×
اقتصادی
شناسه خبر : 38606
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 11:51
60 درصد شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند

60 درصد شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کشور یکسری شرکت‌ها و بانک‌های دولتی و موسسات وابسته به دولت داریم که بودجه آنها در بودجه عمومی آورده نمی‌شود و با سرفصل جداگانه‌ای تحت عنوان بودجه شرکت‌ها و بانک‌های وابسته به دولت می‌آید که بودجه آن سه برابر بودجه عمومی کشور است.

محمدرضا پورابراهیمی در جلسه شورای هماهنگی تامین اجتماعی کرمان به وضعیت بودجه 99 پرداخت و اظهار داشت: امسال وضعیت بودجه متفاوت از قبل است و بعضا نقطه عطفی برای تصمیم‌گیری‌های جدید است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه حدود 450 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی برای اداره کشور نیاز است، گفت: در کشور یکسری شرکت‌ها و بانک‌های دولتی و موسسات وابسته به دولت داریم که بودجه آنها در بودجه عمومی آورده نمی‌شود و با سرفصل جداگانه‌ای تحت عنوان بودجه شرکت‌ها و بانک‌های وابسته به دولت می‌آید که بودجه آن سه برابر بودجه عمومی کشور است.

پورابراهیمی افزود: اما مبلغی که به مجلس آورده می‌شود در مورد بودجه عمومی همان 450 هزار میلیارد تومان است، امسال برای اولین بار در بررسی لایحه بودجه ، دولت را مکلف کردیم که بودجه بانک‌ها و شرکت‌های وابسته به دولت را هم مطرح کند.

وی به گزارش لایحه بودجه 99 شرکت‌ها و بانک‌های دولتی اشاره داشت و گفت: بیش از 400 شرکت دولتی داریم که بیش از 60 درصد آنها زیان‌ده هستند در حالی که اگر این شرکت‌ها خوب کار کنند، نتیجه آن در بودجه عمومی کشور مشخص می‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امسال ما ورود به دالان بزرگ تاریکی تحت عنوان بانک‌ها و شرکت‌های دولتی و موسسات وابسته به دولت داریم که مبلغ بودجه آن سه برابر بودجه عمومی کشور است که 60 درصد آنها زیان‌ده هستند.

وی گفت: ساماندهی این مسئله بر اقتصاد کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود، اصلاح ساختار بودجه باید انجام گیرد، دولت سال قبل فرصت چهار ماهه خواست تا این کار را انجام دهد اما هنوز این کار انجام نشده است.

پورابراهیمی عنوان کرد: سرفصل‌های دولت برای منابع، شامل درآمدهای ناشی از خدمات دولت و مالیاتی، منابع ناشی از انتشار اوراق بهادار و نفت است که بودجه امسال دولت نفت را کم کرده و مابقی را در سرفصل خدمات دیده است.

وی ابراز کرد: برآورد این است که سال 99 میانگین 120 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشته باشیم، از کل بودجه عمومی دولت 80 تا 85 درصد تعهدات جاری و الزام‌آور و مابقی سقف تعهدات عمرانی است که این ترکیب در دنیا برعکس است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: برای اصلاح ساختار بودجه پیشنهاداتی را به دولت دادیم، پیشنهاد ما این بود که اول جلوی فرارهای مالیاتی را بگیرد، سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی در دنیا 20 درصد است ما در برنامه ششم این مسئله را 10 درصد گرفتیم، اما الان 6 درصد تقریبا انجام می‌شود.

پورابراهیمی اظهار داشت: بین 60 تا 80 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم که روش‌های مختلفی برای وصل آن وجود دارد، کافی است دولت اعلام کند سالی 20 درصد از این فرار مالیاتی جلوگیری می‌کند و می‌توان به راحتی سالی 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه را از فرار مالیاتی جبران کرد.

وی گفت: سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان مالیات از افرادی وصول شد که تا کنون یک ریال مالیات نداده بودند در حالی که میلیاردها تومان کار اقتصادی می‌کرده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون با سامانه‌های نرم‌افزای و سخت‌افزاری و اطلاعات و فضای مجازی با هم مرتبط هستند، شفافیت بزرگی را می‌توان ایجاد کرد.

وی افزود: پایه‌های مالیاتی جدید را گفتیم وضع کنید بر ثروتمندها، مالیات بر عایدی، مالیات بر مجموع درآمد که بزرگترین ظرفیت مالیاتی است.

پورابراهیمی ابراز داشت: اقتصاد کنونی ما فاصله میان غنی و فقیر را بیشتر کرده است، سامانه مالیاتی می‌تواند این مسئله را به تعادل برساند، 20 هزار میلیارد تومان می‌شود از پایه‌های جدید مالیاتی را در سال اول داشت و کسری بودجه را پوشش داد.

وی تصریح کرد: درآمد ناشی از فروش نفت، تهاتر، فرآورده نفتی و امثال این درآمدهای بعدی است که برآورد 30 تا 40 هزار میلیارد تومان می‌شود از آن درآمد کسب کرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: مولد سازی دارایی‌های دولت مسئله بسیار مهمی است، اکنون بخش عمده‌ای از دارایی‌های دولت بلااستفاده است، اما دولت در حال حاضر نمی‌داند چه میزان دارایی و املاک و مستقلات دارد.

پورابراهیمی افزود: برآورد می‌شود 180 هزار مورد املاک و مستقلات دولت باشد که معادل 10 برابر نقدینگی کشور است، دولت ما بیشترین دارایی را دارد و کمترین نرخ بازده و بدترین مولدسازی را دارد.

وی گفت: تبصره 18، مطالبات به سازمان‌ها، خدمات بیمه‌ای، واگذاری دارایی‌های دولت، فعالیت‌های فنی و حرفه‌ای از مسائل بودجه‌ای است.

پورابراهیمی بیان داشت: مسیر اقتصادی کشور را می‌توانیم به وضعیت مطلوب برسانیم، فقط باید کار کنیم چون ظرفیت آن را هم داریم، اتفاقات مثبتی هم بابت همکاری‌های اقتصادی در منطقه رقم خورده که می‌‌توانند کمک کننده باشد، حذف دلار از مبادلات تجاری بین کشورها رقم خورده است که اثر تحریم‌ها را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: ارزهای دیجتال را به عنون راه مقابله با تحریم به جدیت در نظر داریم و چندین ماه روی آن کار کرده‌ایم، با بانک مرکزی هم جلسه گذاشتیم و دولت آیین‌نامه نحوه استفاده از آن را ابلاغ کرد و مشکل اصلی در مورد برق بود که نرخ آن اصلاح شده و اولین مزرعه ارز دیجیتال در کرمان منطقه ویژه رفسنجان افتتاح شد.

وی بیان کرد: مسیر آینده اقتصاد کشور را با وجود همه مشکلات مثبت ارزیابی می‌کنیم.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود
افشاگری مقام ارشد امنیتی روسیه درباره اجرای طرح «مسیر ترامپ»
قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
تشییع باشکوه پیکر 2 شهید هوافضای سپاه در کرمانشاه