×
سیاسی
شناسه خبر : 38627
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 14:21
آیا عراق می‌تواند انتخابات زودهنگام برگزار کند؟

آیا عراق می‌تواند انتخابات زودهنگام برگزار کند؟

کارشناسان عراقی، برگزاری انتخابات زودهنگام در کشورشان را دچار مشکلاتی دانستند که آن را تا حداقل یک سال دیگر غیر ممکن می‌سازد.

 مسئولان و کارشناسان عراقی برگزاری انتخابات زودهنگام ظرف ماه‌های آتی در کشورشان را غیرممکن خواندند.

«ریاض البدران» عضو شورای کمیساریای عالی انتخابات عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع)، زیرساخت‌های فنی برای برگزاری انتخابات زودهنگام عراق در سطح شهرستان‌ها و کوچک‌تر از آن را غیرآماده خواند و گفت: «حاضر شدن زیرساخت‌های برگزاری انتخابات به زمان نیاز دارد و کمتر از یک سال هم زمان نمی‌برد».

خبرگزاری عراقی به نقل از «مقداد الشریفی» کارشناس مسائل انتخابات هم آورده است: کمیساریای جدید انتخابات و قانون جدید که نیازمند یک نهاد ناظر است، قادر نخواهد بود که انتخابات زودهنگام را برگزار کند.

وی افزود: قانون انتخابات به دلیل مشخص نبودن نوع حوزه‌های انتخابیه کامل نیست و درباره تعداد حوزه‌های انتخابیه در استان‌ها متناسب با بزرگی و جمعیت آن‌ها تصمیمی گرفته نشده است.

الشریفی با پیش بینی اینکه شورای کمیساریای انتخابات تنها بعد از پایان دوره فعلی پارلمان بتواند انتخابات زودهنگام را برگزار کند، گفت: انتخابات نیاز به یک نهاد ناظر و نیاز به مشخص شدن جدول زمانی برای برگزاری انتخابات دارد، علاوه بر اینکه خلأهایی که درقانون انتخابات وجود دارد، باید رفع شود.

«علاء عبد عوده» رئیس کمیساریای انتخابات در استان «ذی قار» عراق هم در گفت‌وگو با خبرگزاری واع تاکید کرد که کمیساریای جدید تا حداقل یک سال دیگر قادر به برگزاری انتخابات جدید نیست.

عوده تاکید کرد: «بازنشسته کردن اعضا و مدیران فعلی کمیساریای انتخابات و انتخاب جانشینانی برای آنها از خارج از کمیساریا دست‌کم شش ماه زمان نیاز دارد و این مدیران جدید هم به دوره‌های آموزشی داخلی و خارجی نیاز دارند که خود، شش ماه دیگر زمان می‌برد؛ علاوه بر اینکه باید قراردادهای محکمی با شرکت‌های خارجی برای رساندن کمک‌های لجستیک لازم به کمیساریا به منظور برگزاری انتخابات منعقد شود».

عبد عوده گفت: «کمیساریای انتخابات باید قبل از برگزاری انتخابات زودهنگام به این امور رسیدگی کند که یک سال زمان لازم دارد».

«سعد الراوی» نائب رئیس شورای کمیساریای انتخابات عراق هم در گفت‌وگو با خبرگزاری عراق تاکید کرد: ترسیم حوزه‌های انتخابیه در قانون جدید نیاز به یک کمیته ویژه و بی‌طرف دارد که همه طرف‌ها را راضی کند. این کمیته برای اینکه تشکیل شود به زمان نیاز دارد، علاوه بر آن وقتی هم برای ترسیم حوزه‌های انتخابیه لازم است، چیزی که خودش دلیل اصلی برگزاری انتخابات زودهنگام بوده است.

وی ادامه داد: ترسیم حوزه‌ها در سطح شهرستان‌ها نیاز به زمان دارد و باید عادلانه توزیع شود تا حقوق همه گروه‌ها مصون بماند و یک کمیته قضایی هم وجود داشته باشد که به هر گونه شکایتی و در خصوص تعیین و ترسیم حوزه‌های انتخابیه رسیدگی کند.

پارلمان عراق سه شنبه گذشته قانون جدید انتخابات و ترسیم حوزه‌های انتخابیه متعدد و رای‌گیری فردی را تصویب کرد. این قانون مصوب شامل ۵۰ ماده قانونی انتخابات است که ۱۴ ماده آن قبل‌تر و ۳۶ ماده دیگر آن روز سه شنبه به تصویب رسید.

طبق این قانون جدید، حوزه‌های انتخابیه بر اساس هر استان تقسیم‌بندی می‌شود و اگر تعداد جمعیت هر شهرستانی کمتر از یکصد هزار نفر باشد، آن شهرستان برای تشکیل یک حوزه انتخابیه، با نزدیک‌ترین شهرستان ادغام می‌شود. هر نامزد هم باید به صورت فردی نام‌نویسی کند، بر خلاف گذشته که مردم عراق به فهرست‌ها رأی می‌دادند.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
عراق
نظرات

آخرین اخبار
اگر هوش مصنوعی می‌ترسید، این گزارش را از دست ندهید
ماده غذایی ارزشمندی که سطح کلسترول را کاهش می دهد
درچه صورت اثربخشی آنتی‌بیوتیک کاهش می‌یابد؟
چاقی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری را افزایش می‌دهد
ذخیره میلیاردها گیگابایت داده در گاوصندوق دیجیتال نانویی!
با این راه از شرّ بوی بد دهان در ایام روزه‌داری خلاص شوید
تبدیل زادگاه هیتلر به کلانتری جنجال به‌پا کرد
ماه همچنان از درون می‌لرزد
رونمایی تسلا از یک سایبر تراک ارزان‌قیمت
فوق‌ستاره آرژانتینی 4 قدم تا 900 گل
امروز چند نفر در غزه به‌شهادت رسیدند؟
هند به دنبال همکاری 10 میلیارد دلاری با اسرائیل
حمله پهپادی اوکراین به کارخانه تولید موشک روسیه
پزشکان و مشاوران امنیت کوبا، ونزوئلا را ترک می‌کنند
نتانیاهو به دنبال کاهش وابستگی نظامی به آمریکا
صالحی: ماه رمضان فرصتی برای بازگشت به قرآن است
نخست‌وزیر اسلواکی، اوکراین را به قطعی برق تهدید کرد
افزایش 15 درصدی تعرفه‌ها؛ بزرگترین سم برای اقتصاد اروپا
تحریم‌های زلنسکی علیه روسیه و ایران
اعلام زمان معرفی سرمربی جدید استقلال از سوی تاجرنیا
تهدید دولت الجولانی توسط داعش
قاتلِ زن جوان به زندگی خود پایان داد
توضیحات وزارت علوم درباره اتفاقات امروز 2 دانشگاه تهران
برد خانگی فولاد برابر ذوب‌آهن
واکنش عربستان به اظهارات جنجالی سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی
مخالفت نماینده دموکرات کنگره آمریکا با جنگ علیه ایران
دستگیری عاملان حمله به صداوسیمای کیش
گفت‌وگوی وزرای خارجه انگلیس و آمریکا درخصوص ایران
6 بانک با تعهد کتبی به ساتنا برگشتند
نورنما | سفره افطار آوارگان فلسطینی وسط خرابی های غزه
محکومیت اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی توسط دبیرکل اتحادیه عرب
ماجرای تنش در دانشگاه شریف چه بود؟
ایران نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تروریستی اعلام کرد + تصویر بیانیه
بازتاب رونمایی موشک جدید سپاه پاسداران در رسانه های خارجی
گزارش تصویری | المپیک زمستانی در ایتالیا
کشتار 38 نیجریه‌ای توسط مهاجمان مسلح
یک مقام سعودی: جنگ با ایران قمار پرهزینه‌ای است
سازمان همکاری اسلامی به اظهارات سفیر آمریکا در اسرائیل واکنش نشان داد
روسیه به کره جنوبی درباره همکاری با ناتو هشدار داد
نماینده پارلمان لبنان: ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
سرمربی جدید تراکتور: اسکوچیچ دورانی طلایی برای تراکتور رقم زد
دستور مهم سراج برای پرونده اغتشاشگرانی که مرتکب جرائم خشن نشد‌ند
عارف: اولویت دولت تأمین ارز برای بخش خصوصی است
امیر جهانشاهی: نیروی زمینی هرگونه تهدیدی را در نطفه خفه می کند
چه خبر از پرونده کوروش کمپانی؟
انتشار تصاویری از تمرین‌ نظامیان آمریکایی در منطقه توسط سنتکام
اعلام قیمت جدید محصولات پارس خودرو +جدول
ترامپ: تعرفه واردات از همه کشورها به 15 درصد افزایش یافت
مخالفت اکثریت مردم انگلیس با استفاده آمریکا از پایگاه‌های نظامی این کشور علیه ایران
شلیک پلیس به ‌خودروی حامل اتباع؛ ماجرا چه بود؟