×
اقتصادی
شناسه خبر : 38622
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 13:45
تمایل عمانی‌ها برای واردات از ایران به جای لبنان و سوریه

مدیرکل توسعه بازار سازمان بنادر مطرح کرد:

تمایل عمانی‌ها برای واردات از ایران به جای لبنان و سوریه

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی از علاقه‌مندی عمان به واردات از ایران به جای واردات از لبنان و سوریه خبر داد و گفت: کاهش تعرفه‌های بندری و گمرکی برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور در دستور کار است.

به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی «محمدعلی اصل سعیدی پور»، با اشاره به موافقتنامه حمل و نقل دریایی و کشتیرانی تجاری میان ایران و عمان که دو هفته پیش به امضای وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و وزیر بازرگانی عمان رسید، اظهار کرد: این موافقتنامه پس از طی مراحل استصوابی لازم در دو کشور و بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون ابلاغ می شود.

وی ارتقای همکاری شرکت‌های کشتیرانی در زمینه حمل کالا بین ایران و عمان و کشورهای ثالث، تسهیل ورود و خروج کشتی‌های باری و مسافری در بنادر طرفین قرارداد و بنادر کشورهای ثالث و نیز توافق همکاری‌های فنی اعم از عملیات امداد و نجات دریایی، محافظت از محیط زیست دریایی، آموزش‌های مرتبط با دریانوردی، امنیت دریانوردی و تبادل اطلاعات و تجارب از محورهای اصلی توافقنامه مذکور است.

سعیدی پور با بیان اینکه یکی از اهداف استراتژیک کشور استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی و تبدیل شدن به دالان ترانزیت در منطقه است، گفت: یکی از اهداف ما این است که بتوانیم کالاهای کشورهای حوزه CIS را از مسیر خود عبور دهیم، علاوه بر این قصد داریم بتوانیم محلی برای تولید و صادرات کالا باشیم و در این راستا عمانی‌ها از واردات محصولات دامی و کشاورزی نظیر میوه، گوشت، زعفران، پسته و...استقبال کرده‌اند و علاقمند هستند واردات از ایران را جایگزین واردات از لبنان و سوریه کنند.

وی افزود: بنابراین یکی از مسیرهای مناسب برای تبادل کالا بین ایران و عمان دریا است و تصمیم گرفته‌ایم با تسهیل شرایط از جمله رویه و تعرفه‌های گمرکی، رویه‌های اسنادی و کاهش بوروکراسی اداری، تعرفه‌های خدمات دریایی و بندری و مسائل مربوط به حوزه استاندارد وضعیت مطلوب‌تری را برای افزایش میزان تبادلات تجاری دریایی و بندری ایران و عمان رقم بزنیم.

 مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی افزود: با حضور هیات عمانی همچنین موافقتنامه شناسایی گواهینامه های دریانوردی به امضای وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و نیز وزیر بازرگانی عمان رسید که پس از سال ها به عنوان یک برگ برنده به شمار می آید.

وی به ورود و خروج کشتی‌های باری و مسافری در بنادر طرفین قرارداد اشاره و اظهار کرد: ایجاد خطوط کشتیرانی منظم بین ایران و عمان در حوزه کالا و مسافر، بر اساس حجم تقاضا و استقبال شرکت‌های کشتیرانی است.

سعیدی پور خاطرنشان کرد: نزدیکی معنادار فرهنگی بین ایران و عمان برقرار است و حتی برخی ساکنین در مسقط از استان‌های سیستان و بلوچستان و نیز هرمزگان هستند، بنابراین ایجاد خط کشتیرانی مسافری منظم بین ایران و عمان وابسته به حجم تقاضای مسافری است.  به طور حتم مقرون به صرفه بودن این مدل سفر نسبت به سفر هوایی موجب خواهد شد تا تعداد افراد بیشتری تمایل به انجام سفر دریایی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه از نظر هزینه‌ای انجام سفر دریایی بین چابهار-مسقط یا جاسک-مسقط نسبت به سفر هوایی بسیار به صرفه است، گفت: می‌توانیم در مورد این مسیر دریایی شاهد همان اتفاقی باشیم که در خصوص هرمزگان و دوبی یا شارجه رخ داده است و هر روز در این مسیر مسافران از طریق دریا سفر می کنند و هزینه پرداختی آن‌ها نسبت به سفر با هواپیما ۳ تا ۴ برابر کاهش پیدا کند و علاوه بر این از محدودیت ۳۰ کیلوگرمی بار نیز در سفر هوایی برخوردار نیستند و می توانند تا ۷۰ یا ۸۰ کیلوگرم بار را از طرق شناور جابجا کنند.

مدیرکل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه حمایت دو کشور ایران و عمان در حوزه بندری بر اساس این توافقنامه دو طرفه است، اظهار کرد:  تصمیم گرفتیم فعالیت‌های بندری و دریایی را بین استان‌های هرمزگان و مسندان افزایش دهیم.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
متابولیسم ناسالم می‌تواند راه را برای سرطان باز کند
کشف جدید دانشمندان؛ چشم‌ها از سلامت بدن خبر می‌دهند
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد