فارسی

یکصد و نهمین سالروز اعلامیه بالفور؛ مطالبه تشکیل کشور مستقل فلسطین

اتحادیه عرب در سالروز اعلامیه بالفور، انگلیس و جامعه جهانی را به افزایش فشار بر اسرائیل، توقف تجاوزات و اجرای راه‌حل دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین فراخواند.

یکصد و نهمین سالروز اعلامیه بالفور؛ مطالبه تشکیل کشور مستقل فلسطین
۰ دقیقه

نورنیوز- گروه بین‌الملل: اتحادیه عرب در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز اعلامیه شوم بالفور، تأکید کرد که این اعلامیه نقطه آغاز فاجعه‌ای برای ملت فلسطین، آوارگی و محرومیت آن از حقوق ملی بود.

اتحادیه عرب در بیانیه‌ای به مناسبت یکصد و نهمین سالروز صدور اعلامیه بالفور، انگلیس و جامعه جهانی را به تشدید فشار بر رژیم اشغالگر اسرائیل برای توقف تجاوزات و جنایت‌هایش علیه ملت فلسطین، اجرای راه‌حل دو دولتی و تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین به پایتختی قدس شرقی فراخواند.

در این بیانیه بر پایبندی ملت فلسطین به حقوق ملی مشروع و غیرقابل تصرف خود از جمله حق تعیین سرنوشت، پایان دادن به اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور مستقل فلسطین در سرزمین خود به پایتختی قدس شرقی با استناد به قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی و طرح صلح عربی تأکید شده است.

اتحادیه عرب در این بیانیه تأکید کرد: صدور اعلامیه بالفور در روز ۲ نوامبر ۱۹۱۷ نقطه عطفی در مسیر تاریخی بود که به فاجعه‌ای برای ملت فلسطین، آوارگی و محرومیت آن از حقوق ملی خود و تجاوزات علیه این ملت انجامید که تا به امروز ادامه دارد.

در بخشی از این بیانیه ضمن استقبال از برخی اقدامات اخیر انگلیس در قبال رژیم صهیونیستی از جمله به رسمیت شناختن کشور فلسطین، تحریم برخی مقامات اسرائیلی در پی تحریک به خشونت علیه فلسطینیان و تحریم تولیدات شهرک‌های غیرقانونی اسرائیلی، تأکید کرد که این اقدام تحولی مثبت در مسیر درست برای برچیدن ظلم تاریخی از ملت فلسطین است که بایستی این اقدامات تکمیل شود.

اعلامیه شوم بالفور که به موجب آن انگلیس ۱۰۹ سال پیش سرزمین فلسطین را به صهیونیست ها بخشید، پیامدی جز ظلم و ستم، اشغالگری و تجاوزگری در طول این سالها علیه ملت فلسطین نداشته است.

«آرتور جیمز بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس در ۲ نوامبر ۱۹۱۷( ۱۱ آبان ۱۲۹۶ ) نامه‌ای برای «لیونل والتر ورتشیلد» یکی از سران جنبش صهیونیسم ارسال کرد که بعدها به اعلامیه بالفور شناخته شد و طی آن حمایت کشورش را از شکل گیری رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین اعلام کرد.

بالفور در نامه خود تاکید کرد که دولت انگلیس تمام تلاش خود را برای تحقق یافتن این امر بکار خواهد برد.

این اعلامیه در حالی صادر شد که شمار یهودیان مقیم فلسطین از ۵ درصد جمعیت این کشور فراتر نمی رفت. هواداران آرمان فلسطین در ارتباط با اعلامیه بلفور عبارت "وعده کسی که مالکیتی ندارد، به کسی که حقی ندارد " را بکار می برند؛ یعنی انگلیسی که بر فلسطین مالکیتی نداشت، این سرزمین را به صهیونیست هایی داد که هیچ حقی در این سرزمین ندارند. بدین ترتیب حق حاکمیت فلسطینیان که هزاران سال در سرزمین فلسطین ریشه داشته اند، از بین رفت.

این اعلامیه پس از سه سال مذاکره میان دولت انگلیس از یک سو و یهودیان این کشور به همراه جنبش جهانی صهیونیسم از سوی دیگر صادر شد.

صهیونیست ها طی مذاکرات یاد شده توانستند انگلیس را متقاعد کنند که می توانند به اهدافشان تحقق بخشیده و از منافع آنان در منطقه خاورمیانه محافظت به عمل آورند. آمریکا و کشورهای اروپا و در صدر آنها فرانسه و ایتالیا به محض صدور اعلامیه مزبور از آن اعلام حمایت کردند.

نهادهای رسمی و غیررسمی فلسطین طی چند دهه گذشته از دولت انگلیس خواسته اند تا بخاطر فاجعه‌ای که در اثر اعلامیه بالفور شکل گرفت، از فلسطینیان عذرخواهی کند اما لندن هیچ گاه زیر بار این امر نرفت. فلسطینی ها باوجود تمامی فجایع و کشتارها و بی خانمانی ها ثابت کردند که به سرزمین و حق خود پایبند هستند و حاضر نیستند اعلامیه بالفور و نتایج فاجعه آمیز آن را به رسمیت بشناسند.

 

 

 

اخبار مرتبط
ارسال نظر