نورنیوز-گروه اقتصادی : قیمت دلار در معاملات امروز پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵ بار دیگر وارد مسیر صعودی شد. اسکناس آمریکایی که روز گذشته در پی انتشار اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا و احتمال دستیابی به توافق، کاهش یافته و روی رقم ۲۲۹ هزار تومان بسته شده بود، امروز با افزایش ۴ هزار تومانی تا لحظه تنظیم این گزارش به ۲۳۳ هزار تومان رسید.
روند امروز بازار تحت تأثیر مجموعهای از عوامل سیاسی و انتظارات معاملهگران قرار گرفته است. اظهارات مقامهای ایرانی و آمریکایی درباره احتمال آغاز دور جدید حملات، نگرانیها درباره افزایش تنشها را بیشتر کرده و همین مسئله بر رفتار معاملهگران بازار ارز اثر گذاشته است.
از سوی دیگر، مواضع کشورهای اروپایی درباره تنگه هرمز و حمایت آنها از مواضع آمریکا نیز به افزایش نگرانیها در بازار کمک کرده است. آغاز تحریم خطوط هواپیمایی ایران از سوی آمریکا نیز از دیگر عواملی است که فضای روانی معاملات ارز را تحت تأثیر قرار داده است.
افزایش تقاضا برای ارز در آستانه تعطیلات
در چنین شرایطی، بخشی از معاملهگران برای پوشش ریسک تحولات احتمالی در روزهای تعطیل، به سمت خرید ارز حرکت کردهاند. افزایش تقاضای احتیاطی در آستانه تعطیلات پایان هفته در کنار اخبار سیاسی، زمینه رشد قیمت دلار را فراهم کرده است.
در بازار امروز، یورو نیز هممسیر با دلار افزایش یافت و با رشد ۳ هزار تومانی، در محدوده ۲۶۷ هزار تومان معامله شد.
با این حال، روند روزهای آینده بازار ارز همچنان به تحولات سیاسی و اخبار مربوط به مذاکرات و تنشهای منطقهای وابسته خواهد بود. در صورت ادامه ابهام درباره مسیر مذاکرات و چشمانداز کاهش تنشها، حساسیت بازار ارز به اخبار سیاسی میتواند بالا باقی بماند.
قیمت دلار توافقی امروز
قیمت دلار توافقی یا حواله نیز امروز افزایش یافت و وارد کانال ۱۷۰ هزار تومان شد. بر اساس نرخهای اعلامشده، قیمت دلار توافقی در سمت فروش ۱۷۰ هزار و ۶۲۶ تومان و در سمت خرید ۱۶۹ هزار و ۹۱ تومان اعلام شده است.