها سهم بسزایی می‌تواند داشته باشد.

نوروزیان به درخواست دو شرکت سوئیسی و دانمارکی برای بهره‌برداری از این دانش فنی اشاره کرد و گفت: نیاز ضروری کشور در شرایط فعلی تحریم‌های ظالمانه و تعصب نسبت به کشور باعث شد اقدامات لازم به منظور توسعه، تجاری‌سازی و تولید ملی این فناوری پیشرفته ایرانی با همکاری سرمایه گذاران صنعت خودرو کشور انجام شود. وی گفت: در حال حاضر یک شرکت خودرو ساز ایرانی به عنوان بهره بردار اول این طرح ملی موافقت خود را برای استفاده از این محصول اعلام کرده و امید است با باور توانمندی‌ها و استعدادهای دانش آموختگان ایرانی حسب فرمایشات مقام معظم رهبری به شکل صحیحی برای تحقق هر چه بیشتر تولید ملی فناوری‌های نوین گام برداریم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
X
آگهی تبلیغاتی