×
سیاسی
شناسه خبر : 38382
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/10/04 ساعت 14:42
بودجه صد میلیون دلاری آمریکا برای ارتقای پایگاه‌هایش در ترکیه

بودجه صد میلیون دلاری آمریکا برای ارتقای پایگاه‌هایش در ترکیه

علی‌رغم تهدید آنکارا به اخراج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌هایش در ترکیه، اکنون خبر می‌رسد که پنتاگون حدود صد میلیون دلار بودجه برای ارتقای این پایگاه‌ها در نظر گرفته است.

به گزارش نورنیوز، نیروی هوایی ارتش ایالات متحده، در بحبوحه تهدیدهای آنکارا به اخراج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های مورد استفاده این کشور در ترکیه، ده‌ها میلیون دلار برای ارتقا و نوسازی این پایگاه‌ها در نظر گرفته است. به نوشته بخش مجله «وار زون» در وبگاه «دِ درایو»، نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده که ده‌ها میلیون دلار بودجه به هشت شرکت مختلف ترکیه‌ای ارائه می‌کند تا زیرساخت‌های پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا در ترکیه را ارتقا داده و پروژه‌های عمرانی در دست ساخت در این پایگاه‌ها را طی پنج سال آینده تکمیل کند. این وبگاه با بیان اینکه آمریکا در پایگاه هوایی «اینجرلیک» حدود ۵۰ بمب اتمی «بی61» مستقر کرده، نوشت: «پنتاگون می‌گوید رقم قراردادهای نیروی هوایی به ارزش مجموع ۹۵ میلیون دلار است... این بیانیه البته مشخص نکرد که هر کدام از شرکت‌های ترکیه‌ای چه میزان بودجه دریافت می‌کنند».

بر این اساس، بیانیه وزارت دفاع آمریکا همچنین توضیح نمی‌دهد که کدام پایگاه‌های مورد استفاده نظامیان این کشور در ترکیه محل پروژه‌های عمرانی خواهد بود اما می‌گوید که این بودجه‌ها فقط محدود به تاسیسات نیروی هوایی می‌شود. مکان حدودی پایگاه‌های آمریکا در ترکیه این وبگاه بر اساس آخرین اسناد منتشر شده توسط پنتاگون درباره تاسیسات برون‌مرزی آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۷، نوشت ارتش آمریکا (تا آن زمان)‌ هشت پایگاه فعال در ترکیه در اختیار داشت. نیروی هوایی آمریکا با هفت پایگاه، بیشتری تعداد تاسیسات در جمع نیروهای مسلح این کشور در ترکیه را در اختیار دارد.

وبگاه درایو همچنین می‌نویسد: «شرکت‌های ترکیه‌ای که اکنون تحت قرارداد با نیروی هوایی [آمریکا] قرار دارند، می‌توانند کار خود را به صورت روزانه روی پروژه‌هایی مانند آسفالت مجدد جاده‌ها و راه‌های [منتهی به پایگاه‌ها]، نوسازی لوله‌کشی‌های آب و فاضلاب و دیگر کارهای مرتبط با این تاسیسات بر مبنای پروژه‌های ارتش آمریکا، شروع کنند». بر این اساس، ممکن است که شرکت‌های ترکیه‌ای در طراحی و ساخت ویژگی‌های امنیتی جدید یا بازنگری‌شده برای پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا، از جمله اینجرلیک، دخیل شوند.

روابط آمریکا و ترکیه در ماه‌های گذشته به واسطه مجموعه متعددی از اختلافات به شدت پرتنش شده و حتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است که ممکن است اقتصاد ترکیه را «نابود» کند. آمریکا همچنین ترکیه را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و جنگنده‌های فروخته‌شده به این کشور را هم تحویل نداده است. پیشتر «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه تهدید کرد اگر واشنگتن بخواهد تحریم‌های جدیدی بر آنکارا وضع کند، خواستار خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه هوایی اینجرلیک و «کورِجیک» می‌شوند. (جزئیات بیشتر)


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
آعاز موج 70 عملیات وعده صادق 4/ صداهای مهیب در بیش از 55 نقطه اشغالی آمریکایی و صهیونی
ترامپ: ما توانستیم امنیت متحدانمان از جمله اسرائیل و کشورهای عربی را تأمین کنیم!
ترامپ: به فکر کاهش حضور نظامی در خاورمیانه هستیم
پیام تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت شهادت سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
رادان: راه شهدای «جنگ رمضان» را با قدرت ادامه می‌دهیم
بازتاب پیام نوروزی رهبر انقلاب و رئیس جمهور در رسانه های آسیا/تاکید بر وحدت و تنش زدایی
صدرالحسینی: حزب‌الله اگر از زمان سید حسن نصرالله قوی‌تر نشده باشد ضعیف‌تر نشده است
ولایتی: قدرت واقعی در عمل اثبات می‌شود نه با فریاد
هشدار به کشور امارات
گوترش: هیچ تردیدی دربارۀ حق ایران در دفاع از خود وجود ندارد
واکنش آیت الله فاضل لنکرانی به بیانیه الازهر
درخواست از مجارستان برای بازداشت نتانیاهو
سخنگوی وزارت نفت: ایران نفت خام مازاد برای عرضه ندارد
تعطیلی کامل 6 میدان نفتی در بصره
سقوط 600 میلیارد دلاری بازار سهام آمریکا
عراقچی: جان شهروندان بریتانیایی را به خطر نیندازید
آسمان و ریسمان ترامپ برای توجیه طولانی شدن جنگ با ایران
جو کنت: ایران هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای ملت آمریکا نداشته است
اسلامی: پیروزی بر اهرمن از آن «ایران» خواهد بود
حمله پهپادی مجدد به مرکز پشتیبانی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد
تاکید عراقچی بر ضرورت استحکام اتحاد بین ملت‌های مسلمان
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات ازمردم برای شرکت در مراسم بدرقه شهید نائینی
بلومبرگ: ایران درباره بازگشایی تنگه هرمز مذاکره نمی‌کند
ناامیدی ترامپ از براندازی در ایران
تاکید ماکرون بر ادامه حمایت از اوکراین
اردوغان: اسرائیل بهای کشتن هزاران نفر را خواهد پرداخت
استاندار تهران: اقتصاد مقاومتی علاج اقتصاد کشور است
نبیه بری: ایرانی‌ها به پیروزی دست یافته‌اند
تاکید لندن بر لزوم پایان فوری جنگ در منطقه
ایران سبز در پناه امید و ایمان
رقبای دختران والیبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شدند
3 شهرک در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات حزب الله قرار گرفت
سرنگونی بالگرد رژیم صهیونیستی به دست حزب الله لبنان
قطر: به آمریکا بابت حمله به تاسیسات انرژی ایران هشدار دادیم
سی ان ان: ایران می تواند تنگه هرمز را بسته نگه دارد
آغاز موج 69 عملیات وعده صادق 4/ شلیک موشک به شرکت های پشتیبانی رزمی- نظامی دشمن
بیستمین روز جنگ تحمیلی و میدان‌داری مردم در شب عید
آتش‌سوزی یک کارخانه مرتبط با رژیم‌صهیونیستی در جمهوری چک + عکس
پایان محدودیت یک‌طرفه در محورچالوس از امشب/بارش و مه در محورهای شمالی کشور
وزیر انرژی آمریکا: در فرآیند توزیع هماهنگ نفت مشارکت می‌کنیم
مالزی خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه شد
رد ادعای امارات درباره شبکه منتسب به حزب الله
سردار رادان: راه شهدای «جنگ رمضان» را با اقتدار ادامه می‌دهیم
ناتو از عراق خارج شد
دلسی رودریگز فرماندهان نظامی ارشد ونزوئلا را تغییر داد
گزارش تصویری | لحظه تحویل سال 1405 در میدان انقلاب
پیام نوروزی وزیر فرهنگ‌؛ ایران، در آستانهٔ بهارِ مقاومت و همدلی
پیام نوروزی وزیر ورزش و جوانان همزمان با آغاز سال 1405
روح‌الله حجازی: در هر کجای دنیا هستیم با شرف و باوطن زندگی کنیم
جاکارتا: اگر امیدی به ماموریت‌های هیات صلح نباشد، خارج می‌شویم