×
سیاسی
شناسه خبر : 38471
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/05 ساعت 17:29
پکن درباره «تبعات فاجعه‌بار» محدود کردن شرکت‌های چینی به اروپا هشدار داد

پکن درباره «تبعات فاجعه‌بار» محدود کردن شرکت‌های چینی به اروپا هشدار داد

سفیر چین در اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای به کشورهای اروپایی هشدار داده است که محدود کردن فعالیت‌های شرکت‌ها چینی در اروپا می‌تواند تبعاتی فاجعه‌بار برای این کشورها به همراه داشته باشد.

همزمان با فشارهای آمریکا به کشورهای اروپایی برای محدود کردن فعالیت شرکت‌های چینی در حوزه زیرساخت‌های فناوری و ارتباطات، یک دیپلمات ارشد چینی به اروپا هشدار داد که چنین کاری می‌تواند برای کشورهای اروپایی «تبعات فاجعه‌باری» به همراه داشته باشد.

«ژانگ مینگ» سفیر چین در اتحادیه اروپا در مصاحبه با نشریه «فایننشال تایمز» گفت تلاش برای محدود کردن حضور شرکت‌های چینی در بازار اینترنت نسل پنجم (5G) اروپا، می‌تواند موجب شود تا شرکت‌های چینی از سرمایه‌گذاری در اروپا صرف نظر کنند.

وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی باید همکاری تجاری و بازار آزاد را ترویج کنند، گفت «در غیراینصورت [اوضاع] برای آن‌ها فاجعه‌بار خواهد بود. چیزی که امیدوارم شاهدش باشیم، این است که اتحادیه اروپا به پایبندی به اصول چندجانبه‌گرایی و تجارت آزاد و همینطور اصول گشایش، انصاف، عدالت و عدم تبعیض، ادامه دهد.»

ژانگ گفت اقدامات اخیر برخی از کشورهای اروپایی علیه شرکت‌های چینی، موجب شده تا این شرکت‌ها درباره فعالیت در اروپا «ظنین» شوند و همین امر برخی از سرمایه‌گذاران چینی را درباره ادامه انتقال سرمایه به اروپا مردد کرده است.

وی که تا دو سال پیش معاون وزارت خارجه چین بود، افزود: «من و همکارانم شدیدا به ترویج همکاری چین و اتحادیه اروپا متعهد هستیم، از این رو من این تحولات را با علاقه و نگرانی دنبال می‌کنم. سرمایه، بسیار حساس است و حتی در برخی موارد ترسو. [سرمایه] در قبال هر تغییر یا تحولی بسیار هوشیار است و بعضا به سرعت فرار می‌کند.»

این دیپلمات چینی در بخش دیگری از مصاحبه با موضع‌گیری‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مؤسسات «کنفوسیوس» و دیگر فعالیت‌های چین در زمینه قدرت نرم اشاره کرد و گفت: «مدتی است که آمریکا و برخی از سیاستمداران و رسانه‌های غربی درباره مؤسسات کنفوسیوس مظنون هستند. آن‌ها دارند به این مؤسسات حمله می‌کنند، اما تاکنون هیچ مدرک قاطعی در این زمینه ارائه نکرده‌اند.»

در ماه‌های گذشته برخی از کشورهای اروپایی از جمله بلژیک اعلام کردند فعالیت مؤسسات چینی کنفوسیوس را محدود می‌کنند. ژانگ چنین اقداماتی را «افراطی و تبعیض‌آمیز» توصیف کرد.

مراکز کنفوسیوس در ده‌ها کشور جهان در قالب آموزش زبان چینی و بسط فرهنگ این کشور مشغول فعالیت هستند. با این وجود برخی از اندیشکده‌های غربی مدعی هستند که این مراکز محل‌هایی برای بسط قدرت نرم و حتی جاسوسی برای چین است و به همین دلیل باید این مراکز را محدود کرد. 

اظهارات این دیپلمات چینی در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا کشورهای اروپایی را برای مقابله با حضور شرکت‌های چینی از جمله شرکت «هوآوی» در بازارهای اروپا تحت فشار قرار داده است. واشنگتن مدعی است که حضور شرکت‌های چینی در زیرساخت‌های فناوری و ارتباطی اروپا می‌تواند امنیت این قاره را در معرض خطر قرار دهد و دسترسی‌هایی را به پکن بدهد که چین از آن برای جاسوسی و حملات سایبری استفاده کند.

واشنگتن به همین بهانه، امسال همکاری شرکت‌های آمریکایی با گروهی از شرکت‌های چینی را ممنوع کرد و تحریم‌هایی را نیز علیه هوآوی وضع کرد. اتحادیه اروپا هم قرار است در ماه آینده میلادی رسما در مورد همکاری با چین در حوزه فناوری و اینترنت نسل پنجم، موضع خود را اعلام کند.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
سفیر چینژانگ مینگ
نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید