فارسی

کالابرگ جدید از فردا شارژ می شود؛ اعلام مشمولان دریافت اعتبار ۵۰۰ هزار تومانی

مشمولان طرح افزایش اعتبار کالابرگ در روزهای آینده شاهد شارژ جدید حساب خود خواهند بود؛ طبق اعلام مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، اعتبار تازه برای خانوارهایی که اطلاعات اقتصادی خود را ثبت کرده‌اند، در همین ماه اختصاص پیدا می‌کند.

کالابرگ جدید از فردا شارژ می شود؛ اعلام  مشمولان دریافت اعتبار ۵۰۰ هزار تومانی
۰ دقیقه

نورنیوز- گروه اقتصادی: مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: طی یکی دو روز آینده مبلغ ۵۰۰ هزار تومان علاوه بر یک میلیون تومان اعتبار کالابرگ خانوارهای مشمول، شارژ خواهد شد.

حسن نوروزی در یک برنامه زنده تلویزیونی اظهار کرد: همگام با بحث اصلاح نرخ ارز و موضوع حذف ارز ترجیحی که در سطح کشور رخ داد دولت برای حفظ قدرت خرید مصرف‌کنندگان موضوع افزایش مبلغ کالابرگ به یک میلیون تومان را در دستور کار قرار داد آن هم نه برای ۷ دهک بلکه برای کل آحاد جامعه.

وی افزود: از دی ماه ۱۴۰۴ و همگام با حذف ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی، عملا موضوع افزایش رقم کالابرگ برای حدود ۸۷ میلیون نفر از هموطنان که تقریبا کل جامعه را شامل می‌شد - مگر اینکه فردی درخواست کالابرگ نداده بود، اجرا شد.

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ادامه داد: در مرحله نخست این طرح، اعتبار کالابرگ به اندازه ۴ ماه شارژ شد ولی ماه به ماه آزاد می‌شد؛ اگرچه ممکن است این رقم برای استفاده قابل توجه نباشد منتها در سرجمع برای دولت این رقم ماهانه ۸۷ همت می‌شود که برای دولت با بار مالی همراه است؛ با این حال تاکنون به طور مستمر این مبلغ پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۴ و در ابتدای اجرای طرح کالابرگ، مقرر شده بود چنانچه قیمت سبد کالایی که مشمول کالابرگ است افزایش پیدا کند، دولت بتواند بخشی از قدرت خریدِ از دست رفته مصرف‌کنندگان را در قالب افزایش مبلغ کالابرگ جبران کند. در یکی دو ماه اخیر به جد موضوع افزایش اعتبار کالابرگ در دستور کار دولت قرار گرفت و به طور مشخص در بیست و نهم شهریور ماه سال جاری ستاد اقتصادی دولت کارگروهی متشکل از یک مرکزی، سازمان برنامه بودجه، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه را مکلف به اجرای این مصوبه کرد.

نوروزی بیان کرد: کارگروه مذکور توانست نهایتا این مصوبه را عملیاتی کند و در حال حاضر بر اساس برآوردی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته، در گام نخست ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار شناسایی شد که بالغ بر ۴۰ میلیون نفر از هموطنان را شامل می‌شود؛ سپس برای این ۱۸ میلیون ۳۰۰ هزار سرپرست خانوار پیامک ارسال شد و از آنها خواسته شد که در سامانه دولت من خوداظهاری داشته باشند و در خصوص وضعیت اقتصادی خود، به سوالاتی درباره خودرو، ملک و مواردی از این دست پاسخ دهند.

وی با بیان اینکه ۳ بار این فرصت زمانی در بازه‌های متفاوتی تمدید شد تصریح کرد: نهایتاً امکان ثبت درخواست افزایش اعتبار کالابرگ تا ساعت ۲۴ روز گذشته فراهم شد؛ در پایان این مهلت زمانی، ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار که با بُعد جمعیتی ۴ نفر در خانوار اگر بخواهیم حساب کنیم، بالغ بر ۳۰ میلیون نفر می‌شود، اطلاعات خود را ثبت کردند و درخواست افزایش کالابرگ برداشتند.

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تاکید کرد: دولت طبق قولی که داده بود برای همه عزیزانی که اطلاعات خود را در پایگاه ثبت کرده بودند مُصر است در همین مهر ماه جاری ظرف یکی دو روز آینده برای همه افرادی که ثبت اطلاعات کرده‌اند افزایش اعتبار کالا برگ را رقم بزند.

به گفته نوروزی، مشمولان این طرح علاوه بر یک میلیون تومان کالابرگی که در ماه جاری دریافت کرده‌اند، برای هر نفر ۵۰۰ هزار تومن به عنوان مبلغ کالابرگ جدید شارژ می‌شود.

 

اخبار مرتبط
  • افزایش ۵۰۰ هزار تومانی اعتبار کالابرگ از مهرماه آغاز شد، اما محاسبات هزینه سبد ۱۱ قلم کالای اساسی نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از هزینه خرید همچنان بر عهده خانوار است؛ به‌طوری که اعتبار ۱.۵ میلیون تومانی برای هر نفر، تنها بخشی از هزینه واقعی این سبد را پوشش می‌دهد.

  • ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaranh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند و از متقاضیان می‌خواهند برای ثبت درخواست به سامانه پنجره ملی خدمات هوشمند مراجعه کنند.

  • رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از تأمین منابع لازم برای پرداخت یارانه نقدی تا پایان سال خبر داد و تأکید کرد که پرداخت‌ها بدون تأخیر انجام می‌شود. همزمان، مسئولیت تعیین گروه‌های درآمدی و حذف یارانه‌بگیران مشخص شد و آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران نیز اعلام شد.

ارسال نظر