×
سیاسی
شناسه خبر : 38274
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/10/03 ساعت 11:46
ارتش سوریه در آستانه ورود به معره النعمان

ارتش سوریه در آستانه ورود به معره النعمان

نیروهای ارتش سوریه با پیشروی در دو محور جنوب و جنوب شرق استان "ادلب" در شمال سوریه توانستند شهر جرجناز و روستاهای زیادی را در این استان آزاد و راه خود را برای ورود به دروازه های شهر راهبردی "معرة النعمان" باز کنند.

نیروهای ارتش سوریه در پنج روز اخیر از دو محور جنوب و جنوب شرق به سمت ادلب پیشروی های خود را آغاز کرده اند؛ استانی که آخرین پایگاه تروریست ها در سوریه به شمار می آید و در ادامه عملیات نظامی در این محور توانستند شهر جرجناز و روستاهای زیادی را تحت کنترل خود در آورند.

یگان های ارتش روز گذشته شهر جرجناز را که حائز اهمیت راهبردی است، تحت کنترل خود در آورده و به سمت معرة النعمان بزرگ ترین شهر جنوب ادلب و یکی از پنج شهر اصلی این استان در جنوب شرقی آن در حرکت هستند.  

نیروهای ارتش سوریه در مسیر پیشروی به سمت جرجناز با گروه های تروریستی درگیر شدند و توانستند از چند محور وارد این شهر شوند که در برخی محله های آن نیز درگیری های شدیدی با تروریست ها رخ داد که در نهایت منجر به تسلط ارتش بر محل استقرار تروریست ها و مراکز فرماندهی آنان شده و خسارت سنگین جانی و مالی به آنان وارد شده است.

برخی منابع آمار کشته های تروریست ها در عملیات هفته اخیر را تا ۳۰۵ نفر نیز ذکر می کنند.

خربة السروانی، وخربة معراتة، الحدیثة، الفعلول وأبو دفنة پنج روستا در جنوب شرق ادلب هستند که نیروهای ارتش سوریه در پی درگیری های شدید با تروریست ها آن را تحت کنترل خود در آوردند.

نکته قابل توجه اینکه پیشروی ارتش سوریه تهدید جدی برای جبهه النصره و متحدانش از جمله گروه موسوم به "اجناد القوقاز" (سربازان قفقاز) به شمار می آید، به ویژه اینکه جرجناز مهم ترین پایگاه النصره در ادلب به شمار می آید و با کنترل آن ارتش در سه کیلومتری معره النعمان قرار گرفته است.

بر اساس برخی اخبار با توجه به تنگ شدن حلقه محاصره بر تروریست ها در این منطقه آنان پیش از رسیدن نیروهای ارتش مانند شهر خان شیخون این شهر را تخلیه کرده اند.

شهر خان شیخون یکی دیگر از شهرهای مهم ادلب چهار ماه قبل و اواخر مرداد ماه به دنبال محاصره ارتش و فرار تروریست ها آزاد شد.

استان ادلب با ۱۱ درصد از  ۱۸۵ هزار و ۱۸۰ کیلومتر مربع سوریه در شمال غربی ترین منطقه این کشور و در کنار استان های حلب از شرق، حماه و لاذقیه از جنوب و غرب قرار دارد و از ۵ شهرستان شامل ادلب، معره نعمان، اریحا، جسرالشغور و حارم تشکیل می شود که شهر خان شیخون در شهرستان معره نعمان از مراکز راهبردی این استان است و یکی از راهبردی ترین مناطق شمال غرب سوریه می باشد که در سرشماری سال ۲۰۰۴ میلادی دارای بیش از ۵۲ هزار و ۹۷۲ نفر جمعیت بوده است.

راهبردی نظامی ارتش سوریه در عملیات آزاد سازی ادلب محاصره شهرهای مهم از همه سو و وادار کردن تروریست ها به فرار یا تسلیم و آزادسازی بدون تلفات آنها است و این روش پیشتر نیز با آزادسازی روستاهای خان شیخون و محاصره آن اجرایی شده بود.

اهمیت معره النعمان در این است که در مسیر بزرگراه ارتباطی حلب به عنوان پایتخت اقتصادی و دمشق به عنوان پایتخت سیاسی سوریه قرار دارد و راه ارتباطی شمال به پایتخت به شمار می آید.

بنابر اعلام خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیروهای ارتش در تلاش هستند با حرکت به سمت شهر "سراقب" راه اصلی حلب و دمشق و حلب و لاذقیه را تحت کنترل خود در آورند.

جبهه جنوبی ادلب در کنترل ارتش سوریه

با پیشروی نیروهای ارتش سوریه به سمت محور جنوبی ادلب، گروه های مسلح مستقر در نوعی سردرگمی به سر می برند و ضمن متهم کردن یکدیگر به خیانت و رها کردن میدان نبرد، از جوانان ادلب خواسته اند تا با ملحق شدن به گروه های مسلح راه پیشروی ارتش سوریه به سمت مناطق بیشتری از ادلب را سد کنند.

در این میان جبهه النصره با صدور بیانیه ای از تمام اعضای خود خواست در سراسر مناطق شمالی سوریه در آماده باش کامل قرار بگیرند.

این در حالی است که نیروهای ارتش سوریه برج دیده بانی ترکیه در شهرک "صرمان" را که بزرگ ترین برج دیده بانی آن از بین ۱۲ برج در شمال سوریه به شمار می آید، تحت محاصره خود در آورده است.

صرمان دومین برج دیده بانی نیروهای ترک در شمال سوریه است که در محاصره ارتش سوریه قرار می گیرد زیرا در تابستان گذشته نیز برج دیده بانی ارتش ترکیه در "مورک"  تحت محاصره ارتش سوریه قرار گرفت.

در این میان یک هیات بلندپایه ترک عازم مسکو پایتخت روسیه شد تا در آنجا روند تحولات نظامی جاری در ادلب را با مسئولان روس مورد بحث و بررسی قرار دهد آن هم در حالی که ولید المعلم وزیر خارجه سوریه نیز در مسکو به سر می برد، بنابر این  مشخص نیست آیا حضور همزمان هیات های سوری و ترکی در مسکو تصادفی است یا اینکه روسیه مقدمات دیدار مستقیم بین دیپلمات های دو کشور را فراهم کرده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات
یک منبع مطلع: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد
پایان ماموریت ناو لینکلن در خاورمیانه؛ پهلوگیری در تایلند پس از 250 روز
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 3 شهریور چقدر کاهش یافت؟
سیاست‌های مالی ترامپ و بمب ساعتی بدهی آمریکا
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 3 شهریور 1405؛دلار 203 هزار تومان شد
تقابل دوباره اسماعیلی و نصیب‌اف؛ جدال طلای المپیک در لهستان تکرار می‌شود
علت صف‌های طولانی بنزین در جایگاه‌های سوخت چیست؟؛مردم چه می‌گویند؟
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 4 شهریور/ بورس فردا صعود می کند؟