×
سیاسی
شناسه خبر : 38596
تاریخ انتشار : شنبه 1398/10/07 ساعت 11:24
مقام پیشین آمریکایی: باید از ائتلاف ایران، چین و روسیه شدیدا نگران باشیم

مقام پیشین آمریکایی: باید از ائتلاف ایران، چین و روسیه شدیدا نگران باشیم

یک مقام امنیتی ارشد پیشین دولت آمریکا می‌گوید واشنگتن باید از ائتلاف نظامی احتمالی ایران، روسیه و چین نگران باشد.

«کِی.تی. مک‌فارلند» معاون پیشین مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا ضمن ابراز نگرانی از رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند، آن را «سناریوی کابوس‌وار» توصیف کرد.

مک‌فارلند در مصاحبه با شبکه «فاکس بیزنس» در این باره مدعی شد: «این حقیقتا یک سناریوی کابوس‌وار است. ما هفتادوپنج سال را صرف کردیم تا مطمئن شویم که روس‌ها و چینی‌ها ائتلافی تشکیل ندهند. ما همه چیز را امتحان کردیم، آغاز آن نیز با دولت [ریچارد] نیکسون بود که تلاش کرد بین دولت‌های چین و شوروی سابق اختلاف بیندازد و ما نهایتا بین آنها فاصله انداختیم».

مجری این برنامه با «شوم» خواندن ائتلاف سه کشور «دشمن» آمریکا، از وی پرسید که آیا باید نگران این رزمایش بود و مک‌فارلند نیز پاسخ داد:‌ «کار دیگری که می‌خواهیم انجام دهیم، این است که مطمئن شویم روسیه با ایران متحد نشود. روسیه یک کشور محصور در خشکی است که به بنادر آب‌های گرم دسترسی ندارد. اما اگر با ایران مرتبط شود، به آن می‌رسد».

این مقام امنیتی پیشین آمریکا ادامه داد: «جمع شدن این سه کشور کنار هم و پیوستن ظرفیت‌های نظامی روسیه، موقعیت مکانی و نفت ایران، و ثروت و مزیت فناوری چین به یکدیگر، سناریوی کابوس‌وار کامل و مطلقی برای ما است، مخصوصا اگر این سه کشور بخواهند زمانی یک ائتلاف نظامی داشته باشند».

مک‌فارلند در پاسخ به سوال مجری برنامه که سعی داشت زمان این رزمایش را به تلاش دموکرات‌های کنگره آمریکا برای استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور ربط دهد، گفت: «من ماه گذشته در پکن بودم و از تعدادی از مقام‌های ارشد در وزارت خارجه و حزب کمونیست [چین] شنیدم که می‌گفتند "ما فکر می‌کنیم دونالد ترامپ به زودی از دولت کنار گذاشته می‌شود" یا "مطمئنیم که دوباره انتخاب نمی‌شود"».

وی با بیان اینکه تلاش دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ، به چین و دیگر کشورها اهرم فشاری علیه آمریکا اعطا کرده است، مدعی شد: «[اما] اقتصاد ایران در فروریزی است، اقتصاد روسیه لنگ می‌زند و اقتصاد چین نیز آهسته است. ما باید در وضعیتی باشیم که بیشترین اهرم فشار را بر این کشورها داشته باشیم».

معاون پیشین مشاور امنیت ملی ترامپ، با لحنی حاکی از استیصال درباره استیضاح ترامپ، گفت: «آنها باید از تقابل با ما هراسان بودند... اما چیزی که اتفاق افتاد، این است که آنها به اینجا نگاه می‌کنند و می‌گویند "آمریکا، وقتی در خانه ضعیف هستی، در بیرون هم ضعیف هستی". ما صاحب یک کشور گسسته شدیم و رئیس‌جمهوری داریم که تحت محاصره است».

مک‌فارلند وضعیت کنونی آمریکا در حالت استیضاح ترامپ را اینگونه توصیف کرد: «هر کشوری اکنون می‌گوید "این فرصت طلایی برای من است تا استفاده کنم و هر میزان که می‌توان بهره‌کشی کنم».

وی در واکنش به بیانیه وزارت دفاع روسیه مبنی بر به‌کاری گیری اولین موشک مافوق صوت نیز گفت مسکو و پکن مدتی است که به شدت تلاش کرده‌اند به این فناوری دست یابند اما واشنگتن در آن ضعیف است و باید چهار سال آینده را با منابع گسترده مالی به حرکت به سمت این فناوری اختصاص دهد.

این مقام امنیتی پیشین آمریکا در پاسخ به سوال نهایی مجری مبنی بر اینکه آیا رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین هشداری به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، تصریح کرد: «نه فقط برای اعضای ناتو، بلکه برای ژاپن  کره جنوبی هم چنین است. همه ما تحت تاثیر هستیم، هر کشوری که با آن تجارت می‌کنیم... همگی ما باید شدیدا از ائتلاف ایرانی-چینی- روسی نگران باشیم. این واقعا سناریوی آخرالزمانی است!»

رزمایش دریایی مشترک و بزرگ ایران، روسیه و چین از صبح روز جمعه (ششم آذر) در آب‌های شمالی اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شد و قرار است چهار روز به طول بیانجامد. شروع این رزمایش اما در رسانه‌های بین‌المللی نیز بازتاب گسترده‌ای داشت به‌گونه‌ای که برخی از خبرگزاری‌های مهم این رزمایش را «بی‌سابقه» و گسترده توصیف کردند.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
آمریکا یک واقعیت ساده را درک کند؛ فشار نتیجه نمی‌دهد
کاهش تردد دریایی در هرمز؛ فقط 5 کشتی عبور کردند
قطعی برق ایلام امروز جمعه 6 شهریور + لینک
سفیر ایران در لندن خواستار محکومیت تروریسم اقتصادی آمریکا شد
واکنش کانادا به تغییر نام دریاچه اونتاریو توسط ترامپ
آنتن‌هایی که انتظار ناآرامی می‌سازند
اطلاعیه مهم بانک ملی ایران درباره اطلاعات حساب مشتریان
پیش‌بینی قیمت طلا، دلار و سایر ارزها در نیمه دوم سال جاری
ترامپ به دنبال همراه کردن گروه G20 در تحریم اقتصادی ایران
کشف 233 پیکر شهید از زیر آوار غزه
نورویدئو | جنگ روایت ها ؛ وقتی عددها با پیروزی ترامپ همراه نمی شوند
برنامه قطعی برق قم امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک
انتقاد ترامپ عصبانی از خبرنگار فاکس نیوز
پیش بینی آب و هوای تهران در 24 ساعت آینده
حمله توپخانه‌ای عربستان به روستاهای صعده یمن