×
اجتماعی
شناسه خبر : 345216
تاریخ انتشار : شنبه 1405/06/21 ساعت 15:43
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند

هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند

مدیر صندوق تامین خسارت‌های بدنی گفت 70 درصد مقصران بدهکار از دهک‌های پایین جامعه هستند، سالانه بیش از 20 هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته و حدود 400 هزار نفر مجروح می‌شوند و بیمه شخص ثالث موتورسیکلت با روزی 7 هزار تومان قابل تهیه است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: مهدی قمصریان در پاسخ به اینکه کدام گروه‌های اجتماعی از جمله زنان، مردان، جوانان یا سایر گروه‌ها، بیشتر در معرض مسائل مرتبط با صندوق تأمین خسارت‌های بدنی قرار دارند؟ گفت: در جامعه مقصران متاسفانه بیشتر افراد مربوط به دهک‌های پایین جامعه هستند و تقریبا ۷۰ درصد مقصران بدهکار ما، در دهک‌هایی قرار دارند که از حیث اقتصادی شرایط ضعیف‌تری داشته‌ و طبیعتا امکان خرید بیمه‌نامه را ندارند.

وی افزود: از طرفی، در خصوص آسیب‌دیدگان، چه مقصران و چه زیان‌دیدگان، روند مشابه روند سایر تصادفات در کشور است. همان‌طور که مستحضرید، متاسفانه بیش از ۵۰ درصد تصادفات موتورسیکلت در کشور منجر به فوت می‌شود.

به گفته قمصریان، در حوزه تصادفات، گاهی گفته می‌شود هر تعداد تلفات در حوادث رانندگی داشته باشیم که طی سال گذشته و دو - سه سال اخیر بیش از ۲۰ هزار نفر بوده است، اگر این عدد را در حدود ۲۰ ضرب کنیم، تقریبا آمار مجروحان و مصدومان تصادفات به دست می‌آید. بر این اساس، ما در کشور حدود ۴۰۰ هزار نفر مجروح تصادفات رانندگی داشته‌ایم که این تعداد شاید معادل چند جنگ یا جنگ‌های مختلف باشد و به‌راحتی قابل مقایسه است.

مدیر صندوق تامین خسارت‌های بدنی ادامه داد: متاسفانه موضوع کمی تلخ‌تر این است که اگر آمار تلفات فوتی حوادث رانندگی را در ضریبی بین سه تا سه‌ونیم ضرب کنیم، تقریبا تعداد افرادی به دست می‌آید که سالانه بر اثر تصادفات رانندگی دچار معلولیت و نقص عضو می‌شوند.  یعنی تقریباً سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر در کشور ما در دل آمار مجروحان تصادفات، دچار قطع عضو یا نقص عضو می‌شوند و این موضوع آثار بسیار سنگینی در جامعه دارد.

قمصریان افزود: سال‌ها قبل مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری گزارش‌ها و مطالعاتی در این زمینه انجام داد و همکاران در مجلس نیز این کار را انجام داده‌اند.

وی در ادامه گفت: حدود ۵۰ درصد از علل مرتبط با سقوط خانوارها از دهک‌های بالای جامعه به دهک‌های پایین، متأسفانه متأثر از موضوع تصادفات است. این آمار بسیار نگران‌کننده است و در صندوق نیز متأسفانه همین جامعه وجود دارد. البته بخش عمده این موارد مربوط به آقایان است؛ چه در میان رانندگان و چه در میان زیان‌دیدگان، با توجه به افزایش روزافزون استفاده از موتورسیکلت توسط بانوان، ممکن است این آمار تا حدودی تغییر کند.

قمصریان تاکید کرد: بیمه شخص ثالث یک پوشش اجباری است و با توجه به نرخ دیه‌ای که امسال با آن مواجه هستیم، مبلغ دیه در ماه‌های عادی حدود دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های حرام دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که ارقام قابل توجهی هستند.

وی گفت: البته من نمی‌گویم حتی این نرخ دیه عادلانه است، این نرخ نیز بالاخره طی سال‌ها و با ملاحظاتی تعریف و ابلاغ شده است، اما همین مبلغ هم برای دهک‌های پایین جامعه رقم قابل توجهی است.

تهیه بیمه‌نامه شخص ثالث برای موتورسیکلت‌ با روزی ۷۰۰۰ تومان

مدیر صندوق تأمین خسارت‌های بدنی افزود: وقتی یک موتورسیکلت می‌تواند با متوسط روزانه تقریباً ۷۰۰۰ تومان بیمه‌نامه شخص ثالث خود را تهیه کند، در شرایطی که در سبد هزینه‌های همان موتورسوار که گرفتاری‌های اقتصادی فراوانی دارد و همه ما از آن مطلع هستیم، ۷۰۰۰ تومان در هزینه روزانه عددی نزدیک به صفر است، اما در مقابل، یک ریسک بزرگ را پوشش می‌دهد که این پوشش می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم در اجرای قانون، حلاوت حکمرانی خوب را به مردم بچشانیم، باید همه ابعاد و زوایای اجرای یک قانون صحیح را پیش‌بینی کنیم. برای مثال، در حوزه موتورسیکلت که بحث آن هم داغ است، باید از تجربه‌های موفق کشورهای دیگر استفاده کنیم؛ به‌ویژه در کشورهای جنوب شرق آسیا که استفاده از موتورسیکلت در آن‌ها بسیار گسترده است.

قمصریان افزود: باید ببینیم این کشورها در استفاده از موتورسیکلت چه مدلی را دنبال کرده‌اند؛ برای مثال استفاده از موتورسیکلت‌های برقی یا کاهش حجم موتورهای مورد استفاده. باید بررسی کنیم موتورسیکلت‌هایی که اکنون در جامعه ما تبلیغ و ترویج می‌شوند و در حال گسترش هستند، آیا مطابق با شرایط و استانداردهای جامعه ما هستند و آیا با امنیت حتی روحی و فکری جامعه ما سازگاری دارند یا خیر.

مدیر صندوق تأمین خسارت‌های بدنی اظهار کرد: آثار این موضوع در تصادفات نیز خود را نشان می‌دهد. اگر به صورت هماهنگ میان بخش‌های مختلف، حجم موتور موتورسیکلت‌های تولیدی و وارداتی را کاهش دهیم، این موضوع هم بر میزان تصادفات و هم بر شدت تصادفات تأثیر می‌گذارد و همچنین در حوزه آلودگی هوا نیز مؤثر خواهد بود.

۹۰ درصد موتورسیکلت‌های بنزینی فرسوده هستند

وی گفت: برخلاف تصور بسیاری که موتورسیکلت را فاقد نقش در آلودگی هوا می‌دانند موتورسیکلت‌های بنزینی که متاسفانه در کشور ما وجود دارند، بر اساس آماری که در پلیس و وزارت صمت ارائه شده، حدود ۹۰ درصدشان فرسوده هستند و موتورسیکلت‌های فرسوده نقش بسزایی در آلایندگی دارند.

قمصریان افزود: به زودی وارد فصل سرد سال و نیمه دوم سال می‌شویم و طبیعتا موضوع آلودگی هوا دوباره به یک بحث جدی تبدیل خواهد شد. اگر این مسائل را علت‌یابی نکنیم و برای آن‌ها راهکار ارائه ندهیم، به نظر من همیشه در این گرداب نظام مسائل پیچیده به‌خصوص در حوزه تصادفات و وسایل نقلیه موتوری، گرفتار خواهیم بود.

وی تأکید کرد: باید همه با هم دست به دست هم بدهند تا هم استانداردها مطلوب‌تر شوند و به اجرا دربیایند و هم مردم به سمت اجرای کامل قوانین که به نفع آرامش خودشان است، سوق داده شوند.


نظرات

آخرین اخبار
بندر دیر آماده ورود نخستین محموله خودرو از قطر شد
نهالی که پزشکیان برای هند و بریکس کاشت
توافق صلح معنادار ایران و آمریکا؟/ جان مرشایمر پاسخ می‌دهد
پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشست عمان می‌تواند معادلات بازار ارز را تغییر دهد
برنامه قطعی برق گیلان و رشت یکشنبه 22 شهریور+ لینک جدول خاموشی
پزشکیان: ایران و هند برای توسعه روابط برنامه‌ریزی کنند
آغاز سرشماری نفوس و مسکن 1405 از آبان
11 سپتامبر و حقایقی که ترامپ از آن هراس دارد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قتل هولناک مرد جوان در تهرانپارس با گلدان و لیوان؛ ادعای خودکشی دروغ بود
لیگ برتر هندبال ساحلی با حضور 10 تیم آغاز شد
برخورد رخ به رخ شناورها در حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی+جزئیات
هوشمندسازی در قوه قضاییه؛ کاهش پرونده‌ها و افزایش دقت
نظر وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره ورود نتانیاهو به خاک این کشور
چرا عراق گذرگاه‌ها را بست؟
نشان ویژه ژاپن به پیشکسوت جودوی ایران رسید
پوتین: نظام تک‌قطبی روابط بین‌الملل به گذشته پیوسته است
دستگیری 11 متهم آدم‌ربایی و سرقت در فارس
بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره اتهام حمله به زیرساخت‌های حیاتی عربستان
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
تحریم به ارسال مقالات رسید؛ جنگ علمی
مهلت ثبت‌نام بدون آزمون کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گزارش «سی.ان.ان» از اقدام برق‌آسای یمنی‌ها؛ دروازه‌ای که به روی انصارالله باز شد
آخرین قیمت گوشت قرمز شنبه 21 شهریور ؛ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
ترامپ از نتانیاهو ناراضی شد؛ ماجرای اختلاف بر سر غزه چیست؟
سفیر پاکستان: ایران محور مذاکرات آتی شهباز شریف و پوتین خواهد بود
جاده‌های شمال زیر بار ترافیک؛ کدام محورهای مازندران ترافیک سنگینی دارند؟
قهرمانی فائزه احمدی در پاراتیراندازی قهرمانی جهان 2026
بارش و رعدوبرق در راه تهران؛ هوا از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی
هشدار توانیر درباره ماینرهای غیرمجاز؛ پای آتش‌سوزی و نابودی اشتغال در میان است
کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند
قیمت نقره امروز شنبه 21 شهریور 1405 رکورد شکست + جدول قیمتها
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
پشت درهای عمان چه چیزی در انتظار خلیج فارس است؟
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت