×
اقتصادی
شناسه خبر : 38359
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/10/04 ساعت 11:44
جزئیات خودروهای دپو شده در گمرک/ 258دستگاه بالای 2500 سی‌سی

جزئیات خودروهای دپو شده در گمرک/ 258دستگاه بالای 2500 سی‌سی

در بین حدود 5100 خودروی دپو شده در گمرک خودروهای بالای 2500 سی‌سی و یا خودروهایی که پرونده قضائی داشتند، اما برایشان دادنامه ترخیص صادر شده است، دیده می‌شوند.

به گزارش نورنیوز، بعد از آن که طی مصوبه دولت از دی‌ماه سال گذشته تا نیمه تیرماه امسال بخشی از خودروهای دپود شده از گمرک و بنادر خارج شد، چند هزار دستگاه دیگر باقی ماند که دلیل عدم ترخیص مابقی پایان زمان تعیین شده و طی نشدن فرایند قانونی ترخیص اعلام شد. حدود ۱۲ هزار و ۲۶۱ خودرو از سال‌های گذشته وارد گمرکات و بنادر شده بود که در ادامه با توجه به تغییر شرایط و سیاست‌های ارزی و همچنین ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو، دستور توقف ورود آنها به کشور صادر شد و مدت‌ها تعیین تکلیف این خودروها دچار حواشی بود تا اینکه از سال گذشته بخشی از آنها ترخیص و تعدادی در گمرک باقی ماند.

اطلاعات دریافتی ایسنا در رابطه با جزئیات خودروهای وارد شده و مانده در گمرک نشان می‌دهد که ۱۲ هزار و ۲۶۱ دستگاه وارد شده بود که طی مهلت تعیین شده ۷۱۵۳ دستگاه ترخیص و ۵۱۰۸ دستگاه دیگر در گمرک باقی ماند که از این تعداد ۲۵۸ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی سی هستند. این در حالی است که از حدود ۷۱۵۳ دستگاه ترخیص شده ۶۶۵۳ دستگاه مربوط به خودروهای سواری و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس بوده که در مهلت تعیین شده از سوی دولت از نیمه دی ماه ۱۳۹۷ تا تیر ماه سال جاری ترخیص شدند. اما ۵۱۰۸ دستگاه دیگر شرایط خاص خود را داشتند و در زمان تعیین شده امکان ترخیص پیدا نکردند، وضعیت این خودروها نشان می‌دهد ۱۰۴۸ دستگاه که با اعلام مهلت تعیین شده پروانه گمرکی را هم دریافت کرده بوند، با اتمام زمان امکان ترخیص نداشتند.

از این ۱۰۴۸ خودرو، ۱۰۰۰ دستگاه مربوط به شرکت کرمان خودرو و ۴۸ دستگاه برای سایر اشخاص است. ۳۴۰ دستگاه نیز به گمرک اظهار شده، اما پروانه دریافت نکرده است که این تا پایان مصوبه دولت انجام شد. تمامی این ۳۴۰ دستگاه خودروهای زیر ۲۵۰۰ سی سی هستند. ۱۰۴دستگاه قبل از سال ۹۳ همچنین حدود ۱۰۴ دستگاه خودرو از قبل از سال ۱۳۹۳ در گمرک باقی مانده که از جمله خوردوهای وارد شده از محل تسهیلات مربوط به جانبازان است که تمامی این ۱۰۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی سی هستند.

در بین خودروهایی که در گمرک واردات آنها متوقف شد تعدادی به دلیل گره‌های قضایی امکان ترخیص پیدا نکردند که تعداد آنها به ۲۲۸۹ دستگاه می‌رسد که در بین آنها برای برخی متهمان پرونده دادنامه مبنی بر ترخیص صادر شده است که از جمله آنها شرکت رامک خودرو است که ۶۶۸ دستگاه مربوط به این شرکت خودروسازی است. ۱۱۰۰دستگاه بدون ثبت سفارش اما در میان خودروهای وارد شده تعدادی بدون ثبت‌سفارش بودند که امکان ترخیص آنها وجود نداشت و به گمرک نیز اظهار نشده است. ۱۱۰۰ دستگاه از جمله این خودروها هستند که تمام آنها زیر ۲۵۰۰ سی سی هستند. ۲۲۷ خودرو در گمرک خرمشهر (منطقه آزاد اروند) قرار دارند که ۷۳ دستگاه به سفارش آمریکا و ۱۵۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی سی هستند. در رابطه با خودروهای اروندی، در شهریورماه سال جاری و در جریان بازدیدمسئولان از بنادر توافقاتی در رابطه با آنها انجام و گمرک خرمشهر مکلف شد برای خودروهای سواری با حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی و پایین‌تر که دارای قبض انبار منطقه آزاد تا هشتم خردادماه سال گذشته هستند، چنانچه به دلیل مسائلی از جمله دستور مراجع قضایی توقیف نباشند، مجوز تردد در منطقه و براساس ضوابط آن صادر کند.

در مورد خودورهای سواری با حجم موتوری بالای ۲۵۰۰ سی سی نیز مقرر شد تا از طریق استانداری خوزستان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کمیسیون اقتصادی دولت و یا هیات وزیران مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین قرار شد چنانچه شامل سه شرط نباشند امکان ترخیص پیدا کنند؛ اول این‌که تولید کشور آمریکا و ساخته شده در آن کشور نباشند، برند شرکت آمریکایی نبوده و دیگر این که برای مصرف در آمریکا ساخته نشده و مستقیما از دلالان و توزیع‌کنندگان تبعه آمریکا خریداری نشده باشند. با این وجود ترخیص خودروهای اروندی نیز تا کنون به جایی نرسیده است.

در مجموع آن چه که بعد از اتمام زمان ترخیص خودروهای دپو شده در تیر ماه اتفاق افتاد آن بود که حدود ۱۰۴۸ دستگاهی که پروانه گمرکی دریافت کرده و طبق اعلام گمرک ایران مشکلی برای ترخیص نداشتند در نهایت وزارت صمت با ترخیص آنها موافقت کرد ولی اتفاقی در این رابطه رخ نداد. در روزهای اخیر و به دنبال بازدید وزیر اقتصاد از گمرکات بوشهر و مذاکراتی که بین صاحبان خودروها و وزیر انجام شد وی اخیرا پیشنهادی را به هیات دولت برای تعیین تکلیف و ترخیص تمام خودروهای مانده در گمرک ارائه کرده است که باید منتظر تصمیم گیری هیات دولت در این رابطه بود. انتهای پیام


خبرگزاری ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد
جزئیات قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز/رای گیری صبح امروز
پنتاگون برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا را تایید کرد
محمد علیزاده: از جنگ نمی‌ترسم، اما از قربانی شدن هم‌وطنانم چرا!
سفارت ایران در لندن: اروپا منافع خود را در اولویت قرار دهد و نه اسرائیل را
معاون گوترش: برای کاهش تنش و توقف درگیری ها تلاش می‌کنیم
دبیرکل اتحادیه عرب: بحران‌های خاورمیانه راه حل نظامی ندارد
پاسخ ستاره فوتسال به تهدید عصر حجر ترامپ
ترامپ: چرا آنها تماس نمی گیرند؟
سردار شکارچی: راهبرد ما تنبیه متجاوز تا پشیمانی کامل است
علی‌اف: کمک‌های بشردوستانه به ایران ادامه خواهد یافت
آغاز موج 91وعده صادق 4/ هدف‌گیری ناوگروه آبراهام لینکلن توسط 4 موشک قدر
سفر 28 میلیون نفر از هموطنان در نوروز امسال
روسیه خطاب به آمریکا و اسرائیل: دست از «بازی با آتش» بردارید
حمله به شرکت آمریکایی Oracle در پاسخ به ترور دکتر خرازی و همسر ایشان
سقوط یک جنگنده پیشرفته دشمن در قشم با پدافند هوایی
هشدار عراقچی نسبت به تبعات صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت درباره تنگه هرمز
انهدام یک پهپاد انتحاری رژیم صهیونیستی در قزوین
جنگ علیه ایران بدهی آمریکا را 295 میلیارد دلار بیشتر کرد
بحران سوخت در فرانسه
واکنش کنایه‌آمیز عراقچی به اظهارات ترامپ
هگست فرمانده کل نیروی زمینی ارتش آمریکا را برکنار کرد
تیم ملی کشتی فرنگی عازم قرقیزستان شد
نورنما | میدان تجریش ـ موکب دریاسالار شهید علی شمخانی
مخبر: حمله به شرکت‌های داروسازی جنگ تمام‌عیار است
مقام مستعفی سازمان ملل: بمباران پل «بی‌-1» ایران جنایت جنگی است
نخست‌وزیر ایرلند نسبت به تبعات تهدید اخیر ترامپ علیه ایران هشدار داد
ابراهیم رضایی: دشمن باید منتظر شگفتانه‌های دیگری در روزهای آینده باشد
نورنما | هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده ها
حمله موشکی یمن به اهداف حیاتی اسرائیل
پلها مستحکم تر ساخته می شوند اما اعتبار و اعتماد به آمریکا هرگز ترمیم نمی شود
حمله به مرکز پشتیبانی ارتش آمریکا در بغداد
زمانی که نیاکان شما در عصر حجر بودند، ایران در قلب گهواره تمدن بود
فعال شدن عرضه شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌ها
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه به شورای امنیت حمله به انستیتو پاستور را محکوم کرد
احتمال بازگشایی دوطرفه جاده چالوس
برگزاری اردوی تیم ملی فوتبال در شمال
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: دشمن منتظر ضربات کوبنده‌تر ایران باشد
استعفای بوفون افسانه‌ای از تیم ملی فوتبال ایتالیا
سی‌وسومین موج تجمعات شبانه مردمی ایران
ادامه واکنش هنرمندان به تجاوز به خاک ایران
«لالایی» فریدون آسرایی برای کودکان میناب
تقدیر بقائی از حمایت مردم و نخبگان کشورهای مغرب عربی از ایران
تهدیدات ترمپ مصداق روشن قصد مجرمانه برای ارتکاب جنایات جنگی است
اعتراف ترامپ به ارتکاب یک جنایت جنگی دیگر