×
سیاسی
شناسه خبر : 38312
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/03 ساعت 19:30
آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

روزنامه «نیویورک‌تایمز» گزارش داده است :

آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می‌کاهد

که وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش نیروهای خود در آفریقا و افزایش تمرکز بر روسیه و چین است.

به گزارش نورنیوز، روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز سه‌شنبه به نقل از منابع مطلع نوشته است که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در حال بررسی طرح کاهش قابل توجه یا حتی خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از غرب آفریقاست. بنا بر این گزارش، خروج از تأسیسات تازه‌تأسیس و ۱۱۰ میلیون دلاری پهپادی آمریکا در نیجر و پایان دادن به برنامه پشتیبانی از نیروهای نظامی فرانسه در مالی، نیجر و بورکینافاسو از جمله طرح‌های مورد بررسی در پنتاگون است. این روزنامه، این اقدام را اولین گام در جهت تغییر آرایش نیروهای نظامی آمریکا در جهان با هدف تمرکز بیشتر بر روسیه و چین، توصیف کرده است.

در جدیدترین نسخه راهبرد امنیت ملی آمریکا که در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد، عنوان شده است که جهان اکنون در «عصر رقابت قدرت‌های بزرگ» به سر می‌برد و آمریکا هم باید از این پس به جای تمرکز بر جنگ با گروه‌های تروریستی، بر مقابله با رقبای بزرگی چون روسیه و چین، متمرکز شود. به نوشته نیویورک‌تایمز، انتظار می‌رود اولین تصمیمات در مورد تغییرات حضور نظامی آمریکا در آفریقا در ماه آینده میلادی اتخاذ شود. این روزنامه پیش‌بینی کرده است که اعلام خروج نیروهای آمریکایی از آفریقا با انتقاد نمایندگان کنگره، متحدان آمریکا و مقام‌های نظامی روبرو شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶، وعده داده بود که به «جنگ‌های بی‌پایان» آمریکا پایان دهد، با این وجود آمریکا هنوز هم ۲۰۰ هزار نیرو در خارج از کشور دارد، معادل همان میزان نیرویی که سه سال پیش هم، زمانی که ترامپ کاخ سفید را تحویل گرفت، نیروی آمریکایی در خارج از مرزهای این کشور مستقر بود. نیویورک‌تایمز نوشته است که طرح کنونی اسپر هم به معنی کاستن از حضور نظامی خارجی آمریکا نیست، بلکه واشنگتن در حال انتقال نیروهای خود از یک میدان نبرد به میدانی دیگر و انجام بازموازنه است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، در همین چارچوب پنتاگون کاهش نیروهای مستقر در آمریکای لاتین، افغانستان و عراق را نیز در برنامه دارد. این روزنامه نوشته است که هدف اسپر این است که نیروهای آمریکایی را از نبرد با گروه‌های تروریستی در مناطق دور از خاک آمریکا خارج کند، خصوصا از نبرد با گروه‌هایی که یا توان حمله به آمریکا را ندارند، یا اعلام نکرده‌اند که چنین هدفی دارند. آمریکا در سال‌های اخیر به بهانه آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با گروه‌هایی چون «بوکوحرام» و گروهک‌های وابسته به «القاعده» و «داعش» در غرب آفریقا حضور نظامی داشته است. دو سال پیش در جریان یکی از حملات تروریستی در نیجر، ۴ نظامی آمریکایی کشته شدند.

آن حادثه انتقادات زیادی علیه پنتاگون به راه انداخت و حالا هم اسپر چرایی حضور آمریکایی‌ها در آن نقطه از جهان را مورد سؤال قرار داده است. با این وجود، نیویورک‌تایمز نوشته است که پنتاگون در طرح‌های خود برای کاستن از میزان حضور نظامی در آفریقا با سؤالاتی هم روبرو است. یکی از این سؤالات این است که شاید خروج آمریکا این مناطق، خلأیی ایجاد کند که دیگر قدرت‌های جهان آن را پر کنند. سؤال دیگر هم در مورد احتمال افزایش بی‌ثباتی در این مناطق بعد از خروج آمریکاست. بنا بر این گزارش، اسپر تا ماه آینده میلادی به مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا فرصت داده تا پیش‌نویس طرح کاهش حضور نظامی در این منطقه را ارائه کند. همچنین آنطور که مقام‌های آمریکایی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند، اسپر احتمالا ظرف ماه‌های آینده نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را هم از ۵۰۰۰ نفر کنونی به ۲۵۰۰ نفر کاهش دهد.

وی همچنین اعلام کرده که مایل ۴۰۰۰ نفر از ۱۳۰۰۰ نیرویی را که هم‌اکنون در افغانستان مستقر هستند، از این کشور خارج کند. این در حالی است که انتظار می‌رود هم فرماندهان مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا، هم نمایندگان کنگره و هم متحدانی چون فرانسه با طرح کاهش نیروهای آمریکایی در آفریقا مخالفت کنند. با این وجود اسپر هرگز میل خود به تغییر آرایش نیروهای آمریکایی در خارج از کشور را پنهان نکرده است. این روزنامه نوشته است که حتی در مناطقی هم که انتظار می‌رود تعداد نیروهای آمریکایی ثابت بماند، پنتاگون کشورهای میزبان را برای افزایش سهمشان در تأمین هزینه‌های حضور این نیروها تحت فشار قرار داده است.

به عنوان نمونه، اسپر اخیرا دولت کره جنوبی را برای پرداخت سالانه تا ۵ میلیارد دلار برای تأمین هزینه میزبانی از ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در این کشور، تحت فشار قرار داد. این رقم در قیاس با مبلغی که سئول امسال پرداخت کرد، پنج برابر بیشتر است. علاوه بر این، گزارش شده است که پنتاگون در حال رایزنی با عربستان سعودی است تا این کشور را متقاعد کند که میلیاردها دلار در غالب «تسهیم هزینه‌ها» برای میزبانی از نیروهای آمریکایی، به واشنگتن بپردازد. آمریکا اخیرا به بهانه مقابله با تهدید ایران، ۳۰۰۰ نیروی نظامی در عربستان سعودی مستقر کرد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
ولایتی: قدرت واقعی در عمل اثبات می‌شود نه با فریاد
هشدار به کشور امارات
گوترش: هیچ تردیدی دربارۀ حق ایران در دفاع از خود وجود ندارد
واکنش آیت الله فاضل لنکرانی به بیانیه الازهر
درخواست از مجارستان برای بازداشت نتانیاهو
سخنگوی وزارت نفت: ایران نفت خام مازاد برای عرضه ندارد
تعطیلی کامل 6 میدان نفتی در بصره
سقوط 600 میلیارد دلاری بازار سهام آمریکا
عراقچی: جان شهروندان بریتانیایی را به خطر نیندازید
آسمان و ریسمان ترامپ برای توجیه طولانی شدن جنگ با ایران
جو کنت: ایران هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای ملت آمریکا نداشته است
اسلامی: پیروزی بر اهرمن از آن «ایران» خواهد بود
حمله پهپادی مجدد به مرکز پشتیبانی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد
تاکید عراقچی بر ضرورت استحکام اتحاد بین ملت‌های مسلمان
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات ازمردم برای شرکت در مراسم بدرقه شهید نائینی
بلومبرگ: ایران درباره بازگشایی تنگه هرمز مذاکره نمی‌کند
ناامیدی ترامپ از براندازی در ایران
تاکید ماکرون بر ادامه حمایت از اوکراین
اردوغان: اسرائیل بهای کشتن هزاران نفر را خواهد پرداخت
استاندار تهران: اقتصاد مقاومتی علاج اقتصاد کشور است
نبیه بری: ایرانی‌ها به پیروزی دست یافته‌اند
تاکید لندن بر لزوم پایان فوری جنگ در منطقه
ایران سبز در پناه امید و ایمان
رقبای دختران والیبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شدند
3 شهرک در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات حزب الله قرار گرفت
سرنگونی بالگرد رژیم صهیونیستی به دست حزب الله لبنان
قطر: به آمریکا بابت حمله به تاسیسات انرژی ایران هشدار دادیم
سی ان ان: ایران می تواند تنگه هرمز را بسته نگه دارد
آغاز موج 69 عملیات وعده صادق 4/ شلیک موشک به شرکت های پشتیبانی رزمی- نظامی دشمن
بیستمین روز جنگ تحمیلی و میدان‌داری مردم در شب عید
آتش‌سوزی یک کارخانه مرتبط با رژیم‌صهیونیستی در جمهوری چک + عکس
پایان محدودیت یک‌طرفه در محورچالوس از امشب/بارش و مه در محورهای شمالی کشور
وزیر انرژی آمریکا: در فرآیند توزیع هماهنگ نفت مشارکت می‌کنیم
مالزی خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه شد
رد ادعای امارات درباره شبکه منتسب به حزب الله
سردار رادان: راه شهدای «جنگ رمضان» را با اقتدار ادامه می‌دهیم
ناتو از عراق خارج شد
دلسی رودریگز فرماندهان نظامی ارشد ونزوئلا را تغییر داد
گزارش تصویری | لحظه تحویل سال 1405 در میدان انقلاب
پیام نوروزی وزیر فرهنگ‌؛ ایران، در آستانهٔ بهارِ مقاومت و همدلی
پیام نوروزی وزیر ورزش و جوانان همزمان با آغاز سال 1405
روح‌الله حجازی: در هر کجای دنیا هستیم با شرف و باوطن زندگی کنیم
جاکارتا: اگر امیدی به ماموریت‌های هیات صلح نباشد، خارج می‌شویم
اژه‌ای در پیام نوروزی خود با تمام عناصر ناامن‌ساز اتمام حجت کرد
5 ایرانی در جمع نامزدهای برترین‌های فوتبال ساحلی دنیا
سایت Leader.ir در دسترس قرار گرفت
بسته شدن تنگه هرمز روزانه چقدر خرج روی دست آمریکایی‌ها گذاشته است؟
اعلام برنامه‌های تلویزیون در ایام نوروز
استاد مطالعات دفاعی انگلیس: آمریکا قادر به بازگشایی تنگه هرمز نیست
رئیس قوه قضاییه فرا رسیدن نوروز 1405 را تبریک گفت