×
اقتصادی
شناسه خبر : 38619
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 13:17
صادرات نفت غرب کارون با استفاده از پمپ‌های ایرانی

صادرات نفت غرب کارون با استفاده از پمپ‌های ایرانی

ساخت خط لوله هزار کیلومتری از گوره در خوزستان تا جاسک در شرق تنگه هرمز در حالی به مراحل پایانی خود می‌رسد که به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه نفت،‌ پمپ‌های آن نیز توسط شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

به گزارش روز شنبه شرکت مهندسی و توسعه نفت، «تورج دهقانی» در حاشیه این بازدید و در نشست تخصصی با حضور مدیران و مهندسان کارخانه های پمپ سازی پمپیران و پتکو در تبریز ، بر اهمیت تحویل به موقع این پمپ‌ها در روند پیشرفت طرح ملی گوره جاسک و اثرات لزوم اجرای به موقع تعهدات این دو شرکت بسیار تاکید کرد و گفت:‌ مراحل نهایی طراحی مهندسی ساخت پمپ‌های طرح گوره جاسک در حال انجام است و مراحل قالب‌ریزی و تامین مواد اولیه نیز در حال پیگیری می‌باشد.

وی افزود: این طرح یک طرح ملی است و اجرای آن در سخت‌ترین شرایط تحریمی، این طرح را به نمادی از مقاومت ملی و نمادی از باور کامل به ظرفیت‌های ایرانی بدل کرده؛ پس تحقق  نیافتن اهداف، تنها به معنای به اجرا در نیامدن یک طرح در موعد مقرر نیست؛ بلکه به معنای خدشه‌دار شدن یک باور بزرگ است و امیدواریم ساخت پمپ ها که بخشی از پروژه‌های این طرح ملی ۱۰۰۰ کیلومتری است، مطابق با برنامه زمانبندی تنظیم شده پیش برود و سال آینده شاهد نصب پمپ‌ها در ایستگاه‌های تعیین شده باشیم.

وی گفت: براساس سیاست‌های وزارت نفت مبنی بر استفاده حداکثری از توانمندی‌های داخلی، طراحی مهندسی پمپ‌ها که طبق مطالعات اولیه مقرر شده بود با توان ۶/۵ مگاواتی تامین شود؛ اصلاح، و به سایز ۶/۲ مگاوات تغییر داده شد تا بتوان با اتکا به توان سازندگان داخلی این پمپ‌ها را در داخل کشور تولید و مورد بهره‌برداری قرار داد.

مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه نفت در خصوص سایر بخش‌های این طرح اظهار کرد: تامین لوله بخش عمده فعالیت‌های این  طرح ۱۰۰۰ کیلومتری محسوب می‌شود و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد طرح مربوط به ساخت و تامین لوله است که در این بخش  نیز با اتکا به همین سیاست به توانمندی داخل روی آوردیم.

دهقانی با توجه و در راستای تاکید مقام عالی وزارت نفت مبنی بر لزوم اجرای به موقع فعالیت‌های طرح ملی گوره جاسک؛‌ مرداد ماه امسال نیز به منظور پیگیری امور و بررسی بهترِ میزانِ پیشرفت کار در بخش ساخت ورق‌های ترش و تولید لوله، از دو کارخانه ایرانی فولاداوکسین و لوله‌سازی اهواز بازدید به عمل آورد و از نزدیک در جریان روند ساخت و تامین لوله‌های مورد نیاز این طرح  قرار گرفت.

وی در خصوص میزان پیشرفت کار در بخش تولید ورق سرویس ترش و تامین لوله گفت: در حال حاضر لوله‌ها در حال تولید و انتقال به سایت بوده و پیمانکاران در محل پروژه مستقر شده‌اند.

دهقانی ادامه داد: در بخش هایی از مسیر ۱۰۰۰ کیلومتری که مققر گردیده عملیات لوله‌گذاری انجام شود؛ لوله‌ها ریسه شده‌اند، عملیات جوشکاری لوله‌ها نیز در مقاطعی از کار شروع شده و عملاً کار به صورت مستمر در بخش اجرا نیز شتاب بیشتری به خود گرفته است.

وی با بیان اینکه کلیه فعالیت‌های طرح به طور موازی در حال انجام است گفت: در بخش ایستگاه‌ها نیز پیمانکاران اجرایی مشغول تسطیح، بسترسازی و تحکیم بستر برای عملیات اجرایی هستند و پمپ‌ها پس از تولید تحویل پیمانکاران ایستگاه‌ها خواهد شد.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در خصوص تامین سایر اقلام مورد نیاز طرح بیان داشت: بقیه اقلام مانند لوله‌های فرایندی،‌ مخازن، شیرآلات، ابزار دقیق و ابزار آلات الکتریکی غالباً با رویکرد تامین از سازندگان داخلی در حال شناسایی هستند.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که این طرح به یک طرح ملیِ استفاده از توانمندی‌های داخلی تبدیل شده است، گفت: از ورود سازندگان داخلی توانمند در زمینه‌های تخصصی مورد نیاز این طرح استقبال خواهد شد و به طور قطع از ظرفیت‌های آنان استفاده می‌کنیم. امیدوارم با رویکردهای موجود و حمایت‌های شخص مقام عالی وزارت و نظارت‌های مستقیم وی بتوانیم طبق برنامه پیش برویم.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
شورای روابط خارجی آمریکا: نیروی دریایی ما می‌ترسد از تنگه هرمز عبور کند
بلومبرگ: یک نفتکش ایرانی احتمالاً از محاصره دریایی آمریکا عبور کرده است
پاساژ ارغوان اندیشه طعمه حریق شد/ 26 مصدوم در حادثه
هشدار مجدد نیروی دریایی سپاه به شناورها در مورد تردد از تنگه هرمز
ترامپ: با شی درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد/ایران «خواستار توافق صلح» است
ایکس، تیک آبی حساب سخنگوی وزارت امور خارجه را حذف کرد
پزشکیان: آماده هرگونه گفت‌وگو هستیم اما زیر بار زور نمی‌رویم
صفر؛ آمار تردد کشتی از تنگه هرمز در 24 ساعت اخیر
قدردانی سرلشکر عبداللهی از امدادگران جمعیت هلال احمر
سخنگوی کاخ سفید: تنگه هرمز سلاح تحمیل ایران است
برگزاری صحن مجلس به صورت وبیناری از هفته آینده
دبی درگیر بحران وجودی!
سخنگوی دولت: 92 درصد متقاضیان وام مسکن پذیرفته شدند
قتل دختر جوان توسط یک راننده + جزئیات پرونده
تداوم نقض آتش‌بس در لبنان
ریزش سنگین قیمت شمش طلا در مرکز مبادله
دولت رومانی سقوط کرد
تمدید صدور هشدار پرواز به سرزمین‌های اشغالی
اسلام‌آباد: به دنبال راهکار برد-برد برای توقف جنگ هستیم
سئول درحال بررسی پیشنهاد ترامپ درباره مشارکت در عملیات در تنگه هرمز
پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور/ هلال احمر درحالت آماده‌باش
بانک مرکزی: ارز سهمیه‌ای با ارز مسافرتی تداخلی ندارد
دادستان تهران هم به محتکران و گران‌فروشان هشدار داد
امارات مدعی شد: سامانه دفاعی با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی در حال مقابله است
بازگشت شورای انتقالی جنوب به صحنه عدن
هشدار الجزیره درباره پیامدهای اتکای یکجانبه اعراب به واشنگتن
حملات هکری گسترده به یکی از مراکز امنیتی اسرائیل توسط ایران
منبع ترک: آنکارا آماده کمک به گفت‌وگوهای ایران و آمریکا است
گزارش تصویری | 15 اردیبهشت، روز شیراز
اسماعیلی: گزینه‌های وزارت دفاع و اطلاعات هنوز تعیین نشده است
پزشکیان: ایران نماینده قدرت اخلاق‌مدار و پاسخگوست
گراهام خواستار بررسی پاسخ نظامی آمریکا به ایران شد
چند نکته درباره ضرورت تغییر آرایش جنگی دولت
وقوع آتش‌سوزی در کارخانه متالورژی قزاقستان
ابهام درباره سرنوشت دو کشتی تجاری آمریکا در تنگه هرمز
تکذیب شایعه اختلاف میان رئیس‌جمهور و سپاه
وعده بازگشت اینترنت به وضعیت قبل با عادی شدن شرایط
وزارت کشور: هیچ تهدیدی متوجه کشور نیست
نورنما | روایت شهادت پدر 5 قلوهای یزدی، در جنگ تحمیلی سوم
رئیس اتاق اصناف: روند کاهش قیمت‌ها به‌زودی آغاز می‌شود
نیزارهای تالاب میقان آتش گرفت
تداوم وزش باد همراه با رعد و برق در تهران
یک منبع آگاه خبر داد: موساد در فکر کاهش بودجه ایران اینترنشنال
به صدا درآمدن آژیر خطر در شمال فلسطین اشغالی
محمد مخبر: تنگه هرمز به جز با اراده ایران باز نخواهد شد
فرودگاه بن‌گوریون در آماده‌باش کامل امنیتی
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندانش در عراق
تانکر ترکرز اذعان کرد: قایق‌های تندرو ایران مانع بازگشایی تنگه هرمز
انتشار تقویم جدید آموزشی دانشگاه آزاد
ایران در آستانه خودکفایی تولید گندم