×
سیاسی
شناسه خبر : 38486
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/05 ساعت 20:53
پیام همکاریهای نظامی و امنیتی ایران، چین و روسیه برای آمریکا

نورنیوز بررسی می کند:

پیام همکاریهای نظامی و امنیتی ایران، چین و روسیه برای آمریکا

توسعه همکاریهای دفاعی و امنیتی ایران، چین و روسیه موید این واقعیت است که قدرتهای منطقه ای در تلاش هستند تا در برابر حضور و نقش آفرینی مخرب کشورهای فرامنطقه ای بویژه ایالات متحده آمریکا از منافع مشترک خود دفاع کرده و ظرفیتهای بومی را برای ایجاد امنیت و ثبات،جایگزین مداخله سوداگرانه و ناامن ساز کشورهای فرامنطقه ای نمایند .

نور نیوز- گروه سیاسی -رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه فردا، جمعه ۶ دی ماه (۲۷ دسامبر) به مدت چهار روز در آب‌های شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار خواهد شد.
ایران وچین در ۲۸ خردادماه سال ۱۳۹۶ نیز رزمایش مشترک دریایی برگزار کردند اما رزمایش مشترک میان ایران، چین و روسیه برای اولین بار برگزار می شود.
هفته گذشته نیز چین و روسیه به همراه ۴ کشور دیگر در دومین کنفرانس گفتگوی امنیت منطقه ای که به میزبانی ایران در تهران برگزار کردید در عالی ترین سطح حضور به هم رساندند.
وزیر امنیت ملی چین و دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه در این نشست طی سخنانی بر ضرورت مقابله با یکجانبه گرایی و زورگویی آمریکا و همچنین مقابله با اقدامات تهدید آمیز این کشور در استفاده ابزاری از تروریسم و انتقال فرماندهان و عناصر داعش به افغانستان تاکید کردند.
اگرچه مقامات دفاعی هر سه کشور با اشاره به عادی بودن برگزاری این رزمایش مشترک تاکید کرده اند اما بسیاری از رسانه های منطقه ای و بین المللی این رخداد را حمایت آشکار و معنی دار پکن و مسکو از ایران و پیامی روشن به امریکا و متحدان منطقه ای این کشوربرای خودداری از افزایش تنش و نظامی گری در منطقه قلمداد کرده اند.
خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مسیری استراتژیک برای تامین نفت بازارهای جهانی هستند و حدود یک پنجم نفت جهان از این آبراه عبور می‌کند. 
چین به شدت به منابع انرژی هیدروکربنی خلیج فارس وابسته است و نسبت به تحریکات ناامن کننده منطقه از سوی آمریکا که می تواند روند انتقال انرژی به این کشور را تحت الشعاع قرار دهد بشدت حساس است.
آمریکا طی ماههای گذشته تلاش گسترده ای را برای توسعه مداخله خود در منطقه به بهانه افزایش تامین امنیت تردد کشتی‌ها و نفتکش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز سازنان داده است.
اقدامات گسترده سیاسی و دیپلماتیک برای ایجاد ائتلاف جدید از سوی آمریکا تنها با اعلام امادگی کشورهای عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر، انگلیس، آلبانی و استرالیاهمراه بوده که اعلام امادگی اکثریت این کشورها نیز صرفاجنبه نمایشی دارد
علاوه بر آمریکا، کشورهای اروپایی نیز با استنکاف از حضور در ائتلاف پیشنهادی آمریکا به صورت مستقل اقدام به ایجاد ائتلافی دیگر برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس نموده اند که البته تاکنون بروز وظهور عملی نداشته است.
همکاری نظامی مشترک میان ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم در سوریه و همچنین همکاریهای امنیتی میان سه کشور ایران، روسیه و چین که برگزاری و تداوم سالانه نشست گفتگوی امنیت منطقه ای نماد موفق ان است نشان دهنده شکل گیری راهبردهای امنیتی جدید درمنطقه است.
اقدامات ذکر شده در کنار گام نظامی جدید سه کشور و برگزاری اولین مانور مشترک دریایی موید این واقعیت است که قدرتهای منطقه ای در تلاش هستند تا در برابر حضور و نقش آفرینی مخرب کشورهای فرامنطقه ای بویژه ایالات متحده آمریکا از منافع مشترک خود دفاع کرده و ظرفیتهای بومی را برای ایجاد امنیت و ثبات،جایگزین مداخله سوداگرانه و ناامن ساز کشورهای فرامنطقه ای نمایند .


