×
سیاسی
شناسه خبر : 38464
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/10/05 ساعت 17:37
رئیس‌جمهور عراق از آمادگی برای استعفا خبر داد

رئیس‌جمهور عراق از آمادگی برای استعفا خبر داد

رئیس جمهور عراق در پیامی مکتوب به پارلمان و ضمن اعلام آمادگی برای استعفا، توپ را در زمین پارلمان انداخت تا نمایندگان مجلس در خصوص تشکیل دولت جدید، تصمیم بگیرند.

 «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق امروز (پنجشنبه) در نامه‌ای به پارلمان، آمادگی خود برای استعفا را به اطلاع نمایندگان مجلس رساند و از آنان خواست تا آنها در خصوص وضع فعلی تصمیم بگیرند.

پس از آغاز اعترضات خیابانی از ابتدای ماه اکتبر (۹ مهر)، دولت عراق، دو ماه بعد در آخر ماه نوامبر استعفا کرد و از یک ماه پیش، پارلمان و ریاست جمهوری عراق، در حال تلاش برای معرفی نامزدی جدید و مورد توافق عموم احزاب سیاسی برای کرسی نخست‌وزیری هستند.

به گزارش رسانه‌های عراقی از جمله «بغداد الیوم»، صالح در پیام مکتوبی که برای پارلمان فرستاده، اعلام کرده، آمادگی‌اش برای استعفا را به پارلمان اعلام می‌کند، تا نمایندگان تصمیم بگیرند چرا که او در خصوص معرفی «فراکسیون اکثریت» چند نامه متناقض دریافت کرده است.

صالح وضعیت فعلی عراق در سایه اعتراض مردم و استعفای دولت را «شرایط تاریخی حساس» توصیف و اعلام کرد که «برای حفظ ثبات کشور... عدم خونریزی و حمایت از صلح داخلی» از معرفی «اسعد العیدانی» از جانب فراکسیون «البناء» برای تشکیل کابینه جدید، خودداری می‌کند.

صالح تأکید کرده، از آنجا که معرفی العیدانی در شرایط موجود، ممکن است نقض قانون اساسی باشد، آمادگی خود را برای استعفا اعلام می‌کند تا نمایندگان پارلمان با توجه به مسئولیت خود مقابل مردم، تصمیم‌گیرنده باشند.

توضیح صالح درباره وضع موجود

صالح در این نامه تأیید کرده که پارلمان در نامه‌ای، فراکسیون اکثریت را «البناء» اعلام کرده و البناء نیز «اسعد عبدالامیر العیدانی» استاندار فعلی بصره را برای نخست‌وزیری معرفی کرده است. او در این نامه نوشته که در مدت اخیر «درباره ویژگی‌های نخست‌وزیر [آینده]، سلسله رایزنی‌هایی با احزاب سیاسی و پارلمان» انجام داده و ۱۷۴ نماینده در نامه‌ای این ویژگی‌ها را تعیین کرده‌اند.

صالح با بیان اینکه در خصوص معرفی فراکسیون اکثریت، چند نامه متناقض به دست ریاست جمهوری رسیده است، توضیح داد که پارلمان در تاریخ شانزدهم دسامبر ۲۰۱۹ نامه‌ای فرستاد و در آن به شانزده ائتلاف شکل‌گرفته در اولین جلسه پارلمان اشاره کرد و گفت که بر همان اساس عادل عبدالمهدی مأمور تشکیل کابینه شد.

صالح افزود، قبل از این نامه، در تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹ نامه‌ای دیگر به تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۸ به صورت دستی به او داده شد، که در آن، فراکسیون البناء، فراکسیون اکثریت معرفی شده بود. «البته این نامه در تاریخ مذکور [در نامه] به ریاست جمهوری ارسال و ثبت نشده است و در آن زمان هم، رئیس جمهور هنوز انتخاب نشده بود و اگر هم به ریاست جمهوری می‌رسید، نامزد تشکیل دولت، از جانب فراکسیون البناء معرفی می‌شد نه از جانب احزاب شانزده‌گانه ائتلاف‌کرده. پس از اینکه این توضیحات را برای رئیس پارلمان فرستادیم و توضیح دادیم، رئیس پارلمان در پاسخ اعلام کرد که فراکسیون اکثریت، البناء است و باید نامزد نخست‌وزیری را معرفی کند اما این در تناقض با نامه پارلمان مورخ دوم اکتبر ۲۰۱۸ و شانزدهم دسامبر ۲۰۱۹ است».

صالح افزود، «بر اساس وظیفه‌ام طبق قانون اساسی و ماده ۶۷ که رئیس جمهور باید حافظ استقلال و حاکمیت و وحدت و تمامیت ارضی کشور باشد و رئیس جمهور را مأمور به معرفی نامزد فراکسیون اکثریت برای تشکیل دولت می‌کند، بدون اینکه حق اعتراض داشته باشد و با توجه به اینکه این موضع محافظه‌کارانه ممکن است نقض قانون اساسی باشد، آمادگی خودم برای استعفا از منصب ریاست جمهوری را در اختیار اعضای مجلس نمایندگان قرار می‌دهم تا با توجه به مسئولیتشان به عنوان نمایندگان مردم، آنچه مناسب است، تصمیم بگیرند».

صالح در پایان تأکید کرده که «تحرک سیاسی و پارلمانی باید همیشه برآمده از اراده عموم مردم و مصالح امنیتی و صلح اجتماعی» باشد.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
برهم صالح
نظرات

آخرین اخبار
وزیرخارجه لبنان: ما نمی پذیریم ایران به جای ما مذاکره کند!
تیراندازی در کارولینای جنوبی / زخمی شدن چندین نفر در مرکز خرید هیوود
انتقاد وزیر ارشاد از مواضع تفرقه‌افکنانه
ارتش اسرائیلی آماده توقف تجاوزات زمینی در لبنان شد
تحرکات تازه واشنگتن در یمن؛ نیروهای آمریکایی وارد حضرموت شدند
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران