×
سیاسی
شناسه خبر : 38312
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/03 ساعت 19:30
آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

روزنامه «نیویورک‌تایمز» گزارش داده است :

آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

که وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش نیروهای خود در آفریقا و افزایش تمرکز بر روسیه و چین است.

به گزارش نورنیوز، روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز سه‌شنبه به نقل از منابع مطلع نوشته است که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش قابل توجه یا حتی خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از غرب آفریقاست. بنا بر این گزارش، خروج از تأسیسات تازه‌تأسیس و ۱۱۰ میلیون دلاری پهپادی آمریکا در نیجر و پایان دادن به برنامه پشتیبانی از نیروهای نظامی فرانسه در مالی، نیجر و بورکینافاسو از جمله طرح‌های مورد بررسی در پنتاگون است. این روزنامه، این اقدام را اولین گام در جهت تغییر آرایش نیروهای نظامی آمریکا در جهان با هدف تمرکز بیشتر بر روسیه و چین، توصیف کرده است.

در جدیدترین نسخه راهبرد امنیت ملی آمریکا که در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد، عنوان شده است که جهان اکنون در «عصر رقابت قدرت‌های بزرگ» به سر می‌برد و آمریکا هم باید از این پس به جای تمرکز بر جنگ با گروه‌های تروریستی، بر مقابله با رقبای بزرگی چون روسیه و چین، متمرکز شود. به نوشته نیویورک‌تایمز، انتظار می‌رود اولین تصمیمات در مورد تغییرات حضور نظامی آمریکا در آفریقا در ماه آینده میلادی اتخاذ شود. این روزنامه پیش‌بینی کرده است که اعلام خروج نیروهای آمریکایی از آفریقا با انتقاد نمایندگان کنگره، متحدان آمریکا و مقام‌های نظامی روبرو شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶، وعده داده بود که به «جنگ‌های بی‌پایان» آمریکا پایان دهد، با این وجود آمریکا هنوز هم ۲۰۰ هزار نیرو در خارج از کشور دارد، معادل همان میزان نیرویی که سه سال پیش هم، زمانی که ترامپ کاخ سفید را تحویل گرفت، نیروی آمریکایی در خارج از مرزهای این کشور مستقر بود. نیویورک‌تایمز نوشته است که طرح کنونی اسپر هم به معنی کاستن از حضور نظامی خارجی آمریکا نیست، بلکه واشنگتن در حال انتقال نیروهای خود از یک میدان نبرد به میدانی دیگر و انجام بازموازنه است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، در همین چارچوب پنتاگون کاهش نیروهای مستقر در آمریکای لاتین، افغانستان و عراق را نیز در برنامه دارد. این روزنامه نوشته است که هدف اسپر این است که نیروهای آمریکایی را از نبرد با گروه‌های تروریستی در مناطق دور از خاک آمریکا خارج کند، خصوصا از نبرد با گروه‌هایی که یا توان حمله به آمریکا را ندارند، یا اعلام نکرده‌اند که چنین هدفی دارند. آمریکا در سال‌های اخیر به بهانه آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با گروه‌هایی چون «بوکوحرام» و گروهک‌های وابسته به «القاعده» و «داعش» در غرب آفریقا حضور نظامی داشته است. دو سال پیش در جریان یکی از حملات تروریستی در نیجر، ۴ نظامی آمریکایی کشته شدند.

آن حادثه انتقادات زیادی علیه پنتاگون به راه انداخت و حالا هم اسپر چرایی حضور آمریکایی‌ها در آن نقطه از جهان را مورد سؤال قرار داده است. با این وجود، نیویورک‌تایمز نوشته است که پنتاگون در طرح‌های خود برای کاستن از میزان حضور نظامی در آفریقا با سؤالاتی هم روبرو است. یکی از این سؤالات این است که شاید خروج آمریکا این مناطق، خلأیی ایجاد کند که دیگر قدرت‌های جهان آن را پر کنند. سؤال دیگر هم در مورد احتمال افزایش بی‌ثباتی در این مناطق بعد از خروج آمریکاست. بنا بر این گزارش، اسپر تا ماه آینده میلادی به مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا فرصت داده تا پیش‌نویس طرح کاهش حضور نظامی در این منطقه را ارائه کند. همچنین آنطور که مقام‌های آمریکایی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند، اسپر احتمالا ظرف ماه‌های آینده نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را هم از ۵۰۰۰ نفر کنونی به ۲۵۰۰ نفر کاهش دهد.

وی همچنین اعلام کرده که مایل ۴۰۰۰ نفر از ۱۳۰۰۰ نیرویی را که هم‌اکنون در افغانستان مستقر هستند، از این کشور خارج کند. این در حالی است که انتظار می‌رود هم فرماندهان مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا، هم نمایندگان کنگره و هم متحدانی چون فرانسه با طرح کاهش نیروهای آمریکایی در آفریقا مخالفت کنند. با این وجود اسپر هرگز میل خود به تغییر آرایش نیروهای آمریکایی در خارج از کشور را پنهان نکرده است. این روزنامه نوشته است که حتی در مناطقی هم که انتظار می‌رود تعداد نیروهای آمریکایی ثابت بماند، پنتاگون کشورهای میزبان را برای افزایش سهمشان در تأمین هزینه‌های حضور این نیروها تحت فشار قرار داده است.

به عنوان نمونه، اسپر اخیرا دولت کره جنوبی را برای پرداخت سالانه تا ۵ میلیارد دلار برای تأمین هزینه میزبانی از ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در این کشور، تحت فشار قرار داد. این رقم در قیاس با مبلغی که سئول امسال پرداخت کرد، پنج برابر بیشتر است. علاوه بر این، گزارش شده است که پنتاگون در حال رایزنی با عربستان سعودی است تا این کشور را متقاعد کند که میلیاردها دلار در غالب «تسهیم هزینه‌ها» برای میزبانی از نیروهای آمریکایی، به واشنگتن بپردازد. آمریکا اخیرا به بهانه مقابله با تهدید ایران، ۳۰۰۰ نیروی نظامی در عربستان سعودی مستقر کرد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
کردستان با پتانسیل‌های فراوان می‌تواند موتور محرکه تحول در کشور باشد
اوسمار: از بازگشت به ایران خوشحالم
تصویر شگفت انگیز از نابرابری هزینه خانوار در ایران
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
سرقت میلیاردی در مترو به بهانه کمک به سالمندان
ترافیک سنگین در محورهای شمالی تهران و آزادراه‌ها
تاکتیک‌های جدید روسیه در شرق اوکراین
X
آگهی تبلیغاتی