×
اجتماعی
شناسه خبر : 347015
تاریخ انتشار : شنبه 1405/06/28 ساعت 22:17
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود

بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بر استفاده از داده‌های قضایی و پژوهش‌های تخصصی برای شناخت مسائل و تدوین سیاست‌های دقیق‌تر در این حوزه تأکید کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: زهرا بهروزآذر روز شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و پژوهشگاه قوه قضاییه، با اشاره به ظرفیت‌های دو مجموعه برای همکاری مشترک گفت: اگر قرار است حمایت از زنان، مردان و همه اعضای خانواده در عرصه‌های مختلف محقق شود، باید نظام مسائل این حوزه را دقیق‌تر بشناسیم و براساس شناخت واقعی و داده‌های معتبر، برای آن سیاستگذاری و برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به تجربه حضور در زندان زنان و گفت‌وگو با برخی زنان زندانی اظهار داشت: در این بازدید با زنانی مواجه شدم که در برخی موارد به دلیل ناآگاهی از حقوق و تکالیف خود، از جمله در جایگاه‌هایی مانند عضویت در هیأت مدیره شرکت‌ها، تعهداتی را پذیرفته بودند که از پیامدهای آن اطلاع نداشتند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: این تجربه نشان داد افزایش مشارکت اقتصادی زنان صرفاً به معنای افزایش حضور آنان در موقعیت‌های شغلی و مدیریتی نیست و زنان باید پیش از پذیرش این موقعیت‌ها، از آموزش، آگاهی حقوقی و آمادگی لازم برخوردار باشند.

بهروزآذر با تأکید بر اینکه بخشی از مسائل زنان و خانواده در داده‌های قضایی قابل شناسایی است، تصریح کرد: اگر مسائل و تعارضات خانوادگی را به موقع نشناسیم، نمی‌توانیم در زمان مناسب مداخله کنیم. داده‌ها می‌توانند به ما کمک کنند بفهمیم مسئله از کجا آغاز شده، چه خلأی وجود داشته و در چه نقطه‌ای باید برای پیشگیری یا مداخله، اقدام کرد.

وی با اشاره به برخی مسائل مشاهده شده در حوزه خانواده خاطرنشان کرد: ما در بسیاری از موارد، تصویری از مسائل داریم اما برای سیاستگذاری دقیق به داده نیاز داریم و همکاری با پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند به ما کمک کند تا این تصویر را از حالت شهودی خارج و به شناخت دقیق‌تر و قابل اتکا تبدیل کنیم.

معاون رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت حرکت به سمت لایحه‌محوری در قانونگذاری تأکید کرد و ابراز داشت: هرچه بتوانیم با پژوهشگاه قوه قضاییه دقیق‌تر و بر پایه نظر کارشناسی، پژوهش و داده‌های واقعی کار کنیم، مطمئن‌تر خواهیم بود که قوانین بر اساس مسائل واقعی مردم و با در نظر گرفتن حقوق همه اعضای خانواده تدوین می‌شوند.

بهروزآذر با اشاره به موضوع اصلاح نظام حقوق خانواده بیان کرد: اگر بتوانیم نظام حقوق خانواده را به صورت منسجم و مشترک پیش ببریم، می‌توانیم یک گام در ارتقای این نظام برداریم و معاونت امور زنان و خانواده نیز آمادگی دارد در این مسیر در کنار پژوهشگاه قوه قضاییه باشد.

معاون رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت شناسایی و بازنمایی ظرفیت‌های زنان در دستگاه قضایی تأکید کرد و یادآور شد: ظرفیت‌های بزرگی از زنان در مجموعه عدلیه وجود دارد که کمتر درباره آنها صحبت شده است؛ از جمله بیش از هزار زن قاضی که در کشور فعالیت می‌کنند.

وی افزود: استخراج و معرفی این ظرفیت‌ها می‌تواند به ارائه تصویری واقعی‌تر از جایگاه و توانمندی زنان ایرانی کمک کند؛ چراکه بخشی از دستاوردها و ظرفیت‌های زنان در کشور برای خود جامعه نیز به اندازه کافی شناخته‌شده نیست.

بهروزآذر با اشاره به ظرفیت رصدخانه معاونت امور زنان و خانواده عنوان کرد: سالنامه آماری ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تدوین و چاپ شده و سالنامه آمار ی ۱۴۰۴ نیز در حال تدوین است و بخش قابل توجهی از داده‌های حوزه زنان و خانواده در این رصدخانه موجود است. آمادگی داریم داده‌های مورد نیاز پژوهشگاه را در اختیار این مجموعه قرار دهیم و در صورت نیاز به داده‌های تکمیلی نیز برای تأمین و تبادل اطلاعات همکاری کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با الجزیره: ایران برای یک جنگ تعیین‌کننده آماده است
صنعا: عربستان با رهگیری بر فراز شهرها، غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد
اخراج 10 دیپلمات روس از سوی مجارستان
هشدار هواشناسی مازندران؛ دریای خزر مواج و شنا در دریا ممنوع شد
جزئیات واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ کدام گروه ها فردا حقوق می گیرند؟
بقائی: آمریکا اقدامات خود را به ایران نسبت می‌دهد
درخواست روسیه از ایران برای انتقال تجربیات حفاظت از زیرساخت‌ها
انصارالله: عربستان روزهای سخت‌تری پیش رو دارد
پرواز چهار ساعته هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز مرزهای روسیه
آخرین جزئیات از پیگیری پرونده قاتلان محیط‌بانان شهید