×
سیاسی
شناسه خبر : 38252
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/10/02 ساعت 22:18
داعش در کوهستان‌های عراق در حال تجدید قوا است

داعش در کوهستان‌های عراق در حال تجدید قوا است

فرماندهان نیروهای کُرد عراق هشدار دادند گروه تروریستی مرحله تجدید قوای خود را به اتمام رسانده و ناآرامی‌های اخیر در این کشور، این منطقه را به بهشتی برای داعشی‌ها تبدیل کرده است.

به گزارش نورنیوز، با گذشت دو سال از شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، شواهد موجود درخصوص سازماندهی مجدد نیروهای داعش در عراق رو به افزایش است. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «بی‌بی‌سی»، «لاهور طالبانی» یک مقام ضدتروریسم کُرد عراق گفت، اکنون شبه‌نظامیان داعش مهارت بیش‌تری نسبت به قبل پیدا کرده‌اند و حتی از القاعده قوی‌تر شده‌اند. طالبانی گفت: «آن‌ها تکنیک‌ها و تاکتیک‌های بهتر و پول بیشتری در اختیار دارند.

آن‌ها قادر هستند خودرو، سلاح، مواد غذایی و تجهیزات خریداری کنند. آن‌ها درک بهتری از تکنولوژی دارند. پاکسازی آن‌ها سخت‌تر شده است. آن‌ها مانند القاعده‌ای هستند که مواد نیروزا مصرف کرده است». طالبانی که رئیس یکی از آژانس‌های امنیتی کردستان عراق است، افزود: «ما می‌بینیم که فعالیت‌های آن‌ها در حال افزایش است و فکر می‌کنیم مرحله احیای آن‌ها تکمیل شده است». وی در ادامه گفت داعش جدیدی در عراق ظهور یافته است که قصد دارد برای اجتناب از مورد هدف قرار گرفتن، قلمرویی اختیار نکند. در عوض همانند القاعده به‌صورت زیرزمینی فعالیت می‌کند و در کوه‌های «حمرین» مستقر شده است.

این مقام اطلاعاتی کُرد گفت: «اکنون این [کوهستان] به قطبی برای آن‌ها تبدیل شده است که گستره وسیعی از کوه‌ها را دربرمی‌گیرد و کنترل آن برای ارتش عراق بسیار دشوار است، زیرا مخفیگاه‌ها و غارهای زیادی در آن وجود دارد». او هشدار داد داعش می‌تواند از اعتراضات و ناآرامی‌ها در عراق بهره بگیرد و «اگر ناآرامی سیاسی وجود داشته باشد، برای داعش مانند بهشت یا کریسمس زودهنگام است». پایگاه تحلیلی آمریکایی «المانتیور»، با اشاره به این مسئله و انتشار برخی خبرهای مربوط به انفجارهای تروریستی اخیر در عراق نوشت، همزمان با تشدید تظاهرات‌های مردمی، بر میزان حملات داعش در شهرهای عراقی افزوده شده است.

به عنوان مثال ۱۹ آذر، در انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در سامراء واقع در استان «صلاح الدین» چهار نیروی الحشد الشعبی کشته شدند. در همین روز، عناصر داعش به منطقه «الدبس» در استان کرکوک حمله کردند. طالبانی گفت، به‌خاطر اختلافات موجود میان دولت عراق و کُردها، منطقه‌ای بدون حاکمیت در شمال عراق و میان نیروهای پیشمرگه کُرد و ارتش عراق ایجاد شده که محل جولان داعشی‌ها شده است. «سیروان بارزانی» یکی از فرماندهان نیروهای پیشمرگه در این باره گفت: «می‌توانم بگویم آن‌ها همیشه در دلتای بین رودهای زاب علیا و دجله دیده می‌شوند.

در این منطقه، در مجاورت دجله، داعشی‌ها فعالیت زیادی دارند و هر روز می‌توانی تحرکات و فعالیت‌های آن‌ها را ببینیم». بارزانی گفت: «می‌توان ۲۰۱۹ را با ۲۰۱۲ مقایسه کرد که آن‌ها سازماندهی خود را آغاز کرده بودند و از مردم مالیات می‌گرفتند. اگر اوضاع به همین شکل پیش برود در سال ۲۰۲۰ آن‌ها تجدید قوا کرده قوی‌تر می شوند و حملات بیش‌تری را ترتیب می‌دهند». با این حال «ویلیام سیلی» فرمانده نیروهای ائتلاف در عراق معتقد است نیروهای عراقی و کُرد بسیار قوی‌تر از زمانی هستند که شهر موصل به‌ دست داعش افتاد و داعشی‌ها اکنون در غارها و بیابان‌ها مخفی شده‌اند و قادر به انجام تحرکات جدی نیستند.

ماه گذشته یک مقام مطلع در «الحشد الشعبی» درخصوص کمک آمریکایی‌ها به نیروهای داعش گفت: «آمریکایی‌ها از پایگاه‌های نظامی خود در منطقه غربی سوء استفاده می‌کنند و با ترسیم مرزی در اطراف آن، مانع نزدیک شدن هر شخصی به این پایگاه‌ها می‌شوند و اغلب تعقیب‌وگریزهای الحشد الشعبی علیه گروه‌های تروریستی در نهایت در همین مرزهای ترسیمی اطراف پایگاه‌های آمریکایی متوقف می‌شود».


فارس
نظرات

آخرین اخبار
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران