×
اجتماعی
شناسه خبر : 345273
تاریخ انتشار : شنبه 1405/06/21 ساعت 17:41
پیش‌بینی بارش‌های پاییزه در کرمانشاه؛ آبان و آذر پربارش‌ترند

پیش‌بینی بارش‌های پاییزه در کرمانشاه؛ آبان و آذر پربارش‌ترند

مدیرکل هواشناسی کرمانشاه از احتمال آغاز بارش‌های موثر استان از اواخر مهر یا اوایل آبان خبر داد و گفت: آبان و آذر بارش‌های بهتری خواهند داشت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی‌محمد زورآوند روز شنبه با اشاره به آخرین پیش‌بینی‌ها درباره وضعیت بارندگی‌های پاییزه افزود: برآوردها نشان می‌دهد امسال بارش‌های موثر از اواخر مهر یا اوایل آبان آغاز شود و شروع بارش‌های موثر را کمی زودتر از سال‌های گذشته داشته باشیم.

وی با بیان اینکه تا اول مهر بارندگی برای کرمانشاه پیش‌بینی نمی‌شود، هرچند ممکن است در مهرماه بارندگی‌هایی رخ دهد، ادامه داد: اما برای اینکه بارش موثر داشته باشیم باید بارندگی فراگیر و مناسب باشد و به یک بارش محدود نشود، بلکه چند بارندگی خوب و پیاپی رخ دهد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: به نظر می‌رسد از مجموع ماه‌های پاییز، در آبان و آذر بارش‌های بهتری نسبت به مهر داشته باشیم.

پیش‌بینی بارش بیشتر از نرمال در پاییز

زورآوند با بیان اینکه در مجموع، بارش‌های پاییز پیش رو در استان کرمانشاه بیشتر از نرمال پیش‌بینی شده که این بارش‌های بیشتر تحت تاثیر پدیده ال‌نینو رخ خواهد داد، افزود: همچنین وقتی شرایط آب‌وهوایی متاثر از پدیده ال‌نینو باشد، معمولا دما نیز مقداری بالاتر خواهد بود و برای پاییز کرمانشاه انتظار می‌رود متوسط دما نیم تا یک درجه سانتی‌گراد از بلندمدت بیشتر باشد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه در عین حال با اشاره به دقت پایین پیش‌بینی‌های بلندمدت هواشناسی تاکید کرد: احتمال تغییر این پیش‌بینی‌ها زیاد است.

 گرم شدن کره زمین نقشی اساسی در افزایش بارش‌های حدی در سراسر جهان دارد. شواهد علمی نشان می‌دهد که در اثر گرمایش زمین الگوهای بارشی در حال تغییر هستند و به سمت بارش‌های شدیدتر و با رخداد پایین‌تر سوق پیدا می‌کنند.

این به آن معناست که میزان بارش در یک دوره کوتاه (مثلا چند ساعت) ممکن است به طور قابل توجهی افزایش یابد؛ این می‌تواند منجر به سیل، رانش زمین و سایر بلایای طبیعی شود. از طرفی، فواصل بین بارش‌های شدید ممکن است طولانی‌تر شود. خشکسالی، کمبود آب و سایر مشکلات مرتبط با کمبود آب از دیگر پیامدهای این پدیده است.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اواسط مردادماه امسال بر اساس الگوهای هواشناسی، شدت ال‌نینوی پیش بینی شده امسال را کم‌سابقه دانست و تاکید کرد: شاخص‌های اقلیمی از احتمال بارش‌های نرمال تا فراتر از نرمال در نیمه دوم پاییز حکایت دارد، هرچند برای پیش‌بینی دقیق‌تر باید منتظر تکمیل داده‌های کوتاه‌مدت بود.

اواخر مردادماه امسال نیز اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا اعلام کرد پدیده اقلیمی «ال‌نینو» در حال تشدید سریع است و حدود ۷۰ درصد احتمال دارد به قوی‌ترین رویداد ثبت‌شده از سال ۱۹۵۰ تاکنون تبدیل شود و رکورد ال‌نینوی شدید سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۳ را پشت سر بگذارد.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد ال‌نینوی پیش‌رو ممکن است از نظر شدت، از رویداد موسوم به «سوپر ال‌نینو» در سال‌های ۱۹۸۲-۱۹۸۳ فراتر رود و به یک رویداد بی‌سابقه از زمان آغاز ثبت منظم این داده‌ها در سال ۱۹۵۰ تبدیل شود.

ال‌نینو یک الگوی اقلیمی در اقیانوس آرام است که با افزایش دمای آب‌های اقیانوسی همراه می‌شود و می‌تواند الگوهای آب‌وهوایی را در مناطق مختلف جهان، به‌ویژه مناطق ساحلی و بخش‌های گسترده‌ای از کره زمین، تحت تاثیر قرار دهد.

در مقابل، لانینا مرحله مخالف این چرخه اقلیمی است که معمولاً با کاهش دمای جهانی همراه می‌شود. دوره‌های میان ال‌نینو و لانینا نیز به‌عنوان مرحله خنثی شناخته می‌شوند که در آن الگوهای معمول‌تر و طبیعی‌تر آب‌وهوا غالب هستند.


نظرات

آخرین اخبار
بقایی: چهار موشک در 35 ثانیه لامرد را داغدار کرد؛ عدالت را مطالبه می‌کنیم
فینال حساس ایران و ژاپن؛ قهرمانی آسیا و سهمیه المپیک
لاوروف: روسیه آماده مذاکره با اوکراین است/ دعوتنامه روسی برای زلنسکی
حملات اسرائیل به سوریه ادامه دارد؛ مذاکرات امنیتی زیر سایه اشغال و تهدید
توانیر برای زمستان آماده می‌شود؛ بسته جدید مدیریت برق از مهرماه ابلاغ می‌شود
بازداشت رئیس بنیاد مسکن رضوانشهر با دستور دادستان
کُری‌خوانی کاپیتان تیم ملی والیبال ژاپن برای ایران
از داریوش ارجمند تا سیروس ابراهیم‌زاده؛ بازیگرانی که سال‌هاست کمتر دیده می‌شوند
سرپرست تأمین اجتماعی: ورشکستگی تأمین اجتماعی دروغ است
تیم مس رفسنجان در آستانه بحران؛ فقط دو روز برای حل پرونده‌های مالی فرصت باقی است
ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر 4 برابر شد
هشدار سخنگوی صنعت برق درباره زمستان؛ مدیریت کسری گاز در دستور کار قرار گرفت
پیش‌بینی بارش‌های پاییزه در کرمانشاه؛ آبان و آذر پربارش‌ترند
150 ماینر غیرمجاز در گیلان کشف شد
گزارش آتلانتیک از واقعیت تلخ خاورمیانه برای ترامپ
بندر دیر آماده ورود نخستین محموله خودرو از قطر شد
نهالی که پزشکیان برای هند و بریکس کاشت
توافق صلح معنادار ایران و آمریکا؟/ جان مرشایمر پاسخ می‌دهد
پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشست عمان می‌تواند معادلات بازار ارز را تغییر دهد
برنامه قطعی برق گیلان و رشت یکشنبه 22 شهریور+ لینک جدول خاموشی
پزشکیان: ایران و هند برای توسعه روابط برنامه‌ریزی کنند
آغاز سرشماری نفوس و مسکن 1405 از آبان
11 سپتامبر و حقایقی که ترامپ از آن هراس دارد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قتل هولناک مرد جوان در تهرانپارس با گلدان و لیوان؛ ادعای خودکشی دروغ بود
لیگ برتر هندبال ساحلی با حضور 10 تیم آغاز شد
برخورد رخ به رخ شناورها در حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی+جزئیات
هوشمندسازی در قوه قضاییه؛ کاهش پرونده‌ها و افزایش دقت
نظر وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره ورود نتانیاهو به خاک این کشور
چرا عراق گذرگاه‌ها را بست؟
نشان ویژه ژاپن به پیشکسوت جودوی ایران رسید
پوتین: نظام تک‌قطبی روابط بین‌الملل به گذشته پیوسته است
دستگیری 11 متهم آدم‌ربایی و سرقت در فارس
بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره اتهام حمله به زیرساخت‌های حیاتی عربستان
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
تحریم به ارسال مقالات رسید؛ جنگ علمی
مهلت ثبت‌نام بدون آزمون کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گزارش «سی.ان.ان» از اقدام برق‌آسای یمنی‌ها؛ دروازه‌ای که به روی انصارالله باز شد
آخرین قیمت گوشت قرمز شنبه 21 شهریور ؛ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
ترامپ از نتانیاهو ناراضی شد؛ ماجرای اختلاف بر سر غزه چیست؟
سفیر پاکستان: ایران محور مذاکرات آتی شهباز شریف و پوتین خواهد بود
جاده‌های شمال زیر بار ترافیک؛ کدام محورهای مازندران ترافیک سنگینی دارند؟
قهرمانی فائزه احمدی در پاراتیراندازی قهرمانی جهان 2026
بارش و رعدوبرق در راه تهران؛ هوا از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی
هشدار توانیر درباره ماینرهای غیرمجاز؛ پای آتش‌سوزی و نابودی اشتغال در میان است
کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند
قیمت نقره امروز شنبه 21 شهریور 1405 رکورد شکست + جدول قیمتها
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت