×
سیاسی
شناسه خبر : 38312
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/03 ساعت 19:30
آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

روزنامه «نیویورک‌تایمز» گزارش داده است :

آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

که وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش نیروهای خود در آفریقا و افزایش تمرکز بر روسیه و چین است.

به گزارش نورنیوز، روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز سه‌شنبه به نقل از منابع مطلع نوشته است که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش قابل توجه یا حتی خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از غرب آفریقاست. بنا بر این گزارش، خروج از تأسیسات تازه‌تأسیس و ۱۱۰ میلیون دلاری پهپادی آمریکا در نیجر و پایان دادن به برنامه پشتیبانی از نیروهای نظامی فرانسه در مالی، نیجر و بورکینافاسو از جمله طرح‌های مورد بررسی در پنتاگون است. این روزنامه، این اقدام را اولین گام در جهت تغییر آرایش نیروهای نظامی آمریکا در جهان با هدف تمرکز بیشتر بر روسیه و چین، توصیف کرده است.

در جدیدترین نسخه راهبرد امنیت ملی آمریکا که در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد، عنوان شده است که جهان اکنون در «عصر رقابت قدرت‌های بزرگ» به سر می‌برد و آمریکا هم باید از این پس به جای تمرکز بر جنگ با گروه‌های تروریستی، بر مقابله با رقبای بزرگی چون روسیه و چین، متمرکز شود. به نوشته نیویورک‌تایمز، انتظار می‌رود اولین تصمیمات در مورد تغییرات حضور نظامی آمریکا در آفریقا در ماه آینده میلادی اتخاذ شود. این روزنامه پیش‌بینی کرده است که اعلام خروج نیروهای آمریکایی از آفریقا با انتقاد نمایندگان کنگره، متحدان آمریکا و مقام‌های نظامی روبرو شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶، وعده داده بود که به «جنگ‌های بی‌پایان» آمریکا پایان دهد، با این وجود آمریکا هنوز هم ۲۰۰ هزار نیرو در خارج از کشور دارد، معادل همان میزان نیرویی که سه سال پیش هم، زمانی که ترامپ کاخ سفید را تحویل گرفت، نیروی آمریکایی در خارج از مرزهای این کشور مستقر بود. نیویورک‌تایمز نوشته است که طرح کنونی اسپر هم به معنی کاستن از حضور نظامی خارجی آمریکا نیست، بلکه واشنگتن در حال انتقال نیروهای خود از یک میدان نبرد به میدانی دیگر و انجام بازموازنه است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، در همین چارچوب پنتاگون کاهش نیروهای مستقر در آمریکای لاتین، افغانستان و عراق را نیز در برنامه دارد. این روزنامه نوشته است که هدف اسپر این است که نیروهای آمریکایی را از نبرد با گروه‌های تروریستی در مناطق دور از خاک آمریکا خارج کند، خصوصا از نبرد با گروه‌هایی که یا توان حمله به آمریکا را ندارند، یا اعلام نکرده‌اند که چنین هدفی دارند. آمریکا در سال‌های اخیر به بهانه آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با گروه‌هایی چون «بوکوحرام» و گروهک‌های وابسته به «القاعده» و «داعش» در غرب آفریقا حضور نظامی داشته است. دو سال پیش در جریان یکی از حملات تروریستی در نیجر، ۴ نظامی آمریکایی کشته شدند.

آن حادثه انتقادات زیادی علیه پنتاگون به راه انداخت و حالا هم اسپر چرایی حضور آمریکایی‌ها در آن نقطه از جهان را مورد سؤال قرار داده است. با این وجود، نیویورک‌تایمز نوشته است که پنتاگون در طرح‌های خود برای کاستن از میزان حضور نظامی در آفریقا با سؤالاتی هم روبرو است. یکی از این سؤالات این است که شاید خروج آمریکا این مناطق، خلأیی ایجاد کند که دیگر قدرت‌های جهان آن را پر کنند. سؤال دیگر هم در مورد احتمال افزایش بی‌ثباتی در این مناطق بعد از خروج آمریکاست. بنا بر این گزارش، اسپر تا ماه آینده میلادی به مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا فرصت داده تا پیش‌نویس طرح کاهش حضور نظامی در این منطقه را ارائه کند. همچنین آنطور که مقام‌های آمریکایی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند، اسپر احتمالا ظرف ماه‌های آینده نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را هم از ۵۰۰۰ نفر کنونی به ۲۵۰۰ نفر کاهش دهد.

وی همچنین اعلام کرده که مایل ۴۰۰۰ نفر از ۱۳۰۰۰ نیرویی را که هم‌اکنون در افغانستان مستقر هستند، از این کشور خارج کند. این در حالی است که انتظار می‌رود هم فرماندهان مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا، هم نمایندگان کنگره و هم متحدانی چون فرانسه با طرح کاهش نیروهای آمریکایی در آفریقا مخالفت کنند. با این وجود اسپر هرگز میل خود به تغییر آرایش نیروهای آمریکایی در خارج از کشور را پنهان نکرده است. این روزنامه نوشته است که حتی در مناطقی هم که انتظار می‌رود تعداد نیروهای آمریکایی ثابت بماند، پنتاگون کشورهای میزبان را برای افزایش سهمشان در تأمین هزینه‌های حضور این نیروها تحت فشار قرار داده است.

به عنوان نمونه، اسپر اخیرا دولت کره جنوبی را برای پرداخت سالانه تا ۵ میلیارد دلار برای تأمین هزینه میزبانی از ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در این کشور، تحت فشار قرار داد. این رقم در قیاس با مبلغی که سئول امسال پرداخت کرد، پنج برابر بیشتر است. علاوه بر این، گزارش شده است که پنتاگون در حال رایزنی با عربستان سعودی است تا این کشور را متقاعد کند که میلیاردها دلار در غالب «تسهیم هزینه‌ها» برای میزبانی از نیروهای آمریکایی، به واشنگتن بپردازد. آمریکا اخیرا به بهانه مقابله با تهدید ایران، ۳۰۰۰ نیروی نظامی در عربستان سعودی مستقر کرد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد