×
اقتصادی
شناسه خبر : 38465
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/05 ساعت 16:13
برداشت گاز از سومین سکوی فاز 14 پارس جنوبی آغاز شد

برداشت گاز از سومین سکوی فاز 14 پارس جنوبی آغاز شد

به دنبال تکمیل عملیات لوله‌گذاری خط لوله بین فازی پالایشگاه فاز 14 به پالایشگاه فاز 12، برداشت گاز از عرشه 14B آغاز و از طریق این خط‌ لوله به پالایشگاه نهم پارس جنوبی منتقل شد.

به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، محمدمهدی توسلی‌پور، مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اعلام آغاز برداشت گاز از سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی بیان کرد: سومین عرشه گازی این طرح در حوزه مشترک پارس جنوبی که تیرماه  امسال در خلیج فارس نصب شده بود، از شامگاه چهارشنبه (چهارم دی‌ماه) عملیاتی شد و در روزهای آینده به ظرفیت نهایی خود می‌رسد.

وی با اشاره به تعهد شرکت نفت و گاز پارس مبنی بر افزایش ظرفیت برداشت گاز به میزان ۶۸۰ میلیون مترمکعب در روز تا پایان سال افزود: سکوی ۱۴B با هدف برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز، تیرماه امسال توسط شناور تندگویان به موقعیت مخزنی خود واقع در ۱۰۵ کیلومتری ساحل کنگان منتقل شد و شناور نصاب HL-5000 این ابرسازه ۲۴۰۰ تنی را در منطقه مورد نظر نصب کرد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تصریح کرد: با توجه به ادامه فعالیت‌های اجرایی در احداث ردیف‌های پالایشگاهی فاز ۱۴ پارس جنوبی مقرر شد با احداث خط لوله بین فازی به طول پنج کیلومتر، از ظرفیت‌های فرآورشی موجود در پالایشگاه نهم استفاده و گاز استحصالی از سکوهای فراساحل فاز ۱۴ به‌طور موقت به پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی برای فرآورش منتقل شود.

توسلی‌پور با بیان اینکه مراحل آزمایش و راه‌اندازی این خط لوله پایان یافته است، اظهار کرد: مراحل انتقال گاز ترش سکوی ۱۴B به پالایشگاه نهم پارس جنوبی آغاز شده است و پس از انجام عملیات جداسازی میعانات گازی، رطوبت‌گیری و شیرین‌سازی به شبکه سراسری گاز ارسال خواهد شد.

وی، راه‌اندازی سکوهای جدید در میدان مشترک پارس جنوبی را تضمین‌کننده عرضه پایدار و کافی گاز عنوان کرد و افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و نیاز کشور به سوخت زمستانی، سکوی ۱۴B مطابق با برنامه زمان‌بندی از پیش‌تعیین‌شده، در مدار بهره‌برداری قرار گرفت تا بخشی از تقاضای روزافزون گاز برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی را تأمین کند.

مجری فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: با دستیابی به ظرفیت کامل برداشت گاز از سکوی ۱۴B، افزون بر تولید روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز شیرین، روزانه ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد و سالانه ۲۵۰ هزار تن گاز مایع و ۲۵۰ هزار تن اتان فرآوری می‌شود، به این ترتیب ظرفیت تولید گاز در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی به ۴۲ میلیون مترمکعب گاز (معادل یک و نیم میلیارد فوت‌مکعب) در روز خواهد رسید.

بنابراین گزارش، بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی شامل چهار عرشه (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی است و سکوی ۱۴B، دومین سکوی اصلی و سومین سکو از چهار سکوی تولیدی این طرح است؛ سکوهای اصلی ۱۴A و اقماری ۱۴C با ظرفیت برداشت روزانه هر کدام ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز (معادل ۵۰۰ میلیون فوت مکعب) به ترتیب از نیمه اردیبهشت و ابتدای آبان‌ماه پارسال عملیاتی شده‌اند.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
پلایشگاه نهم پارس
نظرات

آخرین اخبار
سئول درحال بررسی پیشنهاد ترامپ درباره مشارکت در عملیات در تنگه هرمز
پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور/ هلال احمر درحالت آماده‌باش
بانک مرکزی: ارز سهمیه‌ای با ارز مسافرتی تداخلی ندارد
دادستان تهران هم به محتکران و گران‌فروشان هشدار داد
امارات مدعی شد: سامانه دفاعی با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی در حال مقابله است
بازگشت شورای انتقالی جنوب به صحنه عدن
هشدار الجزیره درباره پیامدهای اتکای یکجانبه اعراب به واشنگتن
حملات هکری گسترده به یکی از مراکز امنیتی اسرائیل توسط ایران
منبع ترک: آنکارا آماده کمک به گفت‌وگوهای ایران و آمریکا است
گزارش تصویری | 15 اردیبهشت، روز شیراز
اسماعیلی: گزینه‌های وزارت دفاع و اطلاعات هنوز تعیین نشده است
پزشکیان: ایران نماینده قدرت اخلاق‌مدار و پاسخگوست
گراهام خواستار بررسی پاسخ نظامی آمریکا به ایران شد
چند نکته درباره ضرورت تغییر آرایش جنگی دولت
وقوع آتش‌سوزی در کارخانه متالورژی قزاقستان
ابهام درباره سرنوشت دو کشتی تجاری آمریکا در تنگه هرمز
تکذیب شایعه اختلاف میان رئیس‌جمهور و سپاه
وعده بازگشت اینترنت به وضعیت قبل با عادی شدن شرایط
وزارت کشور: هیچ تهدیدی متوجه کشور نیست
نورنما | روایت شهادت پدر 5 قلوهای یزدی، در جنگ تحمیلی سوم
رئیس اتاق اصناف: روند کاهش قیمت‌ها به‌زودی آغاز می‌شود
پاساژ ارغوان اندیشه طعمه حریق شد
نیزارهای تالاب میقان آتش گرفت
تداوم وزش باد همراه با رعد و برق در تهران
یک منبع آگاه خبر داد: موساد در فکر کاهش بودجه ایران اینترنشنال
به صدا درآمدن آژیر خطر در شمال فلسطین اشغالی
محمد مخبر: تنگه هرمز به جز با اراده ایران باز نخواهد شد
فرودگاه بن‌گوریون در آماده‌باش کامل امنیتی
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندانش در عراق
تانکر ترکرز اذعان کرد: قایق‌های تندرو ایران مانع بازگشایی تنگه هرمز
انتشار تقویم جدید آموزشی دانشگاه آزاد
ایران در آستانه خودکفایی تولید گندم
سقوط محبوبیت ترامپ به 35 درصد
هسته تبلیغی یک فرقه ضددینی در استان یزد منهدم شد
اظهارات جنجالی اسکات ریتر درباره عملکرد آمریکا در قبال ایران
آغاز لیگ برتر بوکس مردان با حضور 11 تیم
خلیج‌فارس در آستانه طوفانی شدن با امواج 2 متری
زاکربرگ برای ساخت «مدل هوش مصنوعی سلول انسان» دست به‌کار شد
خط‌ونشان تعزیرات برای محتکران و گران‌فروشان
انتقاد دموکرات‌ها از سکوت واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای اسرائیل
چین جنگنده رادارگریز نسل پنجم J‑35A رونمایی کرد
9 زندانی محکوم به قصاص از طناب دار نجات یافتند
وزیر جنگ آمریکا: آتش بس با ایران پایان نیافته است/ما به دنبال جنگ نیستیم
بررسی تحولات منطقه‌ای در تماس تلفنی رهبران مصر و امارات
چین خواستار توقف فوری محاصره و فشارهای آمریکا علیه هاوانا شد
رئیس جمهور لبنان بر حمایت کامل از ارتش تأکید کرد
گزارش پلیس راه مازندران از ترافیک جاده‌های شمال
ترور روحانی برجسته حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان
شهباز شریف: حفظ آتش‌بس کلید ثبات در منطقه است
مسابقات تیم ملی پارادوومیدانی یک ماه عقب افتاد