×
اقتصادی
شناسه خبر : 38626
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 14:01
توزیع تایرهای سواری در سامانه تجارت داخلی ثبت می‌شود

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین و تنظیم بازار وزارت صنعت:

توزیع تایرهای سواری در سامانه تجارت داخلی ثبت می‌شود

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت گفت: به منظور کاهش حاشیه قیمتی، بهبود نظارت‌ها و تنظیم بازار، توزیع تایرهای سواری سبک در سامانه تجارت داخلی ثبت می‌شود.

«محمدرضا کلامی» افزود: سالیانه ۲۴ میلیون حلقه تایر سواری سبک در کشور مورد نیاز است، این در حالی است که پارسال، تولیدکنندگان داخلی ۱۷ میلیون حلقه تولید کردند و امسال نیز در تلاشند تا آمار خود را به ۱۹ میلیون حلقه برسانند.

وی یادآور شد:‌ تا پارسال و پیش از گران شدن ارز با یک بازار رقابتی در تایر سواری سبک مواجه بودیم، به‌طوری که داخلی‌ها سالیانه حدود ۱۷ میلیون حلقه تایر تولید می‌کردند و بیش از هفت میلیون حلقه تایر وارد می شد و رقابت تولیدکنندگان و واردکنندگان، قیمت های مناسبی برای مصرف‌کنندگان به همراه داشت.

کلامی بیان داشت: امروز که نرخ ارز افزایش یافته و ارز واردکنندگان نیز نیمایی شده، از واردات لاستیک سبک سواری استقبال نمی‌شود، به‌طوری که پارسال کمتر از سه میلیون حلقه وارد شد و امسال نیز حدود یک میلیون حلقه وارد می شود که به معنای ایجاد حاشیه قیمت برای این دسته از تایرهاست.

وی گفت: در این راستا ‌ستاد تنظیم بازار چند تکلیف برای تولیدکنندگان مشخص کرده که از آن جمله، تلاش برای افزایش ظرفیت‌های تولید و بهبود کیفیت برای تامین نیاز داخل به‌ویژه در سایزهای پُرمصرف مثل پراید، پژو و نیسان است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت ادامه داد: همچنین مقرر شده تا تایرهای سواری از طریق ثبت در سامانه تجارت داخلی، توزیع شوند و فروشندگان هر چقدر تایر که می‌فروشند در سامانه یاد شده ثبت کنند.

وی خاطرنشان کرد:‌ به این ترتیب، امکان نظارت بهتری بر همه نمایندگی‌های توزیع مستقر در ۳۱ استان کشور و کاهش حاشیه قیمتی بازار و کارخانه به وجود خواهد آمد.

۲ شرط افزایش قیمت تایرهای وانتی

کلامی در پاسخ به اعتراض تولیدکنندگان تایر به افزایش نیافتن قیمت تایرهای وانتی که کاهش تولید این سایز را به دنبال داشت، گفت: در این زمینه دو شرط افزایش ظرفیت‌های تولیدی و کاهش حاشیه قیمتی بدون ایجاد کمبود در سایر سایزها برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد:‌ فقط در این صورت با افزایش قیمت تایرهای وانتی موافقت می‌شود تا تولید این سایز برایشان اقتصادی شود.

 در ماه‌های گذشته، قیمتی که سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و تولیدکننده بابت تایرهای وانتی اعلام کرده بود، مورد تایید و رضایت کارخانجات تولیدی قرار نگرفت.

بر این اساس کارخانجات، ظرفیت تولید تایرهای وانتی‌شان را کاهش داده و به سمت سایر تایرها که سود معقولی داشتند، سوق دادند.

نتیجه این تصمیم تایرسازان، کمبود تایر وانتی در تابستان بود که این فصل سال، زمان و نیاز به جابجایی میوه و تره‌بار، اوج مصرف این دسته از لاستیک هاست.

این در حالی است که کارخانجات تولیدی با رصد مستمر بازار و علائمی که از خریداران دریافت می‌کنند، به تنظیم تولید و عرضه تایرها می‌پردازند و بطور نمونه تولید تایر پراید در ماه‌های گذشته با افزایش ۲۲ درصدی و تایر سمند با کاهش سه تا پنج درصدی همراه شد.


خبرگزاری ایرنا
کلید واژگان
توزیع تایرهای سواری
نظرات

آخرین اخبار
تقدیر دادگستری البرز از اطلاعات سپاه برای شناسایی و بازداشت جاسوس رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم