×
سیاسی
شناسه خبر : 38234
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/10/02 ساعت 20:32
تا تحریم‌ها برداشته نشود ایران در مورد مذاکره مجدد اقدام جدیدی نخواهد کرد

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد:

تا تحریم‌ها برداشته نشود ایران در مورد مذاکره مجدد اقدام جدیدی نخواهد کرد

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره آینده برجام گفت: تا تحریم‌ها حذف نشود، ایران اقدام جدیدی را انجام نخواهد داد.

به گزارش نورنیوز از اراک، علی‌اکبر صالحی امروز در حاشیه راه‌اندازی مدار ثانویه راکتور آب سنگین اراک در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه تا تحریم‌ها حذف نشود ایران اقدام جدیدی را انجام نخواهد داد، اظهار کرد: ایران معتقد است بحث مذاکره مجدد معنا ندارد. وی تصریح کرد: مدیرکل جدید آژانس انرژی اتمی اشراف خوبی به مسائل آژانس دارد و در صحبت‌هایش اعلام کرده جانب انصاف را خواهد گرفت. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: مدیرکل جدید به‌خوبی ایران را می‌شناسد و می‌داند اگر قرار باشد به گونه‌ای دیگر عمل شود، ایران می‌داند چگونه عکس‌العمل نشان دهد.

ایران در چارچوب تعهدات با آژانس همکاری خواهد کرد صالحی با بیان ایران 800 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تولید می‌کند، افزود: ایران در چارچوب تعهدات با آژانس همکاری خواهد کرد و همکاری ایران با آژانس کما فی‌السابق ادامه خواهد داشت. وی در خصوص پایبندی اروپا به برجام اطهار کرد: اروپا می‌خواهد برجام باقی بماند؛ از بعد امنیتی بارها اعلام کرده‌اند می‌خواهند برجام پابرجا بماند اما اتحادیه اروپا نشان داد به‌اندازه یک ایالت آمریکا استقلال ندارد. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور اظهار کرد: امروز اروپایی‌ها دچار تناقض در گفتمان هستند؛ از یک‌سو می‌خواهند برجام را برای امنیت اروپا نگه دارند و از سوی دیگر تهدید می‌کنند که به دنبال مکانیسم‌های ماشه هستند. صالحی گفت: برای وجدان جهانی ثابت شده که ایران متعهد به تعهدات خود بوده و همچنان متعهد است.

وی تأکید کرد: ایران مقتدر امروز ارزان به دست نیامده است و توانسته با موفقیت مشکلات را پشت سر بگذارد. هزینه 7 میلیارد دلاری از سال 68 تاکنون رئیس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به تصمیم ایران برای غنی‌سازی 20 درصد بیان کرد: در حال حاضر ایران محدودیتی برای سقف غنی‌سازی نداریم و این بستگی به تصمیم دولت و هیأت نظارت بر برجام دارد. صالحی درباره طرح مباحثی با عنوان هزینه کردن اعتبارات ده‌ها میلیارد دلاری برای سازمان انرژی اتمی گفت: طرح این موضوعات ناشی از علم پایین مطرح‌کنندگان این مسائل است، از سال 1368 تاکنون جمع کل بودجه اختصاص یافته به این سازمان بین 6.5 تا 7 میلیارد دلار بوده که یک و نیم میلیارد دلار تنها مربوط به نیروگاه بوشهر بوده است. وی تصریح کرد: با یک حساب سرانگشتی باید گفت سالانه 200 میلیون دلار در این مدت در این صنعت اقتدارآفرین و افتخارآفرین هزینه شده، این در حالی است که میزان ارزش‌افزوده نیروگاه بوشهر یک حدود 700 میلیون دلار است. رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: این سازمان در قسمت اکتشاف و استخراج به سمتی حرکت می‌کند که درآمد ارزش‌افزوده زیادی برای کشور تولید می‌کند و اگر ارزش‌افزوده را به خود سازمان بازگردانند، اولین سازمان دولتی خواهد بود که نه تنها مالیات خود را پرداخت می‌کند بلکه هیچ نیازی به بودجه دولتی نخواهد داشت. باید قدر صنعت هسته‌ای را بدانیم صالحی تأکید کرد: چالش ایران و غرب ظاهرش هسته‌ای است؛ دشمنان با اصل انقلاب مشکل دارند باید قدر صنعت هسته‌ای را بدانیم، ایران امروز در فناوری کوانتومی وارد شده و از بسیاری از کشورهای در حال توسعه در صنعت هسته‌ای جلوتر است و در حوزه وسیعی از این فناوری جلوتر است که مایه افتخار است.

وی گفت: سیاست سازمان در حوزه سرمایه‌گذاری پرداختن به راکتورهای کوچک است و این موضوع را دنبال خواهد کرد. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به راکتور آب سنگین خنداب بیان داشت: این راکتور از 20 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد. طرحی که راکتور بر اساس آن ساخته شد طرح قدیمی بود و از آنجا که نمی‌توانست متناسب با شرایط روز تولید داشته باشد، طراحی راکتور مدرن در دستور کار قرار گرفت. صالحی خاطرنشان کرد: در راکتور طرح قدیم جمعیت نوترونی اندک بود و امکان دستیابی به بسیاری از رادیو ایزوتوپ‌ها نبود و بسیاری از توقعات هم حاصل نمی‌شد.

در مذاکرات برجام، قرار شد در طراحی راکتور خنداب بازنگری شود؛ چراکه از منظر طرف مقابل این راکتور ۸ کیلوگرم پلوتونیم در سال تولید می‌کرد که می‌تواند برای ساخت بمب به کار رود، آن‌ها می‌خواستند خاطرجمع شوند که آن پلوتونیم برای مقاصد نظامی به کار نرود. وی بازطراحی اولیه برای کاهش تولید پلوتونیم را حرکتی برای جلب اعتماد و اطمینان طرف مقابل برشمرد و افزود: راهکار آن اقدام افزایش غنای سوخت بود که موجب می‌شد میزان تولید پلوتونیم کاهش یابد که با بازطراحی نظر آن‌ها تأمین شد، هرچند بر اساس فتوای رهبری ساخت، انباشت و استفاده از سلاح‌های اتمی حرام است. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: ساخت راکتور مدرن با کمک آن‌ها آغاز شد تا جمعیت نوتورونی راکتور چند برابر شود تا هم فضای بیشتری برای آزمایش‌های نوتورونی فراهم شود و هم فرصت بیشتری برای ساخت رادیو ایزوتوپ‌ها فراهم شود.

راکتور جدید مورد تأیید کشورهای پیشرفته است صالحی با اشاره به راه‌اندازی بخش ثانویه راکتور اراک اظهار کرد: مستندات علمی راکتور جدید مورد تأیید کشورهایی است که در زمینه هسته‌ای کشورهای پیشرفته تلقی می‌شوند. وی تصریح کرد: در آینده اگر بخواهیم راکتور مشابه برای کشوری دیگر بسازیم این اطمینان برای خریدار فرضی هست که راکتور جدید ایمن است. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: راکتور خنداب از دو قسمت عمده تشکیل می‌شود؛ جزیره هسته که قلب راکتور است و بخش ثانویه که در بخش ثانویه 51 الی 52 سیستم مختلف باید تکمیل شود تا راه‌اندازی شود. صالحی ادامه داد: در طراحی جدید راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین خنداب تولید پلوتونیم به حداقل ممکن رسیده است.

وی از فراهم شدن امکان تولید کبالت ۶۰ خبر داد و بیان کرد: با راکتور جدید امکان تولید کبالت ۶۰ فراهم شده که منبع درآمد جدیدی برای سازمان اخواهد بود. رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در راکتور جدید قلب راکتور باید مدل‌سازی می‌شد، خاطرنشان کرد: هرچند ایران توان این کار را داشت، اما این مدل‌سازی با مشورت و تایید طراحی‌ها توسط گروه کاری که شامل ایران، چین و آمریکا بود، انجام شد که آمریکا از این کارگروه خارج و انگلیس جایگزین آن شد. صالحی گفت: آب داخل راکتور آب سنگین و ۶۰ تن است که باید داخل‌ آن بریزیم و سالی حدود ۴۰۰ تن آب سنگین برای جایگزین شدن هدررفت‌ها اضافه می‌شود، از طریق آب ثانویه تبادل حرارت انجام می‌شود و حرارت بخش اولیه را می‌گیرد که هم‌اکنون بخش ثانویه تکمیل شده و اتاق کنترل نیز ظرف شش ماه آینده به بهره برداری می رسد.

وی از تست سرد راکتور اراک تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و اظهار کرد: اعلام کرده بودیم از زمان برجام مدل‌سازی راکتور جدید به 5 سال بازه زمانی نیاز دارد که امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ کارها اتمام و تست‌های سرد راکتور جدید انجام خواهد شد. ایران هیچ اقدامی انجام نخواهد داد رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص مذاکرات روحانی و آبه در ژاپن گفت: فرانسوی‌ها به دنبال توافق مرضی‌الطرفین بودند، طرف مقابل می‌گوید ما می‌خواهیم ایران به سمت سلاح هسته‌ای نرود، ترامپ نیز اعلام کرده خواسته ما دوری ایران از سلاح هسته ای است؛ در حالی که پمپئو ۱۲ شرط را مطرح کرده بود، ما معتقد هستیم تحریم‌ها باید برداشته شود که اگر این شرط احراز شود مابقی مسائل را می‌توان در ۱+۵ مطرح کرد، تاکید ایران این است که مذاکره مجدد در برجام معنا ندارد و تا تحریم‌ها برداشته نشود، ایران هیچ اقدامی انجام نخواهد داد. وی یادآورشد: مسئله‌ای هم از سوی دکتر ظریف مطرح شده و آن، تسریع در تصویب پروتکل الحاقی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در توافق برجام قرار بر این شد که تولیدات غنی‌سازی به ۳۰۰ کیلوگرم در سال رسیده باشد؛ در برجام از دست ندادیم، محدودیت‌ها تنها آهنگ صنعت هسته‌ای را متناسب با شرایط و فعالیت‌های اقتصادی کرد. صالحی با اشاره به برنامه ایران در سال آینده اظهار کرد: ایران با قوت و قدرت از این معرکه خارج می‌شود، ناظران بین‌المللی معتقدند ایران تا به امروز در بازی شطرنج دست برتر را داشته است که این از افتخارات ایران است. معاون رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت اظهار داشت: پرونده ایران به شورای امنیت نمی‌رود، این مسئله به سود هیچ کسی نیست، چراکه مناسبات منطقه و جهان تغییر می‌یابد و عقلا اجازه نمی‌دهند چنین اتفاقی رخ دهد. ارزش هر نیروگاه هزار مگاواتی، پنج میلیارد دلار است صالحی ارزش هر نیروگاه هزار مگاواتی را پنج میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای، یک برنامه بلندمدت است که بر اساس پیش‌بینی های صورت گرفته شش سال دیگر فاز دوم بوشهر و فاز سوم تا هشت سال دیگر وارد مدار خواهند شد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا شنبه 28 شهریور
تعیین اعضای جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
تب کریمه کنگو در یزد جان زن جوانی را گرفت؛ ماجرای گوشت غیرمجاز چه بود؟
هشدار نفتی آمریکا؛ واشنگتن برای مهار قیمت‌ها سراغ ذخایر راهبردی می‌رود
تنش در صنعا؛ یمن از خنثی‌سازی اقدام امنیتی خبر داد