×
سیاسی
شناسه خبر : 38382
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/10/04 ساعت 14:42
بودجه صد میلیون دلاری آمریکا برای ارتقای پایگاه‌هایش در ترکیه

بودجه صد میلیون دلاری آمریکا برای ارتقای پایگاه‌هایش در ترکیه

علی‌رغم تهدید آنکارا به اخراج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌هایش در ترکیه، اکنون خبر می‌رسد که پنتاگون حدود صد میلیون دلار بودجه برای ارتقای این پایگاه‌ها در نظر گرفته است.

به گزارش نورنیوز، نیروی هوایی ارتش ایالات متحده، در بحبوحه تهدیدهای آنکارا به اخراج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های مورد استفاده این کشور در ترکیه، ده‌ها میلیون دلار برای ارتقا و نوسازی این پایگاه‌ها در نظر گرفته است. به نوشته بخش مجله «وار زون» در وبگاه «دِ درایو»، نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده که ده‌ها میلیون دلار بودجه به هشت شرکت مختلف ترکیه‌ای ارائه می‌کند تا زیرساخت‌های پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا در ترکیه را ارتقا داده و پروژه‌های عمرانی در دست ساخت در این پایگاه‌ها را طی پنج سال آینده تکمیل کند. این وبگاه با بیان اینکه آمریکا در پایگاه هوایی «اینجرلیک» حدود ۵۰ بمب اتمی «بی61» مستقر کرده، نوشت: «پنتاگون می‌گوید رقم قراردادهای نیروی هوایی به ارزش مجموع ۹۵ میلیون دلار است... این بیانیه البته مشخص نکرد که هر کدام از شرکت‌های ترکیه‌ای چه میزان بودجه دریافت می‌کنند».

بر این اساس، بیانیه وزارت دفاع آمریکا همچنین توضیح نمی‌دهد که کدام پایگاه‌های مورد استفاده نظامیان این کشور در ترکیه محل پروژه‌های عمرانی خواهد بود اما می‌گوید که این بودجه‌ها فقط محدود به تاسیسات نیروی هوایی می‌شود. مکان حدودی پایگاه‌های آمریکا در ترکیه این وبگاه بر اساس آخرین اسناد منتشر شده توسط پنتاگون درباره تاسیسات برون‌مرزی آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۷، نوشت ارتش آمریکا (تا آن زمان)‌ هشت پایگاه فعال در ترکیه در اختیار داشت. نیروی هوایی آمریکا با هفت پایگاه، بیشتری تعداد تاسیسات در جمع نیروهای مسلح این کشور در ترکیه را در اختیار دارد.

وبگاه درایو همچنین می‌نویسد: «شرکت‌های ترکیه‌ای که اکنون تحت قرارداد با نیروی هوایی [آمریکا] قرار دارند، می‌توانند کار خود را به صورت روزانه روی پروژه‌هایی مانند آسفالت مجدد جاده‌ها و راه‌های [منتهی به پایگاه‌ها]، نوسازی لوله‌کشی‌های آب و فاضلاب و دیگر کارهای مرتبط با این تاسیسات بر مبنای پروژه‌های ارتش آمریکا، شروع کنند». بر این اساس، ممکن است که شرکت‌های ترکیه‌ای در طراحی و ساخت ویژگی‌های امنیتی جدید یا بازنگری‌شده برای پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا، از جمله اینجرلیک، دخیل شوند.

روابط آمریکا و ترکیه در ماه‌های گذشته به واسطه مجموعه متعددی از اختلافات به شدت پرتنش شده و حتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است که ممکن است اقتصاد ترکیه را «نابود» کند. آمریکا همچنین ترکیه را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و جنگنده‌های فروخته‌شده به این کشور را هم تحویل نداده است. پیشتر «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه تهدید کرد اگر واشنگتن بخواهد تحریم‌های جدیدی بر آنکارا وضع کند، خواستار خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه هوایی اینجرلیک و «کورِجیک» می‌شوند. (جزئیات بیشتر)


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
تنش مسکو و برلین بالا گرفت
تهران در محاصره باد و گردوخاک
جگوار لندرور 50هزار شغل را حذف می‌کند؟
هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش
رکوردداری دولت ملونی در تاریخ «جمهوری ایتالیا»
تداوم درگیری شدید نیروهای مسلح یمن و شبه‌نظامیان عربستان در غرب تعز
ترکیب 11 نفره تراکتور با غایبان سرشناس
رئیس دیوان عالی هند: بریکس باید به «دانشگاه زنده نالاندا» تبدیل شود
رزمایش دریایی مشترک چین و سنگاپور آغاز شد
تقویت روابط آمریکا و ازبکستان
قیمت نقره امروز شنبه 14 شهریور 1405 + جدول
عراق: اردوگاه الهول به‌زودی بسته می‌شود
امام خامنه‌ای معیار تشخیص راه از بیراهه
توقیف دو لوکوموتیو خارجی با محموله قاچاق هزار میلیارد تومانی
ترامپ در آستانه یک شکست انتخاباتی؟
استرالیا؛ صدرنشین مصرف گازوئیل OECD
قیمت مرغ امروز 14 شهریور 1405؛ کاهش قیمت مرغ در بازار
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر
درگذشت استاد برجسته شیمی ایران
سپاه اصفهان حمله به تأسیسات هسته‌ای را تکذیب کرد
سقوط محبوبیت ترامپ در میان جوانان آمریکایی
صف‌آرایی منچسترسیتی و کاونتری سیتی در ورزشکاه اتحاد
تلاش تازه برای شکستن محاصره اسرائیل؛ کشتی‌های ناوگان آزادی در راه غزه
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد یکشنبه 15 شهریور 1405؛ برنامه خاموشی + لینک
بازگشت ترامپ به جت قطری پس از فرار مخفیانه
سدهای تهران فقط 25 درصد آب دارند
وعده وزیر کار برای تعاونی‌ها؛ «شبکه‌سازی اقتصادی» جای مدل سنتی را می‌گیرد
گردنبند مسروقه در ویترین طلافروشی، راز دزدی خانوادگی را فاش کرد
تراکتور در پی حفظ صدرنشینی مقابل گل‌گهر
نقص فنی پرواز مشهد - تهران را لغو کرد
جنگ ایران صادرات LNG قطر را نزدیک 90 درصد کاهش داد
برنامه قطعی برق کرمان فردا یکشنبه 15 شهریور 1405 + لینک خاموشی
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 15 شهریور 1405؛دلار در آستانه ورود به کانال 230 هزار تومان
اعطای اختیارات بی‌سابقه به فیلد مارشال عاصم منیر
مصطفی طغانی قهرمان جهان شد؛ طلای کشتی پهلوانی ایران در قرقیزستان
سازمان ملل:امنیت در نوار غزه کاملا فروپاشیده است
قطعی برق خراسان رضوی فردا یکشنبه 15 شهریور 1405؛ برنامه خاموشی مشهد + لینک
قطعی برق اصفهان فردا یکشنبه 15 شهریور 1405؛ برنامه خاموشی اعلام شد + لینک
برنامه ریزی برای 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد
صالح حردانی چرا از استقلال کنار گذاشته شد؟
آسمان بیروت در محاصره پهپادهای اسرائیلی؛ 36 لبنانی شهید و زخمی شدند
29 هزار جریمه برای نمایشگاه‌داران خودرو ؛ پارک دوبله در صدر جریمه‌های پلیس
میدری: تعاونی‌ها باید به شبکه‌های قدرتمند اقتصادی تبدیل شوند
بیانیه حزب‌الله در واکنش به تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
پوتین آتش‌بس 3 روزه با اوکراین اعلام کرد
پرواز تهران ـ تونس به شبکه هوایی بازگشت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ چرا سکه 3.5 میلیون تومان گران شد؟
اذعان نظامیان آمریکایی به دستور پنتاگون برای بمباران تاسیسات غیرنظامی ایران
قاتل نیلوفر مجاور دستگیر شد؛ بازداشت هنگام خروج از کشور + جزئیات قتل
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 14 شهریور 1405 ؛ هرگرم به 24 میلیون تومان نزدیک شد