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
درخواست موشک‌های دوربرد همزمان با تنش برلین و واشنگتن
کم‌آبی چه خطراتی برای بدن دارد؟
بی‌توجهی به فشار خون چه خطراتی دارد؟
اصابت پرتابه ناشناس به کشتی باری در نزدیک دوحه
اعلام جرم دادستانی تهران علیه عباس عبدی و صادق زیباکلام
کشف 200 مین‌ جنگی در خوابگاه دانشجویی کراکوف لهستان
حرکت گواردیولا در نشست خبری منچسترسیتی حاشیه ساز شد
جنگ و تنگه و دو اقدام فوریتی ایران
مسی رکورد تاریخی لیگ فوتبال آمریکا را شکست
هانتاویروس چیست و آیا باید نگران پاندمی جدیدی بود؟
کالابرگ کدملی‌های 3 تا 6 از امروز شارژ شد
3 کشته و مجروح در تصادف خونین کوهدشت لرستان
چرا سند جدید امنیتی آمریکا با واقعیت‌های جهانی فاصله دارد؟
استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
پهپادهای فیبر نوری حزب‌الله ؛ بحران جدید ارتش اسرائیل
سیاست دریایی ایران در سایه اقتدار در تنگه هرمز
هشدار درباره قدرت نامتقارن ایران در تنگه هرمز
قتل‌عام خونین در جمهوری دموکراتیک کنگو
هفت انگاره خطا درباره جنبش خیابانی امروز
تحول بزرگ در باتری موبایل ؛ یک بار شارژ یک ماه استفاده
تاثیر شگفت‌انگیز سفر بر سلامت جسم و روان
جزئیات تازه از شکست آمریکا در دشت مهیار اصفهان
مدار دیپلماسی | امارات از شریک اقتصادی منطقه تا بازیگر پرریسک امنیتی
انتقاد سازمان ملل از تشدید حملات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
فشار حداکثری از سوی دولت؛ تردید حداکثری از طرف مردم
برنامه مسابقات امروز 20 اردیبهشت 1405 + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
حمله انتحاری به پاسگاه پلیس در شمال غرب پاکستان جان دو نفر را گرفت
برخورد هواپیما با عابر پیاده در باند فرودگاه دنور آمریکا
تحلیلگر سابق پنتاگون: زمان پذیرش واقعیت توسط اوکراین فرا رسیده است
حضور نظامی مصر در خلیج فارس با یک شرط جایز است
افشاء پایگاه مخفی اسرائیل در عراق ؛ حمله هوایی برای پنهان‌سازی ردپای تل‌آویو
زنگ خطر برای تیم ملی پیش از جام جهانی
خسارت 1.5 همتی شرکت‌های داروسازی و تجهیزاتی هلال
تهدید ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از ایتالیا
همکاری رژیم صهیونیستی و امارات برای جبران خسارات درگیری‌ها در سودان
50 سگ آنست به هلال احمر اضافه می‌شود
خشم تل‌آویو از ریاض و ترس از یک «توافق بد» بین تهران و واشنگتن
مرحله جدید طرح کالابرگ چگونه اجرایی می‌شود؟
شیوع 9 درصدی علائم آسم در بزرگسالان
پیام تبریک بن سلمان به الزیدی و آرزوی موفقیت برای او
گاردین: ترامپ و نتانیاهو، از همکاری جنگی تا تبادل اتهامات
اتباع کدام کشورها مسافر کشتی کروزِ آلوده به «هانتاویروس» بودند؟
زمین به جای دریا؛ استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
کاهش گرده‌افشان‌ها؛ تهدیدی خاموش برای تغذیه و معیشت
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
نقض حریم هوایی عراق توسط هواپیماهای آمریکایی
لایحه رژیم صهیونیستی برای لغو توافق اسلو و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
اعتراض به جنگ با دستان خونی در استکهلم
هشدار جبهه دموکراتیک به فاجعه انسانی در غزه