×
سیاسی
شناسه خبر : 38296
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/03 ساعت 16:50

«روث تنر» مسوول بخش کارزار انسان‌دوستانه موسسه اکسفام اعلام کرد:

انگلیس فروش سلاح به عربستان را 45 درصد افزایش داد

باوجود فشارهای بین‌المللی علیه ائتلاف متجاوز عربستان برای پایان جنگ یمن که در چهار سال گذشته علاوه بر آمار بالای تلفات، ده‌ها هزار زخمی و ویرانی به‌جا گذاشته، موسسه خیریه آکسفام گزارش داد، آمار فروش سلاح به ریاض توسط دولت انگلیس حدود 45 درصد افزایش داشته است.

 به گزارش نورنیوز-انگلیس فروش سلاح به عربستان را ۴۵ درصد افزایش داد انگلیس فروش سلاح به عربستان را ۴۵ درصد افزایش داد لندن– ایرنا– باوجود فشارهای بین‌المللی علیه ائتلاف متجاوز عربستان برای پایان جنگ یمن که در چهار سال گذشته علاوه بر آمار بالای تلفات، ده‌ها هزار زخمی و ویرانی به‌جا گذاشته، موسسه خیریه آکسفام گزارش داد، آمار فروش سلاح به ریاض توسط دولت انگلیس حدود ۴۵ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، دولت‌های محافظه‌کار انگلیس از ژانویه سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون مجوز فروش ۶.۴ میلیارد پوند سلاح به عربستان را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است. این در حالی است که انگلیس خود را از حامیان توقف جنگ یمن و «معاهده تجارت تسلیحات» که بر جلوگیری از انتقال غیرقانونی اسلحه و خلاف قوانین بین‌المللی نظارت دارد، معرفی می‌کند. معاهده تجارت تسلیحات که سال ۲۰۱۴ به اجرا درآمد یک پیمان چندجانبه است که تجارت بین‌المللی سلاح‌های متعارف را تنظیم می‌کند تا به صلح بین‌المللی و منطقه ای، کاهش رنج انسان و ترویج همکاری، شفافیت و اقدامات مسئولانه در داخل و میان کشورها کمک کند.

این پیمان همچنین به دنبال جلوگیری از انتقال غیرقانونی سلاح به تروریست‌ها و سازمان‌های جنایتکار است که منجر به درگیری های مخرب می شود و به خصوص تلاش دارد تا از فروش تسلیحات در شرایطی که شورای امنیت، ممنوعیت های تسلیحاتی وضع کرده است، مانع شود. «روث تنر» مسوول بخش کارزار انسان‌دوستانه موسسه اکسفام می‌گوید: افزایش آمار فروش سلاح لکه ننگی بر وجدان انگلیس است. یمنی‌هایی که مجبور به فرار از خانه‌های خود شده و بدون اب و غذا این دوران را سپری می‌کنند نیاز دارند که این جنگ خاتمه یافته و شانس این را داشته باشند که زندگی خود را از نو بسازند.

«اندرو اسمیت» سخنگوی «کارزار علیه تجارت اسلحه» هم عنوان کرد که ائتلاف عربستان با حملات هوایی در یمن ده‌ها هزار نفر از مردم این کشور را کشته و یکی از فجیع‌ترین بحران‌های انسانی جهان را ایجاد کرده است. او در گفت وگو با نشریه ایندیپندنت تصریح کرد که دولت لندن با ارائه حمایت تسلیحاتی نقش مرکزی و هم‌دست عربستان در این جنایت بوده است. بر اساس گزارش آکسفام ۳ میلیارد پوند از مجموع تسلیحات فروخته شده به عربستان مربوط به جنگنده، بالگرد و هواپیماهای بدون سرنشین و ۲.۶ میلیارد پوند برای فروش نارنجک، بمب و موشک بوده است.

دولت انگلیس همچنین در بازه زمانی ژانویه ۲۰۱۵ تا دسامبر ۲۰۱۹ میلادی ۳۸۵ مجوز آزاد فروش سلاح به عربستان صادر کرده که بر اساس آن محدودیتی برای تعداد فروش سلاح وجود ندارد. این در حالی است که انگلس طبق معاهده تجارت تسلیحات از به فروش سلاح برای استفاده در مصادیق نقض قوانین بین‌المللی منع شده است. «تنر» در این زمینه می گوید که انگلیس با وجود عضویت در معاهده تجارت تسلیحات تمام تلاش خود را بکار بسته تا از منع فروش سلاح به عربستان اجتناب کند. عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۱۳۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن به‌عنوان فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده‌ خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. جنگ علیه یمن همچنین میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است،

به‌گونه‌ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگ‌ترین فاجعه انسانی نامید. بر اساس نظرسنجی کارزار علیه تجارت اسلحه اکثر مردم انگلیس با همکاری تسلیحاتی کشورشان با ریاض مخالف هستند. بر اساس آمار بدست آمده تنها ۶ درصد انگلیسی‌ها حامی همکاری‌های تسلیحاتی لندن با ریاض بوده و مابقی یعنی ۹۴ درصد به‌شدت با این همکاری مخالف هستند. دادگاه عالی انگلیس ۳۰ خرداد گذشته با صدور حکمی که یک پیروزی چشمگیر برای گروه‌های ضد جنگ محسوب می‌شود، فروش سلاح به عربستان توسط دولت انگلیس را غیر قانونی اعلام کرد. با این حال وزیر تجارت بین‌ الملل انگلیس دو ماه پیش اعلام کرد که دولت این کشور در سه قبل از آن، سه بار مجوز فروش سلاح به عربستان سعودی صادر کرده است. «اندرو اسمیت» از دولت انگلیس خواست تا به رای دادگاه عالی احترام گذاشته و به فروش تسلیحات جنگی به عربستان پایان دهد. او با این حال یادآور شد که بوریس جانسون در دوران صدارت بر وزارت امور خارجه از حامیان معامله تسلیحاتی با عربستان بود و اینک که به مقام نخست وزیری رسیده به این سیاست ادامه خواهد داد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
تنیسور ایرانی با پیروزی مقابل روسیه فینالیست شد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
X
آگهی تبلیغاتی