فارسی

عطوان: سکوت سران عرب در برابر اهانت‌های ترامپ به اسلام شرم‌آور است

عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر پایگاه خبری «رأی الیوم»، با انتقاد شدید از انفعال و سکوت دولت‌ها و سران عربی در برابر مواضع و سخنان اهانت‌آمیز دونالد ترامپ علیه دین اسلام و نامزدهای مسلمان در کارزار انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، این انفعال را به‌ویژه از سوی متحدان منطقه‌ای واشنگتن، شرم‌آور و غیرقابل‌دفاع دانست.

عطوان: سکوت سران عرب در برابر اهانت‌های ترامپ به اسلام شرم‌آور است
۰ دقیقه

نورنیوز-گروه بین‌الملل: عبدالباری عطوان، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و سردبیر پایگاه خبری فرامنطقه‌ای «رأی الیوم»، در یادداشتی تفصیلی به ابعاد و پیامدهای حملات لفظی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه مقدسات اسلامی و نامزدهای مسلمان پرداخت و از سکوت پرسش‌برانگیز حاکمان کشورهای عربی و اسلامی به‌شدت انتقاد کرد.

عطوان در این یادداشت تأکید کرد که فراتر از نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، آنچه موجب شگفتی و نگرانی ناظران سیاسی شده، تشدید گفتمان نژادپرستانه و هدف‌گیری صریح نامزدهای مسلمان، عرب و حامیان ملت‌های مظلوم منطقه نظیر دکتر «عبدالرحمن السید» (نامزد سنا)، «ایلهان عمر» و «رشیده طلیب» (نمایندگان مجلس) از سوی کارزار انتخاباتی ترامپ است.

انفعال سنگین متحدان عربی واشنگتن

این تحلیلگر عرب با اشاره به حملات ترامپ علیه شخصیت‌های مسلمان و توهین به کشورهای عربی و اسلامی از جمله یمن، لیبی و سومالی تصریح کرد: استقبال جریانات راست‌افراطی و صهیونیستی از این مواضع دور از انتظار نیست؛ آنچه فهم آن غیرممکن به نظر می‌رسد، سکوت مطلق و تأسف‌بار دولت‌ها و رهبران عربی و اسلامی است.

عطوان افزود: دولت‌های متحد آمریکا حتی حاضر نشدند یک بیانیه مطبوعاتی در محکومیت این اظهارات ضداسلامی صادر کنند، در حالی که این حملات نه یک موضوع صرفاً حزبی و داخلی، بلکه اهانت به باورهای صدها میلیون مسلمان در سراسر جهان است.

پیوند اسلام‌هراسی داخلی با سیاست‌های تهاجمی خارجی

سردبیر رأی الیوم با اشاره به رفتارهای دوگانه واشنگتن یادآور شد: ترامپ در حالی ادعای پرچم‌داری دموکراسی و حقوق بشر را دارد که از این مفاهیم تنها برای توجیه فشار اقتصادی، تحریم و جنگ‌افروزی علیه ملت‌های مسلمان از جمله در غزه، لبنان، یمن و ایران بهره‌برداری کرده است. او سیاست‌های ترامپ در غرب آسیا را در راستای تأمین منافع حداکثری نتانیاهو و جریان‌های صهیونیستی ارزیابی کرد.

عطوان در پایان با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت نامزدهای مسلمان و عدالت‌طلب در سایه هوشیاری بخش قابل‌توجهی از افکار عمومی آمریکا و با وجود هزینه‌کردهای هنگفت لابی‌های سیاسی حامی جنگ، خاطرنشان ساخت که از دست دادن اکثریت کنگره توسط ترامپ و جمهوری‌خواهان می‌تواند نقطه آغازی بر مهار جنگ‌افروزی‌ها در غرب آسیا و تغییر در روندهای سیاسی واشنگتن باشد.

 

اخبار مرتبط
ارسال نظر